انواع جوش شیاری

📖 زمان مطالعه : ۷ دقیقه ⏲️

جوش شیاری چیست؟ یکی از انواع مختلف جوش است که در جوشکاری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و سبب می شود تا دو قطعه به یکدیگر متصل شوند. در این مطلب قصد داریم درباره انواع جوش شیاری و عواملی که بر انتخاب نوع جوش شیاری موثر واقع می شود. با شما صحبت کنیم و اطلاعات مهم تکمیلی که درباره این موضوع برای شما گردآوری کرده ایم در اختیارتان قرار دهیم.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

کاربرد و انواع جوش شیاری چیست؟

شاید از خود سوال کنید جوش شیاری چیست؟ جوشی که بین دو قطعه یا شیار زده می شود را جوش شیاری می گویند. برای اجرای این نوع از جوش لازم از دو لبه شیار آماده سازی شود و پس از آن با استفاده از جوش شیاری بین درز یا دو لبه جوش زده خواهد شد. کاربرد های بسیاری برای جوش شیاری وجود دارد تا سبب شود دو قطعه به یکدیگر متصل شوند. در هنگام جوش شیاری باید نهایت دقت را به خرج دهید زیرا ممکن است این جوش به صورت مناسب زده نشده و سبب شود تا کار اتصال دو لبه یا دستگاه با مشکلاتی رو به رو شود و عاملی برای جداسازی قطعه و ایجاد اختلال در روند کار خواهد شد. جوش شیاری به اصطلاحا Groove Weld گفته می شود و در انواع مختلفی آن را می توان دسته بندی کرد.

کاربرد و انواع جوش شیاری چیست؟

انواع جوش شیاری چیست؟

همان طور که در قسمت بالای مقاله اشاره کردیم انواع جوش شیاری بسیار متفاوت است و اگر بخواهیم به این سوال که انواع جوش شیاری چیست؟ پاسخ دهیم باید بگوییم. جوش شیاری و انواع آن کاملا بستگی نوع هندسی لبه های قطعات دارد. برای اتصال دو لبه به یکدیگر باید شکل هندسی خاصی را به آن دهیم، بر اساس همین اشکال هندسی جوش شیاری به دسته بندی های متفاوتی از جمله: جوش شیاری لبه مربعی یا لبه گونیایی، جوش شیاری نیم جناقی، جوش شیاری v شکل یا جوش شیاری جناغی، جوش شیاری J شکل یا جوش شیاری نیم لاله ای، جوش شیاری لاله ای یا U شکل، جوش شیاری لبه گرد یا جوش شیاری جناقی، و در نهایت جوش شیاری لبه اریب تقسیم بندی می شوند. جوش های شیاری معمولا از یک طرفه قطعات و یا از هر دو طرف قطعات زده می شوند و این موضوع در اتصال دو قطعه و عمیق نفوذ جوش قطعات به یکدیگر تاثیرات بسیار متفاوتی را خواهد داشت البته این مسئله کاملا بستگی به آماده سازی لبه قطعات دارد و سبب می شود تا تعریف های متفاوتی از انواع جوش شیاری را از این موضوع داشته باشیم. در ادامه بیشتر به توضیح این مطلب می پردازیم.

انواع جوش شیاری چیست؟

بهترین نوع جوش شیاری چیست؟

حال باید به این موضوع بپردازیم که با وجود انواع متعدد جوش شیاری بهترین نوع استفاده از جوش شیاری چیست؟ اولین نکته ای که باید به آن دقت داشته باشیم این است که با توجه به نوع پروژه و طرح کدامیک از انواع جوش شیاری مناسب خواهد بود. در ادامه باید به توضیحات بیشتری درباره عواملی که بر نوع جوش شیاری موثر واقع می شود بپردازیم. در ادامه مطلب به توضیحات بیشتری درباره هر یک از علل موثر بر جوش شیاری می پردازیم.

بهترین نوع جوش شیاری چیست؟

تاثیر ضخامت و نوع هندسی لبه ها

تاثیر ضخامت بر نوع جوش شیاری چیست ؟ برای انتخاب نوع جوش شیاری باید به عوامل بسیاری توجه داشته باشید. یکی از این عوامل را می توان به ضخامت و نوع هندسی لبه قطعات نسبت داد. برای انتخابی مناسب باید به نوع شکل لبه ها توجه داشته باشید. برای مثال بهتر است برای از جوش شیاری لب به لب یا لبه گونیایی برای قطعاتی با ضخامت کمتر از ۱۰ میلی متر استفاده نمایید و برای استفاده از نوع جوش لب به لب لبه جناقی برای قطعاتی با بیش از ۱۰ میلی متر ضخامت استفاده می شود. در تمامی انواع جوش های شیاری این فاکتور باید رعایت شود. از جوش شیاری U شکل یک طرفه بهتر است برای قطعاتی کمتر از ۱۸ میلی متر و برای قطعاتی با ضخامت بیش از ۱۸ میلی متر از جوش شیاری U دو طرفه باید استفاده نمایید. بررسی ضخامت و لبه ها می تواند شما را در انتخاب نوع جوشی بهتر هدایت کند. البته فاکتورهای بسیاری برای انتخاب نوع جوش شیاری مناسب وجود دارد که در ادامه به توضیح چندین مورد مهم و کاربردی می پردازیم.

تاثیر ضخامت و نوع هندسی لبه ها

تاثیر هزینه های جوشکاری و ساخت بر نوع جوش شیاری چیست؟

تاثیر هزینه بر لبه ها و نوع جوش شیاری چیست؟ یکی از مهم ترین فاکتورها برای انتخاب نوع جوش شیاری را می توان هزینه های آماده سازی قطعات و تجهیزات دانست. هزینه هایی که باید برای نوع جوش در نظر داشته باشید شامل هزینه هایی است که برای انتخاب قطعات و ضخامت آنان باید انجام شود می باشد. برای مثال هزینه پخ سازی قطعات یک طرفه تقریبا نصف قیمت پخ سازی دو طرفه خواهد بود، همچنین پخ سازی قطعات لاله ای و نیم لاله ای بیشتر از جناقی و نیم جناقی می باشد. علاوه بر این هزینه ها، هزینه جوشکار و دستگاه های مورد استفاده را باید بر نوع انتخاب جوش موثر بدانیم. پخ سازی در هر یک از نوع جوش ها دارای تفاوت قیمت بالایی است که سبب می شود بر انتخاب جوش مناسب موثر واقع شود. برای مثال پخ سازی در نوع جوش جناقی و نیم جناقی باید دارای یک مرحله ماشینکاری باشد زیرا پخ سازی در این نوع قطعات فقط به صورت دستی و شعله انجام نخواهد شد.

تاثیر هزینه های جوشکاری و ساخت بر نوع جوش شیاری چیست؟

سهولت فرآیند و تاثیر آن بر نوع جوش

شاید از خود پرسیده باشید تاثیر سهولت فرآیند جوش بر انتخاب نوع جوش شیاری چیست؟ معمولا طراحان به دنبال انتخاب نوع جوشی هستند که سهولت بیشتری داشته باشد و جوشکار در مدت زمان کمتر به انجام فرآیند جوش بپردازد. کاملا واضح است که سهولت بیشتر در انجام عملیات جوشکاری یکی از عوامل بسیار مهمی است که بر انتخاب نوع جوش موثر واقع خواهد شد. البته باید نوع قطعات را مد نظر داشته باشید زیرا ممکن است توجه کامل به سهولت انجام کار باعث انتخابی اشتباه و به هدر دادن زمان و هزینه شما شود. ایمنی و کیفیت کار را قربانی سهولت کار و هزینه پایین آن نکنید.

تاثیر استحکام کار بر انتخاب نوع جوش شیاری

تاثیر استحکام کار بر انتخاب نوع جوش شیاری چیست؟ شاید از خود سوال کنید که آیا در نوع جوش‌ های مختلف استحکام مدنظر است یا خیر و آن چه تأثیری بر روی فرآیند انجام کار و مقاومت قطعات خواهد داشت؟ استحکام جوش یکی دیگر از فاکتور های بسیار مهمی است که بر انتخاب نوع جوش شیاری بسیار مؤثر واقع می‌ شود زیرا تنش‌ هایی که بر روی انواع اتصالات کششی فشاری و پیچشی و خمشی و… وارد می‌ شود از عوامل بسیار مؤثر در انتخاب نوع جوش مناسب خواهد بود. برای مثال در نوع جوش شیاری لبه‌ های گونیایی زمانی‌ که اتصال تحت نیروهای ضربه‌ ای یا خستگی زا قرار دارد بکار نخواهد آمد و یا نوع جوش لب‌ به‌ لب گونیای و جنابی یک‌ طرفه برای انواع تنش‌ های کششی ناشی از خمش مناسب نخواهد بود. در نتیجه استحکام نتایج انجام کار از دیگر عوامل بسیار مهمی و تاثیرگذار بر نوع انتخاب جوش شیاری است که در صورت عدم توجه مناسب به آن می تواند فرآیند انجام کار و نتایج پایان کار دچار اختلال کرده و مشکلات بسیاری را برای شما رقم خواهد زد.

تاثیر تجهیزات و امکانات لبه سازی

تاثیر تجهیزات بر نوع جوش شیاری چیست؟ همان‌ طور که در قسمت‌ های قبلی مقاله ذکر کردیم یکی از مهم‌ترین عواملی که بر انتخاب نوع جوش شیاری مؤثر واقع می‌ شود تجهیزات و امکاناتی است که در انجام فرایند کار باید از آنها استفاده کنید. از مهمترین عواملی که می‌ تواند بر نوع جوش شیاری تاثیر مستقیم و بسزایی داشته باشد امکانات و تجهیزاتی است که برای انجام فرآیند جوش و لبه سازی استفاده می‌ شود، این عامل به‌ قدری مؤثر است که می‌ تواند نتایج کار را تحت تاثیر قرار داده و اگر در این‌ مورد دقت لازم را به خرج ندهید، ممکن است که نتایج کار با مشکلات زیادی رو به‌ رو شود برای مثال در جوشکاری قائم، پخ جوشکاری نیم جناقی بهتر از پخ جناقی خواهد بود زیرا به دلیل اینکه در این نوع از جوش، پخ سازی در یک طرفه انجام می‌ شود. امکان ریزش مواد مذاب در آن کمتر است و این یکی از مواردی است که در هنگام انتخاب نوع جوش شیاری باید به آن دقت داشته باشید تا نتایج اصلی کار تحت تاثیر تجهیزات و… قرار نگیرد. توصیه می شود قبل از شروع پروژه حتما در این زمینه اطلاعات خود را تکمیل نموده و برای انجام فرآیند کار با کیفیت مناسب سعی در انتخاب دستگاه ها و تجهیزات کارآمد داشته باشید.

سایر عوامل مؤثر بر انتخاب نوع جوش

سایر عوامل موثر بر نوع جوش شیاری چیست؟ شاید از خود بپرسید که سایر عوامل مؤثر بر انتخاب نوع جوش شیاری چیست؟ موارد بسیاری وجود دارند که ممکن است نتایج کار را تحت تاثیر مستقیم انتخاب نوع جوش شیاری مؤثر واقع شود. از جمله این موارد می‌ توانیم به جنس قطعات، عیوب و ضعف‌ های قطعات مورد استفاده و بسیاری از موارد دیگر را بیان کنیم. اما در این مطلب سعی داشتیم از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر نوع انتخاب جوش را گردآوری و در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *