تجهیزات مورد استفاده در جوشکاری

📖 زمان مطالعه : ۷ دقیقه ⏲️

تجهیزات جوشکاری از مهمترین مسائلی است که در فرایند جوشکاری باید بدان توجه کرد. در واقع هیچ فرایند جوشکاری بدون ابزار و وسایل مخصوص به سرانجام نمی رسد. ابزار ها نقش مهمی را در این شغل ایجاد می کنند و به همین دلیل در انتخاب آن ها باید دقت کافی داشته باشیم. ابزار های مخصوص این شغل، از زمان های گذشته تا امروز، کاربرد یکسانی داشته اند. اما امروزه ویژگی هایی در این ابزار ها به چشم می خورد که موجب آسان شدن استفاده از آن ها می شود.

تجهیزات مورد نیاز جوشکاری

از جوشکاری به عنوان یکی از مشاغل پرکاربرد در صنایع نام برده می شود. ماهیت این شغل در ساختن قطعات جدید و ایجاد اتصالات دائمی میان فلز های مختلف می باشد. سرامیک ها، کامپوزیت ها و … را نیز می توان با استفاده از فرایند جوشکاری، به یکدیگر متصل نمود. فرایند جوشکاری را می توان با روش های مختلفی به سرانجام رساند. روش هایی نظیر استفاده از گاز اکسی استیلن، جوش آرگون، جوش چدن، استفاده از گاز محافظ خنثی و … از روش های شناخته شده جوشکاری هستند. اما در میان آن ها، استفاده از روش قوس الکتریکی با الکترود روکش دار، پرکاربرد تر و آسان تر می باشد.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

تجهیزات این نوع جوشکاری نیز به نسبت سایر روش ها، از قیمت پایین تری برخوردارند و تمامی قطعات آن در دسترس می باشد. لازم به ذکر است که جوشکاری، با این که انواع و روش های مختلفی دارد، اما ماهیت فرایند آن یکسان است و ابزار و وسایل یکسانی نیز در میان آن ها به چشم می خورد. به طور کلی در هر روش جوشکاری ابزار مخصوصی نیز بکار گرفته می شود، اما برخی از تجهیزات جوشکاری در تمامی فرایند ها و روش های جوشکاری یکسان و مشابه می باشد. دستگاه های مولد، الکترود ها، پودر های مخصوص، تجهیزات ایمنی و … از تجهیزاتی هستند که در تمامی فرایند های جوشکاری کاربرد دارند.

ماشین های مخصوص جوشکاری

از اصلی ترین تجهیزات جوشکاری می توان به ماشین های مخصوص جوش اشاره کرد. در حالت کلی، ماشین های جوش به سه دسته تقسیم می شوند. موتور _ مولد ها نخستین دسته ماشین های جوشکاری هستند. این موتور ها در دو نوع موتور های درون سوز و موتور های برقی ارائه می شوند. موتور _ ژنراتور و دینام ها را می توان در این دسته از ماشین های جوشکاری جای داد. دسته دوم ماشین های جوش، مبدل _ یکسو کننده ها هستند. این دسته از موتور ها با نام رکتیفایر ها نیز شناخته می شوند.

این ماشین ها در طرح های مختلفی به بازار عرضه شده اند که هر کدام از آن ها برای مقاصد مختلفی استفاده می شوند. مهم ترین ویژگی های این دسته از موتور ها، انعطاف پذیری بالا آن ها می باشد. از دیگر مزیت های این دستگاه ها، این است که از آن ها می توان برای روش های مختلف جوشکاری نظیر زیر پودری، گل میخ، جوشکاری دستی با الکترود ها و یا جوشکاری تحت گاز های محافظ، استفاده کرد. دسته سوم ماشین ها با نام مبدل ها شناخته می شوند. مبدل ها در واقع همان ترانس ها هستند. این ماشین های جوش نیز از تجهیزات جوشکاری هستند که قابلیت استفاده در چندین روش جوش را دارند.

تجهیزات جوشکاری مورد نیاز برای روش قوس تنگستن

این روش یکی از رایج ترین روش های جوشکاری است که در حین جوش دادن، یک قوس الکتریکی برقرار می شود. اما برای ایجاد این قوس و انجام فرایند جوشکاری به صورت کامل، باید از تجهیزات جوشکاری مخصوص این روش استفاده کرد. در این روش، دستگاه جوش با نام دستگاه اینورتر مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل این که در این فرآیند باید از یک گاز خنثی استفاده کرد، به یک سیلندر مخصوص نیاز داریم. الکترود های مخصوص تنگستن و مشعل مخصوص، از دیگر تجهیزات مورد نیاز برای انجام این فرایند هستند.

ابزار جوشکاری

برای این که بتوان یک فرایند جوشکاری با کیفیت را تحویل داد، باید از ابزار مخصوصی استفاده کرد. این ابزار ها در اصل مربوط به ساخت و نصب کردن اسکلت فلزی جوشکاری هستند. نخستین ابزار مورد نیاز، چکش جوش می باشد. چکش جوش از مهم ترین تجهیزات جوشکاری است که کاربرد آن در، برداشتن سرباره های جوش و زدودن جرقه های ایجاد شده در اطراف جوش، می باشد. جنس این ابزار بسیار سخت است و سر تبری یا مخروطی آن، بسیار تیز می باشد.

برس سیمی را می توان دومین ابزار مهم در فرایند جوشکاری دانست. از این برس ها برای تمیز کاری قسمت های جوش خورده استفاده می شود. در واقع نیمی از تمیز بودن سطح کار، بر عهده برس سیمی می باشد. این برس از جنس فولاد ضد زنگ ساخته می شود تا در برابر فرسایش، مقاومت کافی داشته باشد. بدون ابزار های اندازه گیری، نمی توان یک فرایند جوشکاری و برشکاری با کیفیت را تحویل داد.

استفاده از متر ها و یا خط کش های فولادی، در امر جوشکاری بسیار ضروری می باشد. ابزار های نشانه گذاری از دیگر تجهیزات ضروری در فرایند های جوشکاری می باشند. این ابزار ها باید به گونه ای باشند که در برابر حرارت بالا، محو نشوند. استفاده از سنگ های صابون، بهترین گزینه برای نشانه گذاری می باشند. ابزار های نصب نیز جایگاه ویژه ای در میان تجهیزات جوشکاری دارند. بدون ابزار های نصب نمی توان قطعات جوش داده شده را به درستی در کنار یکدیگر نصب کرد. اسباب کشش، میله اهرم، تخماق، پین ها و آچار کج، از ابزار های مهم نصب هستند.

 تجهیزات کارگاه جوشکاری

علاوه بر ابزار های ذکر شده، جوشکاران باید در کارگاه های جوشکاری خود نیز تجهیزات مخصوصی داشته باشند. یکی از دستگاه های مخصوص که حضورش در کارگاه جوشکاری می تواند مفید واقع شود، دستگاه برش می باشد. همانطور که می دانید جوشکاری و برشکاری، دو شغل مکمل به حساب می آیند و در فرایند های جوشکاری حتما باید از برشکاری فلزات نیز استفاده نمود. دستگاه برش داغ، می تواند اشکال مختلفی را بر روی قطعات برش دهد. این دستگاه بسیار مقرون به صرفه و کاربردی می باشد.

فرز و یا مینی فرز، از دیگر تجهیزات جوشکاری می باشد. این دستگاه برای صیقل دادن قطعات قبل از شروع جوشکاری، بسیار اهمیت دارد. با استفاده از دستگاه های فرز، سطح فلزات تمیز و صاف می شود و یک فرایند جوشکاری با کیفیت حاصل می گردد. این دستگاه ها با نام سنگ فرز نیز شناخته می شوند. کابل های جوشکاری از دیگر وسایل مورد نیاز هر کارگاه جوشکاری می باشد. این کابل ها از سیم های آلومینیومی و یا مسی ساخته شده اند و به دستگاه جوش و انبر های مخصوص وصل می شوند. انبرهای جوشکاری، گرم کن دستی، جعبه مخصوص الکترود ها و … از دیگر تجهیزات جوشکاری کارگاهی به حساب می آیند.

تجهیزات ایمنی جوشکاری

جوشکاری شغل پر مخاطره ای است و امنیت در آن حرف اول را می زند. برای این که از آسیب های جسمانی و احتراق، در این فرایند جلوگیری کرد، لازم است تا از تجهیزات جوشکاری مخصوص ایمنی استفاده شود. یکی از تجهیزاتی که ایمنی را در فرایند جوشکاری فراهم می آورد، چرخ دستی جوشکاری می باشد. این چرخ دستی، ابزار های مخصوص را به طور کامل در خود جای می دهد و به ایمنی و درستی کار کمک می کند.

ماسک ایمنی جوشکاری، از تجهیزات جوشکاری بسیار ضروری می باشد. این وسیله برای حفظ ایمنی در جوشکاری های قوس تنگستن، MIG و ARC اهمیت ویژه ای دارد و از صورت، چشم ها و گردن در برابر اشعه های حاصل از جرقه های جوشکاری حفاظت می کند. دستکش های جوشکاری برای جلوگیری از سوختگی و صدمات پوستی در فرایند جوشکاری، بسیار مهم است‌. در دسترس بودن یک کپسول آتش نشانی کوچک می تواند در هنگام حریق بسیار کارآمد باشد.

خرید تجهیزات جوشکاری

برای این که بتوان بهترین دستگاه ها و ابزار های جوشکاری را برای روش های مختلف، خریداری کرد، بهتر است که جوشکاران به صورت حضوری به فروشگاه های مخصوص مراجعه کنند. اما به تازگی بسیاری از فروشگاه های مربوطه، به صورت آنلاین نیز فعالیت می کنند و جوشکاران می توانند از این طریق، ابزار و وسایل با کیفیتی را تهیه کنند. یکی از دستگاه های جوش با کیفیت برای فرایند جوشکاری، دستگاه Avrin Electric می باشد. این دستگاه جوش را می توانید به صورت آنلاین و حضوری خریداری نمایید.

تجهیزات جوشکاری برای جوشکاران مبتدی

در مطالب پیشین، ابزار و تجهیزات جوشکاری را عنوان کردیم. باید بدانید که ابزار های جوشکاری تفاوتی برای جوشکاران با تجربه و مبتدی ندارد. اما یکی از ابزار هایی که می تواند به مبتدیان این رشته کمک کند، کلاه جوش تیره کننده خودکار می باشد. در واقع کلاه جوشکاری یکی از تجهیزات اصلی و ضروری برای تمامی جوشکاران است. اما مبتدی ها می توانند کلاه هایی را استفاده کنند که دارای سیستم تیره کننده خودکار باشد. این کلاه ها امکان مشاهده کامل و واضح قطعات را برای جوشکاران فراهم می کنند و موجب می شوند که درصد خطا به صورت چشمگیری کاهش پیدا کند. ضخامت سنج ها، سوهان جوشکاری، آهنربا جوشکاری و … از وسایل کمک کننده و لازم برای جوشکاران مبتدی می باشند.

ویژگی های ابزار و وسایل مخصوص جوشکاری

در انجام فرایند های جوشکاری، حرارت بسیار بالایی وجود دارد. از این رو ابزار و وسایل هایی که در مطالب پیشین نام بردیم، باید به گونه ای باشند که با حرارت بالا فرسوده نشوند. در واقع کیفیت در انتخاب ابزار و وسایل جوشکاری حرف اول را می زند. کابل های جوشکاری نیز باید از روکش مستحکم و عایق، بهره مند باشند تا موجب احتراق نشوند. برای دستگاه های جوش بهتر است، از دستگاه هایی استفاده کرد که وزن پایین و حجم کمی داشته باشند تا حمل و نقل آن ها آسان تر شود.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

1 دیدگاه برای “تجهیزات مورد استفاده در جوشکاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *