جوشکاری القایی چه نوع جوشکاری است؟

📖 زمان مطالعه : ۶ دقیقه ⏲️

جوشکاری القایی چه نوع جوشکاری است ؟ آیا تا به امروز درباره جوشکاری با استفاده از روش های الکترومغناطیسی چیزی شنیده اید؟ جوشکاری القایی را می توان نمونه خاصی از فرآیند این جوشکاری دانست که با استفاده از روش الکترومغناطیسی انجام می شود، در این روش دستگاه با استفاده از القای الکترومغناطیسی قطعه مورد نظر را گرم می کند و فرآیند جوشکاری را انجام می دهد، در ادامه به صورت کامل این روش را برای شما ذکر خواهیم کرد.

جوشکاری القایی چه نوع جوشکاری است ؟

دستگاه های جوشکاری القایی شامل یک سیم پیچ القایی می باشند، این سیم توانایی ایجاد جریان الکتریکی به صورت فرکانس های رادیویی را دارد، نمونه ای که در دیگر دستگاه های جوشکاری دیده نمی شود و در نهایت ایجاد کننده یک میدان الکترومغناطیسی با انرژی و فرکانس بالا خواهد بود، تمام این انرژی و فرکانس روی قطعه مورد نظر متمرکز می شود تا با روش  فرومغناطیسی، رسانای الکتریکی را منتقل کند.

ممکن است از خود سوال کنید که رسانای الکتریکی در فرآیند جوشکاری چه نقشی دارد؟ در پاسخ به این سوال می توانم بگویم رسانای الکتریکی در این فرآیند برای ایجاد گرمایش مورد استفاده قرار میگیرد، در واقع این جریان یک جریان القایی می باشد که در فرآیند جوشکاری جریان گردابی نامیده می شود.

قابل ذکر است که گرم شدن قطعه با استفاده از این جریان به همراه هیسترزیس انجام می شود، نقش هیسترزیس در گرم کردن قطعه ایجاد کردن میدان الکترومغناطیسی به صورت مکرر با استفاده از تحریف ماده های فرومغناطیس است.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

عملکرد جوشکاری القایی به صورت است ؟

جوشکاری القایی علاوه بر نیرو الکترومغناطیسی نیازمند مواد جوشکاری و عایق کننده های الکتریکی نیز می باشد، از این نمونه عایق کننده ها می توان به پلاستیک اشاره داشت، برای مثال در یک فرایند جوشکاری می توان پلاستیک را بین ترکیبات فلزی کاشت و با استفاده از روش های فرو مغناطیسی انرژی مورد نیاز را برای ایجاد گرما با استفاده از سیم پیج های القایی ایجاد کرد.

در نهایت سیم پیچ القایی انرژی مورد نظر را جذب می کند و داغ می شود و با هدایت گرمایی، گرمای مورد نیاز را به قطعه مورد نظر القا می کند، البته قابل ذکر است که پلاستیک به عنوان عایق الکتریکی تنها در جوشکاری فلز مورد استفاده قرار نمی گیرد بلکه شما می توانید جوشکاری القایی در جوشکاری الیاف رسانا یا فیبر کربن نیز استفاده کنید، برای مثال در صنعت هوا و فضا از ترکیب پلاستیک و فیبر کربن تا حد بالایی استفاده شده است.

جوشکاری با استفاده از روش الکترومغناطیسی با دیگر جوشکاری ها چه تفاوتی دارد؟

اصلی ترین تفاوت این نمونه جوشکاری با دیگر جوشکاری ها را می توان دوره استفاده و تولید دانست، روش الکترومغناطیسی بهترین انتخاب برای تولید های طولانی مدت می باشد و به صورت کاملا خودکار انجام می شود، برای مثال اگر در بازه زمانی طولانی شما قصد به جوشکاری درز لوله ها داشته باشید باید حتما از روش های القایی برای جوشکاری استفاده کنید.

در روش های القایی مقدار بسیار زیادی از انرژی می تواند به یک ناحیه مشخص القا شود، این انرژی باعث ذوب فلز با سرعت بالا خواهد شد و به همین ترتیب به صورت خودکار با فشار دادن قطعات به یکدیگر در کوتاه ترین زمان فرآیند جوشکاری تکمیل می شود.

نکته مهم در فرآیند جوشکاری نفوذ عمیق ترکیبات مورد نظر در درز یا شکاف می باشد، تمامی درز باید به صورت کامل با استفاده از روش القایی با مواد ذوب شده پر شود، درست است که روش القایی شباهت بالایی با جوشکاری مقاومی دارد اما در جوشکاری مقاومی به جای استفاده از روش القا از جریان الکتریکی ثابت استفاده می شود.

 

جوشکاری القایی چه کاربرد هایی دارد ؟

این نمونه جوشکاری به دلیل مداومت بالا در جوشکاری های طولانی دارای کاربرد های بسیار زیادی است که در این قسمت به دلیل کوتاه بودن متن تنها به تعدادی از آنها اشاره کرده ایم.

۱ ــ اتصال کامپوزیت های ترموپلاستیک :

استفاده از ماتریس حرارتی جوشکاری القایی به عنوان بهترین گزینه ممکن از زمان ایجاد این نمونه جوشکاری برای اتصال کامپوزیت های ترموپلاستیک استفاده می شود، نکته مهم در این موارد اتصال تعداد زیادی از این کامپوزیت های ترموپلاستیک است، در صورتی که دیگر روش های جوشکاری مانند جوشکاری مقاومتی توانایی این اتصال را نخواهند داشت.

۲ ــ استفاده در جوشکاری های طولی در صنعت لوله :

همانطور که در متن نیز برای شما اشاره کردم روش القایی برای جوشکاری بهترین روش ممکن برای جوشکاری لوله ها می باشد، در واقع در این فرایند از دستگاه ها و مولدی استفاده می شود که توانایی ایجاد برق فرکانس رادیویی، یک ایستگاه گرمایشی مداوم است، همچنین این نمونه از جوشکاری دارای یک سیستم خنک کننده پس از جوشکاری می باشد به همین دلیل می توان آن را همانطور که بیان شد به عنوان بهترین گزینه ممکن برای جوشکاری طولی لوله ها در طولانی مدت دانست.

روش القایی برای جوشکاری چه فوایدی دارد ؟

۱ ــ خودکار بودن روش جوشکاری :

روش جوشکاری القایی یک روش خودکار می باشد که بازدهی بسیار بالا دارد و به دلیل خودکار بودن روش نسبت به دیگر نمونه های جوشکاری قابل اعتماد تر است.

۲ ــ دارای مصرف کم برق :

به دلیل استفاده نشدن از انرژی الکتریکی ثابت در روش القایی با استفاده از سیم پیچ القایی در ساختار جوشکاری مصرف برق را در این روش نسبت به روش های دیگر می توان کمتر تصور کرد.

۳ ــ کمتر بودن هزینه :

در بین روش های جوشکاری با توجه به مزیت های مختلف و تحقیقات انجام شده درباره هزینه های مصرفی، روش القایی نسبت به روش های دیگر جوشکاری مانند روش جوشکاری مقاومتی دارای هزینه بسیار کمتری برای انجام است، به همین دلیل پرطرفدار تر از دیگر روش ها شناخته می شود.

۴ ــ کنترل جوشکاری :

روش القایی برای جوشکاری دارای قابلیت کنترل بالا بوده است و میتوان آن را به صورت خودکار و دلخواه تکرار کرد، درصورتی که دیگر روش های جوشکاری با درصد کمتری از ویژگی تکرارپذیری برخوردار هستند.

۵ ــ انعطاف پذیری :

یکی از مهم ترین ویژگی های روش القایی برای جوشکاری مسلما انعطاف پذیری بالای این روش در تمامی فرآیند است که توانایی انجام کارهای مختلف را به شما خواهد داد.

۶ ــ خروجی کامل :

در حالی که بسیاری از روش های جوشکاری دارای خروجی کامل نمی باشند، روش جوشکاری القایی می تواند با توجه به مزیت ها روش کار متفاوت خود تضمین کند که خروجی کامل خواهد داشت.

چرا در صنعت لوله از روش القایی باید استفاده کرد؟

همانطور که در متن مشاهده کردید بیشترین کاربرد روش القایی در صنعت لوله  به دلیل کاربرد بالای جوشکاری طولی می باشد، این لوله ها با درصد بالایی از فولاد های ضد زنگ به همراه آلیاژ کم کربن با مقاومت بالای غیر مغناطیسی ساخته شده اند، البته قابل ذکر است که در برخی موارد نیز این لوله ها از جنس آلومینیوم یا فولاد رسانا نیز هستند, با توجه به نوع و جنس این لوله ها تنها روش القایی می تواند فرآیند جوشکاری آنها را انجام دهد.

ایجاد گرما در یک نقطه بهترین دلیل استفاده از روش القایی برای صنعت لوله می باشد، لوله کش آب با استفاده از این نمونه جوشکاری هیچ درزی نخواهد داشت و جوشکاری توانایی متصل کردن تمامی درز ها را به یکدیگر بدون آسیب رساندن به لوله خواهد داشت.

مزایای جوشکاری القایی :

جوشکاری القایی دارای فرکانس بسیار بالا است و برای تولید گرما در فرآیند جوشکاری مثل یک آهنربا الکتریکی عمل می کند، این جوشکاری برق فرکانس رادیویی سیم پیچ القایی را تامین کرده و با تولید جریان الکتریکی گرمای مورد نیاز برای ذوب دو یا چند جسم را ایجاد می کند، در حالی روش های جوشکاری دیگر کاملا متفاوت هستند، در ادامه مزایای برتری این روش را نسبت به روش های دیگر بیان خواهیم کرد.

۱ ــ کارایی بالای روش القایی :

درست است که این روش به برق نیاز دارد اما به دلیل فرکانس بالا دارای کاربرد های بسیار زیادی است ، به صورت که می توان گفت از این جوشکاری در شرکت های گسترده و بسیار بزرگ، شرکت های تولید کننده و… استفاده می شود.

۲ ــ ایجاد گرمای متمرکز :

همانطور که در متن مطالعه کردین جوشکاری القایی دارای توانایی ایجاد گرمای متمرکز است در حالی که دیگر روش های جوشکاری این توانایی را ندارند، برای مثال روش القایی می تواند در یک منطقه خاص گرمای بسیار زیادی را ایجاد کند در حالی که دیگر روش های جوشکاری گرمای سطحی و کلی ایجاد می کنند .

۳ ــ پشتیبانی از طیف گسترده مواد:

هر نمونه از جوشکاری تنها توانایی پشتیبانی از مواد خاصی را دارد در صورتی که روش القایی برای جوشکاری توانایی پشتیبانی از طیف گسترده ای از مواد مانند آهن، فولاد، پلاستیک، کامپوزیت، مواد غیر آهنی، فولاد های آهنی و… را دارد،همچنین این روش این توانایی را دارد که دو فلز متفاوت را به یکدیگر جوش دهد.

۴ ــ از بین برنده آلودگی ها :

جوشکاری القایی توانایی از بین بردن ناخالصی های قطعات را دارد، فرکانس بالا در این جوشکاری باعث فشرده شدن سطح جوشکاری و خارج شدن ناخالصی ها از آن خواهد شد، این کار باعث می شود تا قطعه های تحویل داده شده بسیار تمیز تر باشند.

۵ ــ اتوماسیون :

روش القایی برای جوشکاری یک روش خودکار می باشد که برای عملیات های مختلف شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد و از انرژی بالایی بهره می گیرد.

 

 

 

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *