تورچ جوشکاری چیست

📖 زمان مطالعه : ۷ دقیقه ⏲️

تورچ جوشکاری از ابزار های اصلی انجام فرایند های جوشکاری به حساب می آید. تورچ ها برای نخستین بار در سال ۱۹۷۰ وارد بازار کار جوشکاری شدند. شرکت Torchsed یکی از نخستین شرکت های تولید کننده انواع تورچ های جوشکاری بود. این شرکت جهانی نقش موثری در بهبود روند کار تورچ های آرگون و co2 دارد.

تورچ جوشکاری چیست؟

تورچ های جوشکاری یکی از وسایلی است که برای جوش دادن و متصل کردن قطعات، مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار مکانیکی با ایجاد درز های محکم میان فلزات، موجب می شود تا عمل جوش به خوبی انجام پذیرد و نتیجه فرایند، بسیار تمیز باشد. در واقع تورچ جوشکاری از وسایلی است که الکترود را به طور دقیق به محل قوس هدایت می کند و با گرم کردن محل جوش، اتصالات عمیق را به وجود می آورد. کارایی کلی این ابزار، منتقل کردن قدرت جوشکاری به الکترود است.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

استفاده از تورچ ها ملزم به سوختن گاز های مخصوص به وسیله اکسیژن می باشد. برای درک بهتر باید ذکر کرد که هر تورچ، دو دهانه برای ورود گاز دارد. گاز هایی مانند آرگون، co2 و … از طریق یکی از دهانه ها وارد تورچ می شوند. از دهانه دیگر نیز اکسیژن وارد می شود. این گاز ها در ترکیب با یکدیگر، می سوزند و موجب انجام فرایند جوشکاری به وسیله الکترود می شوند.

انواع تورچ جوشکاری

تورچ های جوشکاری در انواع مختلفی وجود دارند. این تورچ ها در واقع از نظر های متفاوتی تقسیم بندی می گردند. عمده ترین تقسیم بندی تورچ جوشکاری را می توان به تورچ های جوشکاری از نظر روش خنک کردن و از نظر گاز های محافظ اختصاص داد. تورچ ها با توجه به تقسیم بندی خود می توانند در فرایند های مختلفی استفاده گردند. در دسته نخست تورچ ها که از نظر شیوه خنک کردن تقسیم می شوند، می توان به تورچ های هوا خنک و آب خنک اشاره کرد.

در فرایند جوشکاری، تورچ جوشکاری با ایجاد مشعل، حرارت بالایی را برای ذوب قطعات ایجاد می کند. از این رو پس از اتمام کار باید آن را به وسیله هوا و یا آب خنک نمود تا ابزار تورچ آسیب نبینند. همان طور که در مطالب پیشین ذکر شد، درون تورچ ها، گاز های محافظ و اکسیژن با هم می سوزند. با توجه به نوع فلزاتی که قرار است جوش بخورند و روش جوشکاری، از گاز های محافظ مخصوصی استفاده می شود. از این رو تورچ آرگون و تورچ co2 از دیگر انواع تورچ جوشکاری گازی هستند.

تورچ دودگیر چیست؟

تورچ های دود گیر از دیگر انواع تورچ ها می باشند. این تورچ ها به دلیل مزایا ویژه ای که دارند، بسیار پرطرفدار هستند و در اغلب فرایند های جوشکاری کاربرد دارند. همان طور که از نام این تورچ ها مشخص است، جمع آوری دود حاصل از عملیات های جوشکاری، اصلی ترین مزیت و کاربرد آن ها می باشد. این ابزار، دود حاصله را در مخزن کوچکی جمع آوری می کند. از این رو برای استفاده در محیط های کاری بسته، بسیار مناسب می باشند. البته باید توجه داشته باشید که جمع کردن دود توسط این تورچ ها با محدودیت مواجه است. در واقع این تورچ ها دودگیری را تا بی نهایت انجام نمی دهند. بلکه اگر دود های جمع آوری شده، گاز محافظ را تحت فشار قرار دهند، دودگیری نیز  به پایان خواهد رسید.

تورچ پوش پول چیست؟

تورچ های پوش پول در عملکرد اصلی، تفاوتی با دیگر تورچ های مخصوص جوشکاری ندارند. آن ها یکی از انواع تورچ ها هستند که در زمانی کاربرد پیدا خواهند کرد که، دستگاه اصلی جوش از محل جوشکاری بسیار فاصله داشته باشد. از این رو این تورچ ها با کابل هایی به اندازه حداکثر ۱۵ متر، به دستگاه جوشکاری متصل می شوند و فرایند جوشکاری را در مسافت دور انجام می دهند. البته استاندارد اندازه کابل این تورچ ها تا ۱۰ متر است.

اما تورچ های پوش پول توانایی کار با کابل ۱۵ متری را نیز دارا هستند. کابل این تورچ ها با استفاده از موتور های فشار و کشش، جمع آوری و باز می شوند. موتور فشار بر روی فیدر و موتور کشش بر روی تورچ نصب می شود. کاربرد این نوع تورچ در جوشکاری آلومینیوم با آلیاژ های مختلف می باشد. علاوه بر آن جوشکاری در استیل با ضخامت کم و سیم های برنج را نیز می تواند به انجام برساند.

کاربرد تورچ های جوشکاری

تورچ جوشکاری با نام دیگر مشعل جوشکاری نیز شناخته می شود. کاربرد اصلی این مشعل ها انتقال دادن شدت جریان به الکترود ها برای انجام فرایند جوش می باشد. دومین کاربرد این ابزار را می توان منتقل کردن گاز های محافظ به درون قوس های جوشکاری دانست. با توجه به موارد گفته شده، تورچ ها در صنایع مختلفی کاربرد پیدا می کنند. اصلی ترین کارکرد تورچ ها نیز مخصوص جوشکاری های MIG و TIG می باشد.

جوشکاری MIG همان فرایند جوشکاری با استفاده از گاز های خنثی است و جوشکاری TIG به جوشکاری گاز خنثی تنگستن تعلق می گیرد. در این دو نوع جوشکاری، استفاده از تورچ جوشکاری بسیاری ضروری است به گونه ای که بدون آن، فرایند جوشکاری به سرانجام نخواهد رسید. تورچ هایی که برای جوشکاری تنگستن استفاده می شوند، دارای گاز محافظ آرگون هستند. این تورچ ها دود بیش از اندازه و جرقه تولید نمی کنند. از این رو برای جوش دادن ورق هایی با ضخامت کم، بسیار کاربردی می باشند.

بهترین تورچ جوشکاری

تورچ های جوشکاری می توانند هم به صورت اتوماتیک و هم به صورت دستی کاربرد داشته باشند. باید بدانی که هوا محیط، بهترین عامل خنک کننده ابزار تورچ جوشکاری می باشد. از این رو اگر بخواهیم در میان انواع تورچ های معرفی شده، یکی از آن ها را به عنوان بهترین نوع شناسایی کنیم، آن تورچ، تورچ جوشکاری هوا خنک خواهد بود. این تورچ ها به صورت نیمه اتوماتیک هستند که از چرخه وظیفه ۶۰ درصدی گاز ها بهره مند می باشند.

تورچ هوا خنک برای فرایند های جوشکاری بسیار سریع و همچنین جوشکاری های که شدت جریان آن ها از ۲۰۰ آمپر کمتر باشد، بسیار موثر است. استفاده از این نوع تورچ برای جوشکاری قوس تنگستن ضرورت دارد. با این وجود می توان عنوان کرد که این تورچ، تورچی است که از گاز محافظ آرگون استفاده می کند و یکی از ابزار های اصلی جوشکاری آرگون به حساب می آید. علاوه بر آرگون، می توان از این نوع تورچ برای دیگر گاز ها اعم از co2، نیتروژن و اکسیژن نیز استفاده نمود.

اجزا تورچ های جوشکاری

تورچ های جوشکاری با این که یک ابزار مستقل برای انجام فرایند جوشکاری به حساب می آیند، اما خودشان نیز به اجزا کوچک تری تقسیم می شوند. امروزه تورچ جوشکاری با دو دسته سری C و سری T عرضه شده اند. دسته های سری T قدیمی تر هستند و سری C را می توان جدید ترین نوع دسته تورچ عنوان کرد. این دسته ها علاوه بر داشتن ویژگی ها و مزایا دسته T، دارای ویژگیهای ارگونومیکی نیز هستند و علاوه بر راحتی، در کاهش هزینه جوشکاری نیز موثر می باشند.

یکی از اصلی ترین اجرا تورچ های جوشکاری، گردن تورچ می باشد. این جزء با نام گردن مشعل نیز شناخته می شود و عمدتا از جنس آلومینیوم است و به صورت ثابت یا چرخشی در بازار وجود دارد. نوک تماس، دیگر اجزا کوچک تورچ ها می باشد. به وسیله نوک تماس می توان شدت جریان را به الکترود ها منتقل کرد. از این رو یکی از مهم ترین اجزا تورچ به حساب می آیند. علاوه بر موارد ذکر شده می توان از نوک مصرفی، گاز پخش کن، لود لاینر و سیستم Thread به عنوان دیگر اجزا تشکیل دهنده تورچ های جوشکاری، نام برد.

دستگاه مخصوص تورچ

تورچ های جوشکاری مسیر حرکت الکترود ها را به سمت قوس های جوشکاری هموار می کنند. اما نکته مهمی که در رابطه با تورچ های جوشکاری وجود دارد، این است که تورچ یک دستگاه نیست. در واقع چیزی به نام دستگاه تورچ جوشکاری وجود ندارد. بلکه تورچ های جوشکاری یکی از ابزار هایی هستند که به دستگاه اصلی جوش، متصل می شوند. ابزار هایی مانند انبر ها، کابل ها و تورچ ها به دستگاه اصلی اتصال می یابند و نیرو خود را از طریق دستگاه جوش تامین می کنند و دو فلز را به یکدیگر جوش می دهند. در اصل می توان گفت که تورچ، یک ابزار مکمل دستگاه جوش است. یکی از برترین دستگاه های جوش که می تواند قدرت بی نظیری را به تورچ ها وارد کند. دستگاه avrin electric می باشد. البته باید بدانید که در هر فرایند جوشکاری سیم جوش و گاز محافظی که درون تورچ قرار دارد، متفاوت می باشند.

قیمت تورچ های جوشکاری

تورچ های جوشکاری با توجه به انواع مختلفشان، قیمت های متفاوتی نیز دارند. یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده قیمت تورچ های جوشکاری را می توان گاز های محافظ درون آن دانست. زیرا که تفاوت در گاز های محافظ، کاربرد تورچ ها را نیز تغییر می دهد. به گونه ای از تورچ آرگون بیشتر برای جوشکاری TIG و از تورچ co2 برای جوشکاری MIG استفاده می شود. قیمت این دو نوع تورچ کاملا تفاوت دارد و از آنجایی که استفاده از تورچ آرگون متداول تر است، در قیمت ها و کیفیت های متفاوتی نیز ارائه می شود. می توان گفت که پایه ترین قیمت برای تورچ جوشکاری ۱۵۰ هزار تومان است. پس از آن، با اختلاف در ویژگی ها و کاربرد تورچ ها، قیمت آن ها نیز افزایش می یابد.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *