جوشکاری گازی

📖 زمان مطالعه : ۶ دقیقه ⏲️

انواع مختلف جوشکاری گازی به ویژه جوشکاری اکسی استیلن سال های طولانی به منظور برقراری اتصال میان قطعات فلزی مختلف در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار گرفته است. در هنگام انجام جوشکاری اکسی استیلن ما به یک کپسول پر شده از این گاز احتیاج خواهیم داشت که قرار است مقدار مشخصی از آن با مقدار مشخصی از گاز اکسیژن واکنش دهد، گاز استیلن به شرایط ویژه ای برای نگهداری نیاز دارد، از مهمترین مزیت های استفاده از جوشکاری گازی می توانیم به مقرون به صرفه بودن و اقتصادی بودن آن اشاره کنیم، در این مطلب به بررسی مهمترین نکات پیرامون این نوع از جوشکاری، تجهیزات و ابزار مورد نیاز برای انجام دادن این فرایند و معرفی انواع مختلف آن می پردازیم.

معرفی جوشکاری گازی

آیا می دانید جوشکاری گازی چیست و چه کاربرد هایی در دنیای امروزی دارد؟ جوشکاری گازی یکی از انواع شناخته شده و رایج جوشکاری در سر تا سر جهان است که با استفاده از یک گاز به عنوان سوخت انجام می شود؛ در واقع زمانی که این گاز با اکسیژن ترکیب شود مرحله ی سوختن گاز یا احتراق اتفاق می افتد، در این فرایند جوشکاری احتراق یا سوخت گاز مصرفی در دو مرحله انجام خواهد شد و از انرژی گرمایی ایجاد شده در این فرایند قطعات فلزی شروع به ذوب شدن می کنند و پس از مدت زمانی که مواد ذوب شده سرد شدند لبه های این قطعات فلزی به یکدیگر متصل خواهند شد.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

تورچ جوشکاری چیست و چه کاربرد هایی دارد

در این قسمت از مطلب می خواهیم به بررسی تورچ جوشکاری گازی بپردازیم، آیا تا به امروز نام تورچ جوشکاری به گوش شما خورده است؟ آیا می دانید که تورچ جوشکاری چیست و چه کاربردی دارد؟ در واقع تورچ جوشکاری یک وسیله و ابزار لازم برای انجام انواع مختلف جوشکاری ها از جمله جوشکاری MIG و جوشکاری TIG و جوشکاری اکسی استیلن می باشد که ممکن است شما آن را با نام مشعل جوشکاری بشناسید، این وسیله یک میله ی بلند فلزی دارد که محل ترکیب شدن گاز مورد استفاده به عنوان سوخت و گاز اکسیژن است؛ قسمت دیگر این ابزار جوشکاری همان شعله یا مشعل آن است که بر اثر ترکیب شدن سوخت مورد نظر با اکسیژن و ایجاد احتراق شعله ای در نوک تورچ یا مشعل جوشکاری تولید می شود.

معرفی سرپیک های جوشکاری و کاربرد های آن

یکی دیگر از ابزار های شناخته شده و معروف در انواع مختلف جوشکاری سرپیک جوشکاری گازی است که مسئول انجام دادن فرایند اکسیداسیون در محل جوش می باشد، اما سوال اصلی ما در این قسمت از مطلب این است که چرا باید فرایند اکسیداسیون در محل جوشکاری انجام شود؟

در واقع سرپیک جوشکاری شباهت زیادی به یک مشعل جوشکاری دارد، این ابزار می تواند به قطعات فلزی مورد نظر ما به اندازه ای حرارت و انرژی گرمایی وارد کند که باعث گداخته شدن و تغییر رنگ قطعات فلزی به رنگ قرمز شود، اما تفاوت این دو ابزار در این قسمت است که سرپیک جوشکاری پس از این که قطعات فلزی گداخته و قرمز رنگ شدند جریان گاز اکسیژن را به طور مستقیم بر روی این قطعات نام برده وارد می کند و سبب انجام فرایند اکسید شدن فلزات می شود؛ اهمیت این ابزار و انجام فرایند اکسیداسیون در این است که این فرایند می تواند استحکام جوش انجام شده را تا حدود زیادی افزایش دهد و از این منظر برای ما حائز اهمیت است.

انواع مختلف جوشکاری های گازی در صنعت چیست

در این قسمت از مطلب مهمترین و شناخته شده ترین انواع جوشکاری گازی را به شما معرفی خواهیم کرد؛ همان طور که در ابتدای این مطلب گفته شد رایج ترین و پرکاربردترین انواع این جوشکاری، جوشکاری اکسی استیلن می باشد، جوشکاری اکسی گاز نوع دوم از جوشکاری های گازی است که برای انجام دادن جوش در میان قطعات ضخیم تر فولاد از جوشکاری اکسی استیلن موثرتر و بهتر خواهد بود، جوشکاری MAPP و جوشکاری بوتان و پروپان نوع سوم و چهارم این جوشکاری هستند، منظور از جوشکاری بوتان و پروپان استفاده از یک کدام از این گاز ها یا ترکیبی از آنها به عنوان گاز مصرفی برای برقراری اتصال میان قطعات فلزی می باشد، آخرین نوع جوشکاری گازی جوشکاری هیدروژن می باشد که بیشتر در صنعت برای انجام پروژه های جوشکاری در زیر آب مورد استفاده قرار می گیرد.

معرفی انواع شعله های جوشکاری های گازی

در هنگام انجام دادن جوشکاری گازی با استفاده از تجهیزات و ابزار های مورد نیاز همچون دستگاه جوشکاری گازی و کپسول های اکسیژن و سوخت و مشعل جوشکاری سه نوع شعله ایجاد شود؛ اولین شعله، شعله ی احیا کننده می باشد؛ از نوع قوی این شعله به منظور روکش دادن قطعات فلزی مثل فولاد استفاده می کنیم و انواع قوی این شعله را برای جوش دادن قطعات فلزی غیر آهنی مثل قطعات آلومینیومی به کار می بریم و آن را برای انجام لحیم کاری مورد استفاده قرار می دهیم، نوع دوم از شعله های ایجاد شده، شعله ی اکسید کننده است؛ از شعله ی اکسید کننده ی ضعیف به منظور جوشکاری و اتصال دادن قطعات فلزی استفاده می شود که فاقد پوشش فلز روی باشند و از نوع قوی تر آن برای برقراری اتصال و جوش دادن آلیاژ های روی و برنج استفاده می کنیم، سومین نوع از شعله های موجود در انواع مختلف جوشکاری های گازی شعله ی خنثی می باشد که در این حالت مقدار گاز مورد استفاده به عنوان سوخت و گاز اکسیژن یکسان خواهد بود.

انواع مختلف جوشکاری های گازی برای چه فلزاتی مورد استفاده قرار می گیرند

در حقیقت مطابق با ویژگی ها و خاصیت های هر کدام از فلز های موجود در طبیعت به منظور جوش دادن و متصل کردن هر نوعی از قطعات فلزی به یک دیگر لازم است که از نوع خاصی از روش های جوشکاری استفاده شود که مناسب همان قطعات فلزی باشد؛ به عنوان مثال شما نمی توانید از انواع مختلف جوشکاری گازی برای فلزات فعال استفاده کنید زیرا به علت محدودیت هایی که در این فرایند جوشکاری وجود دارد جوشکاری های گازی توان جوش فلزات فعالی از جمله زیرکونیوم یا تیتانیوم و غیره را ندارند، به طور معمول از این روش های جوشکاری به منظور اتصال دادن قطعات فلزی ساده و کم آلیاژی همچون فولاد و کربن استفاده می کنند.

در جوشکاری گازی میزان درجه حرارت مورد نیاز چقدر می باشد

ممکن است این سوال در ذهن تعدادی از کاربران به وجود آمده باشد که در جوشکاری گازی میزان دما و درجه حرارت چقدر باید باشد تا ما یک جوش صحیح و مقاوم میان قطعات فلزی انجام دهیم؟ در واقع این که شما به چه میزان درجه حرارت برای انجام این فرایند جوشکاری نیاز دارید به گازی که قرار است در انجام این نوع از جوشکاری به عنوان سوخت مورد استفاده قرار دهید بستگی دارد، به عبارت دیگر میزان درجه حرارت مورد نیاز برای این نوع از جوشکاری با توجه به گاز مصرفی متفاوت خواهد بود؛ به عنوان مثال بیشترین میزان درجه حرارت در جوشکاری گازی به طور تقریبی سه هزار و هشتاد و هفت درجه ی سلسیوس است که مربوط به گاز استیلن می باشد.

منظور از گرمای محتوی واکنش در این نوع از جوشکاری چه می باشد

ممکن است تا به حال نام گرمای محتوی واکنش در انواع جوشکاری های گازی به گوش شما خورده باشد، اما سوال اصلی ما این است که این عبارت چه تعریفی دارد و کاربرد های آن چیست؟ همانطور که در قسمت های قبلی این مطلب گفته شد در انواع مختلف جوشکاری هایی که با استفاده از یک سوخت گازی انجام می شوند دو مرحله احتراق صورت می گیرد، در هر مرحله از این احتراق میزان دما و درجه حرارت افزایش پیدا می کند و مقدار زیادی انرژی حرارتی ایجاد می شود که به مجموع این انرژی گرمایی تولید شده گرمای محتوی واکنش گفته می شود؛ به عنوان مثال اگر شما از گاز هیدروژن یا H2 در این نوع از جوشکاری به عنوان سوخت استفاده کنید میزان دما در واکنش به حدود دو هزار و ششصد و شصت درجه ی سانتی گراد خواهد رسید.

آیا می توان از هوا برای انجام جوشکاری گازی استفاده کرد

در پاسخ به این سوال مهم و پر تکرار کاربران که آیا استفاده از هوا به جای کپسول گاز اکسیژن خالص در هنگام انجام دادن این فرایند امکان پذیر می باشد یا خیر می توان اینگونه پاسخ داد که استفاده از هوا برای انجام دادن جوشکاری گازی به هیچ وجه به شما توصیه نمی شود؛ در خصوص علت این موضوع هم می توان گفت که در ترکیب هوا گاز نیتروژن یا N2 به مقدار زیادی وجود دارد که این گاز می تواند بخش زیادی از حرارت ایجاد شده را به خود جذب کند، بنابراین زمانی که گاز نیتروژن موجود در هوا انرژی حرارتی زیادی را جذب کند گرمایی که برای انجام دادن این نوع از جوشکاری در محل جوش مورد نیاز است تامین نخواهد شد و فرایند ذوب شدن قطعات فلزی به راحتی و در سرعت لازم انجام نمی شود؛ از این رو استفاده از هوا در انجام این جوشکاری ها امکان پذیر نمی باشد و ما باید از گاز خالص اکسیژن به منظور ایجاد احتراق و انجام واکنش سوختن استفاده کنیم.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *