جوشکاری تعمیری

📖 زمان مطالعه : ۷ دقیقه ⏲️

با جوشکاری تعمیری قطعه ای که دچار آسیب یا شکستگی شده است را می توان بازسازی کرد و به عنوان قطعه اصلی استفاده نمود. اگر شرایط جایگزین کردن قطعه آسیب دیده را نداشته باشیم، جوشکاری تعمیری بهترین انتخاب خواهد بود و با رفع نواقص، حتی کارایی قطعه را بیشتر خواهد کرد. این قطعات بعد از اینکه ارزیابی شدند، تعمیر خواهند شد. در این مقاله نیز به بررسی اطلاعاتی درباره جوشکاری تعمیری خواهیم پرداخت تا اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

جوشکاری تعمیری 


با توجه به سطح مورد نیاز برای تعمیر در قطعه آسیب دیده، فرآیند جوشکاری تعمیری آغاز می شود. برای شروع باید به متعادل کردن فاکتورهای تاثیرگذار بر بازدهی تولید و کیفیت جوشکاری پرداخت. انتخاب فرآیند جوشکاری تعمیری از آنجا که محدودیت ها و مزایایی وجود دارد، سخت خواهد بود. پارامتر هایی را برای جوشکاری تعمیری باید مدنظر قرار داد که شامل شرایط محیطی، نوع فلز پایه، طرح اتصال و ضخامت، تجهیزات در دسترس و موقعیت جوشکاری خواهد بود.

انواع جوشکاری تعمیری بر اساس کاربرد و عیوب 

بر اساس نوع کاربرد، انواعی از جوشکاری تعمیری را خواهیم داشت که شامل جوشکاری با قوس پلاسما، جوشکاری با قوس زیر پودری، جوشکاری با قوس الکترود دستی، جوشکاری با قوس الکترود فلزی و جوشکاری با قوس تنگستن تحت گاز محافظ می باشد. با توجه به عوامل مختلف، تصمیم گیری های لازم در رابطه با نوع جوشکاری تعمیری گرفته خواهد شد. در صورت نیاز به راهنمایی در زمینه جوشکاری تعمیری و تجهیزات مورد نیاز آن با شماره تماس های موجود در سایت، تماس حاصل فرمایید و اطلاعات لازم را از کارشناسان مجرب مجموعه دریافت کنید.

در تقسیم بندی دیگر، انواع جوشکاری ترمیمی را با توجه به عیوب ایجاد شده در قطعه خواهید داشت. در واقع با توجه به نوع عیبی که در قطعات تولید شده وجود دارد، جوشکاری تعمیری متفاوت خواهد بود. آسیب به وجود آمده در قطعات ممکن است در زمان فرآیند تولید رخ داده باشد و یا اینکه حین استفاده از قطعه مورد نظر این آسیب ایجاد شده باشد. سه نوع جوشکاری تعمیری را با توجه به عیب ایجاد شده خواهیم داشت که شامل جوشکاری تکمیلی حین تولید، اصلاح جوشکاری هایی که قابل قبول نیستند و جوشکاری تعمیری قطعه حین کارکرد خواهد بود.

جوشکاری ترمیمی در حین تولید 

اینکه جوشکاری تعمیری را چگونه انجام دهیم با توجه به فرآیند تولید مشخص خواهد شد. در قطعات ریختگی، جوشکاری تعمیری تخلخل و حفره ها را برطرف خواهند کرد و هم چنین ابعاد قطعه را اصلاح می کند. حرارت ورودی  و تنش هایی که پسماند احتمالی خواهد داشت را باید مد نظر قرار داد چون این ها مواردی هستند که شرایط قطعه را ممکن است تغییر دهند و غیر قابل تعمیر کنند. گاهی ممکن است نیاز به اعمال عملیات حرارتی خاصی باشد، ممکن است مشتری دستورالعمل خاصی را  برای انجام تعمیر در نظر داشته باشد و از جوشکار آن را درخواست کند.

اصلاح جوشکاری های غیر قابل قبول 


گاهی اوقات ممکن است کیفیت جوش و استانداردهایی که یک قطعه باید داشته باشد، مورد قبول نباشد و منطبق با قراردارد نباشد. در این صورت باید جوشکاری تعمیری را بر اساس استانداردهای لازم انجام داد و قطعه را برای این منظور به طور مجدد مورد بازرسی قرار داد. در این مرحله باید آزمون و کنترل کیفی لازم روی آن انجام شود  تا دقیقا مطابق با شرایط مورد نظر باشد.  در این گونه موارد باید علت های بروز عیب را پیدا کرد و به رفع آن اقدام نمود.

جوشکاری ترمیمی حین کارکرد قطعه


ممکن است زمانی که از قطعه استفاده می شود، آسیب ببیند و در جوش و فلز پایه ایراداتی به وجود بیاید. در این حالت باید عیب ایجاد شده ریشه یابی شود که ممکن است استفاده از ماده نامناسب یا خطای محاسباتی باشد. هم چنین فلز پایه و مواد مصرفی به طور دقیق تعیین شوند و استاندارد لازم بررسی شود و و در تعمیر مورد استفاده قرار بگیرد و در نهایت برنامه تعمیر مشخص گردد. در این مرحله ممکن است به تغییر طراحی، تغییر مراحل جوش و یا مواد پایه نیاز داشته باشیم. برای اینکه بتوانیم فلز پایه را به طور دقیق مشخص کنیم از آنالیز شیمیایی می توانیم کمک بگیریم. هم چنین به تعیین مواد مصرفی جوش باید پرداخت و دقت کرد که افزایش طول مناسبی داشته باشند. تمامی استانداردهای لازم را در این جوشکاری باید رعایت کرد و در رابطه با نمونه اولیه آزمون هایی صورت بگیرد. تمامی این موارد باید در برنامه ترمیم ذکر شود و به تایید بازرس یا خریدار برسد.

مراحل جوشکاری از نوع تعمیری


جوشکاری به روش تعمیری شامل سه مرحله خواهد بود. مرحله اول آماده سازی قطعه خواهد بود، مرحله دوم جوشکاری ترمیمی و مرحله سوم عملیات پس از جوشکاری می باشد. آماده سازی جوشکاری شامل ایمنی، پیاده سازی، بست و مهار، الگو سازی، پیش گرمایی، برش کاری و گوج کردن می باشد. عملیات پس از جوشکاری نیز شامل بازرسی، تمیزکاری، رنگ آمیزی مجدد و سر هم بندی می باشد.

آماده سازی برای جوشکاری از نوع تعمیری 


در ابتدا باید به آماده سازی محلی که قرار است جوشکاری تعمیری رخ دهد پرداخت و ایمنی لازم را رعایت کرد. سطح قطعه باید از گرد و غبار، رنگ و … پاکسازی شود که برای این منظور نوع ماده و محل قطعه کار تاثیرگذار هستند. برخی نیاز به پاکسازی با بخار دارند و برخی نیاز به برس و یا شستشوی شیمیایی دارند. در تعمیر ساده پیاده سازی را خواهید داشت و در تعمیر پیچیده بست و مهارسازی مورد نیاز خواهد بود. برای اینکه بتوان قسمتی را که نیاز به جوشکاری دارد مشخص کرد، طراحی یک الگو لازم خواهد بود. در این مرحله با توجه به ضخامت قطعه و پارامترهای جوشکاری ، نیاز به پیش گرم کردن خواهید داشت. در نهایت با توجه به نوع ماده و مشکل لبه سازی، از مشعل برای برشکاری استفاده خواهد شد.

پارامترهای جوشکاری تعمیری 


اگر بخواهیم جوشکاری تعمیری موفقی داشته باشیم باید پارامترهایی را در نظر بگیریم که شامل دستورالعمل جوش، تجهیزات جوشکاری، مواد، ترتیب جوشکاری، ایمنی و کیفیت جوش خواهد بود. جوشکاران دستورالعملی برای جوشکاری خواهند داشت که شامل نوع ماده مصرفی، پروسه، پیش گرم و هر گونه اطلاعات تخصصی دیگر می باشد. برای جوشکاری تعمیری تمام تجهیزاتی که مورد نیاز است باید در دسترس باشد تا موجب تاخیر و خللی در کار نشود. از جمله تجهیزات مورد نیاز به گیره، آون، کابل و ماشین جوش می توان اشاره کرد. در دسترس بودن مواد کافی نیز مهم است که شامل قطعات جایگزین، الکترود و مواد مصرفی جوش، سوخت جهت پیش گرم و برش، تقویتی ها و … خواهد بود. اجرای پاسها و ترتیب داشتن در جوشکاری اهمیت فوق العاده ای دارد  و باید به تشریح آن، در دستورالعمل جوشکاری پرداخت. ایمنی در تمامی مراحل باید مدنظر قرار بگیرد. بررسی کیفیت جوش نیز باید به شکل مداومی در طول فرآیند  باشد تا نتیجه کار صاف باشد و شیاری نداشته باشد. وجود جوشکارانی که مجرب و تایید شده باشند و بتوانند این فرآیند را سریع و بدون نقص انجام دهند، لازم می باشد.


عملیات لازم پس از جوشکاری 


قطعه مورد نظر بعد از اینکه جوشکاری تعمیری روی آن صورت گرفت باید سرد شود؛ البته برای این کار نباید آن را مقابل باد یا محیط سردکننده قرار داد. این فرآیند باید به آهستگی صورت بگیرد و تا زمانیکه هم دما با محیط نشده باشد محل تعمیر را نباید مورد نیروی خارجی قرار داد. بازرسی جوش لازم خواهد بود تا کیفیت بالای آن مشخص شود. این امر از آنجا که قرار است این قطعه جای قطعه اصلی مورد استفاده قرار بگیرد مهم است. برای بازرسی باید بررسی هایی که غیر مخرب هستند مثل M  ،UT و یا RT را انجام داد. در این مرحله برای تمیزکاری باید جرقه های جوش و سرباره را پاکسازی کرد و محل اتصالات موقت را سنگ زنی نمود. هم چنین باید مهارها را جداسازی نمود و پوشش های محافظتی را جمع آوری کرد. رنگ آمیزی در صورت لزوم برای ناحیه ای که تعمیر شده است، صورت خواهد گرفت و می توان به گریس کاری قطعات ماشین آلات پرداخت. در نهایت به سرهم بندی قطعات می پردازیم و جوشکاری به اتمام می رسد.

الکترود مناسب برای تعمیر  


در جوشکاری تعمیری خواص شیمیایی و مکانیکی الکترود را باید مدنظر قرار داد که نوع شکست در این امر دخیل خواهد بود. اگر قصد داریم استحکام اتصال جوش بالا باشد الکترودی را باید مورد استفاده قرار دهیم که مقاومت به خوردگی و استحکام کششی آن مثل فلز پایه باشد. از آنجا که آسیب و شکست بیشتر در نقاطی رخ می دهد که تنش بالایی در آن نقطه وجود دارد، الکترود داکتیل بهترین انتخاب خواهد بود تا به جبران انقباض فلز جوش بپردازد. برای کمتر کردن تنش نیز در محلی که دچار عیب شده باید سطح مقطع را افزایش داد. الکترودها انواعی دارند، برای برخی جوش هایی ایجاد می کنند که تخلخل نداشته باشند و نوعی دیگر از آن ها دارای عوامل تصفیه کننده در پوشش خود می باشند. برخی تنها برای قطعات ریخته گری که نازک باشند کاربرد دارند و برخی برای شرایط خاص دیگری طراحی شده اند.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *