فرایند جوشکاری و راه های انجام آن چیست؟

📖 زمان مطالعه : ۶ دقیقه ⏲️

برای داشتن اتصالاتی یکپارچه و جوش دادن دو قطعه فلز به هم، از فرآیند جوشکاری استفاده می شود که طی آن برای گرم کردن دو فلز از جریان الکتریکی استفاده می شود. روش های جوشکاری زیادی وجود دارد اما دو نوع جوشکاری میگ و قوس الکتریکی با رواج بیشتری همراه هستند. در این مقاله به بررسی اطلاعاتی درباره فرآیند جوشکاری و راه های انجام آن خواهیم پرداخت تا آگاهی کافی در مورد این مسئله را داشته باشید.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

فرآیند جوشکاری

در بسیاری از صنایع و تاسیسات از فرآیند جوشکاری استفاده خواهد شد تا قطعات مورد نظر را بتوان جوش داد و از آنها استفاده های گوناگونی داشت. فرآیند جوشکاری با خطر همراه است از این رو باید نکات ایمنی را نسبت به آن رعایت کرد. آماده سازی فلز اولین کاری است که در این فرآیند صورت می گیرد. دستگاه ها و تجهیزات مورد استفاده در فرآیند جوشکاری نیز باید با کیفیت و اصل باشند تا هم موجب بالا رفتن راندمان کاری شوند و هم امنیت جوشکار را حفظ کنند. در صورت نیاز به راهنمایی در زمینه خرید تجهیزات فرآیند جوشکاری با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید و مشاوره های لازم را از کارشناسان مجرب مربوطه دریافت کنید.

ایمنی در فرآیند جوشکاری

از جمله اقدامات ایمنی در فرآیند جوشکاری خرید کلاه ایمنی جوش و عینک ایمنی، دستکش جوشکاری سنگین، پیشبند چرمی، تهویه مناسب و بررسی جوشکار خواهد بود. در فرآیند جوشکاری جرقه و نور تولید می شود که برای چشم مضر است و بقایای فلز ممکن است در صورت باقی بماند، از این رو کلاه ایمنی و عینک را خریداری کنید تا از گرما و جرقه های جوشکاری در امان باشید.  برای محافظت از گرما، شوک الکتریکی و تابش از دستکش جوشکاری استفاده کنید و آن را در زمان جوشاندن نیز در دست کنید. برای اینکه لباستان به جرقه برخورد نکند و موجب آنش سوزی شما نشود، از پیشبند چرمی استفاده کنید که غیر قابل اشتعال و با کیفیت باشد. بخار و گازی که طی فرآیند جوشکاری حاصل می شود نیز خطرناک است از این رو دقت کنید که در و پنجره باز باشد و یا در فضای باز جوشکاری را انجام دهید. جوش دادن فولاد گالوانیزه  گاز خطرناکی تولید می کند، از این رو آن را جوش ندهید. جوشکار باید اتصالات، سیم ها و شیلنگ ها را بررسی کند و اگر آنها آسیب دیده و یا فرسوده شده اند، جایگزین کند. کالیبراسیون در فاصله های منظم برای برخی جوشکارها لازم است. با رعایت نکات ایمنی جوشی با کیفیت حاصل خواهد شد که دوام بالایی داشته باشد.

آماده سازی فلز در فرآیند جوشکاری

برای سرعت جوشکاری در ابتدا باید زنگ فلز را خراش دهید و زنگ زدایی کنید. برای این منظور باید از چرخ زاویه با فلپ دیسک یا برس سیمی و هم چنین کاغذ سنباده هشتاد گرمی استفاده کنید. تا زمانی که فلز مورد نظر براق شود، رنگ و زنگ زدایی باید ادامه پیدا کند. در رابطه با فلزات ضخیم برای اطمینان از نفوذ جوش، باید به باریک کردن لبه ها با یک چرخ زاویه بپردازید. زنگ زدن سبب می شود  اتصال الکتریکی که جوشکار ایجاد کرده است، مهار شود. برای اینکه گرد و غبار و زباله از روی فلز پاک شود، از استون استفاده کنید و آلودگی ها را برطرف نمایید و از مهار جوش جلوگیری نمایید. این استون در حین جوش نیز آلودگی ها را پاکسازی می کند. همچنین از یک دستمال تمیز برای خشک کردن فلز می توانید استفاده کنید. برای جدا شدن استون های باقی مانده، سطح فلز را مالش دهید و بگذارید قبل از آغاز فرآیند جوشکاری خشک شود.

جوشکاری میگ

در رابطه با جوشکاری میگ باید به تنظیم درست آن دقت کنید. این جوشکاری سیم روی قرقره داره و ‌برای اطمینان از اینکه از درون اسلحه به خوبی تغذیه می شود، نوک اسلحه جوش را باید مورد مشاهده قرار دهید. تنظیم قوطی های محافظ کار باید درست باشد و حالت کار مناسبی در دستگاه جوشکاری برقرار باشد. از یک گیره زمینی همراه با جوشکاری میگ استفاده کنید تا تا اگر میز خود را لمس کردید، دچار برق گرفتن نشوید. از هر دو دست برای نگهداشتن اسلحه جوش استفاده کنید و در حالی که یک دست روی میز است و استراحت می کند، در هنگام جوش دادن به کنترل جهت اسلحه بپردازد. دست دیگر باید اسلحه را نگهدارد و آماده باشد که با انگشت اشاره ماشه را فشار دهد. استفاده از دستکش برای جوش دادن و در فرآیند جوشکاری لازم است و از خطرات زیادی جلوگیری می کند.

نکات جوشکاری میگ

در فرآیند جوشکاری میگ قرارگیری نوک اسلحه جوش باید در زاویه بیست درجه باشد.  اهمیت این زاویه در برابر قطعه فلز این است که نفوذ به فلز را در فرآیند جوشکاری سبب می شود. این حالت در واقع همان موقعیت جوشکاری خواهد بود. بعد از روشن کردن دستگاه جوشکاری به فشار دادن ماشه بپردازید وکلاه ایمنی را روی صورت گذاشته و اقدام به فشردن ماشه روی اسلحه کنید. این اقدام در پایان تفنگ جوش جرقه ای روشن ایجاد می کند. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به صورت، آن دور از جوش نگهدارید و مراقب باشید بخارات سمی را استنشاق نکنید. برای ایجاد جوش، حرکت اسلحه روی فلز باید به آرامی باشد و به فشار دادن نوک تفنگ جوشکاری بر تکه فلز بپردازید. تفنگ جوشکاری جرقه را ایجاد می کند و با اسلحه جوش حلقه های کوچک تحت عنوان جوش ایجاد می کند. با پایین آوردن قطعه فلز در پشت نوک اسلحه جوش، فلز داغ را خواهید دید. بعد از اینکه جوش پایان یافت، به رها کردن ماشه بپردازید و دستگاه جوش را خاموش نمایید.

استفاده از جوشکار استیک

تنظیم دستگاه جوشکاری در فرآیند جوشکاری باید روی DC مثبت باشد. اینکه جریان مورد استفاده از نوع متناوب و یا مستقیم باشد را قطبیتی که دستگاه دارد تعیین می کند. تنظیم DC دستگاه بدین صورت است که دارای DC منفی و DC مثبت است. قرارگیری تقویت کننده باید روی جوش چوب باشد و دستورالعمل  الکترود جوشکاری که می خواهید در فرآیند جوشکاری استفاده نمایید را با دقت مورد مطالعه قرار دهید. با توجه به موادی که الکترودها از آن ساخته شده اند، آمپری توصیه شده دارند.  برای اینکه دستگاه را روی آمپراژی که دستورالعمل توصیه کرده است، قرار دهید از دستگیره دستگاه جوش استفاده کنید. اگر دامنه آمپر از طریق میله ها ایجاد می شود به تقسیم کردن اختلاف بپردازید. الکترودهایی که استفاده  رایجی دارند شامل ۶۰۱۰، ۶۰۱۱ و ۶۰۱۳ خواهند بود.

نکات مهم در استفاده از جوشکار استیک

در ابتدا روی یک سطح، دستگاه جوش را قرار دهید. برای ایجاد اتصال قوی به تمیزکاری سطح بپردازید. سپس گیره جوشکاری را برداشته و روی میز کار کنید. جلوگیری از جریان الکتریسیته در حین کار، نتیجه این امر می باشد. قرارگیری میله باید در اسلحه جوش باشد. در برخی از جوشکاری های چوبی برای اسلحه جوش از گیره جوشکاری استفاده می شود و در موارد دیگر اسلحه جوشکاری سنتی تری استفاده خواهد شد. با قرار دادن نوک میله در اسلحه جوش آن را محکم کنید تا میله در اسلحه باقی بماند. در صورت داشتن گیره می توانید جوش را در بینشان قرار دهید  و ببندید. از دو دست برای نگهداشتن اسلحه جوش استفاده کنید تا دقت کار زیاد شود و سبب محکم تر شدن جوش خطوط  شود. دستی که غالب است را بالای تفنگ‌ جوش قرار دهید و برای اینکه تفنگ ‌جوش را از پایین پشتیبانی کنید، از دست دیگر استفاده کنید.

نقش میله جوشکاری در طول فرآیند

در فرآیند جوشکاری باید به کشیدن میله جوشکاری روی فلز بپردازید.  روی فلز به آرامی با نوک میله ضربه بزنید و منتظر باشید تا جرقه ها شکل بگیرند. دقت کنید که اصطکاک قبل از زدن قوس باید وجود داشته باشد. شروع جرقه ها نشان از موفقیت در شروع جوشکاری دارد. یک خط مستقیم با میله جوشکاری ایجاد کنید و  با استفاده از میله به آرامی ورقه فلز را سمت پایین حرکت دهید. همزمان که حرکت در یک خط انجام می شود، استخر پشت میله باید با فلز ذوب ایجاد شود که اندازه آن به اندازه جوش باشد. ضخامت مناسب برای این جوش یا مهره باید حدود ۱.۳  سانتی متر باشد.

ایجاد سرباره در جوشکاری

در طول فرآیند جوشکاری، میله جوشکاری با فلز باید در حد  ۱ تا ۲ ثانیه تماس داشته باشد. بلند کردن میله از روی فلز سبب ایجاد جرقه می شود و برای اینکه بتوان جوش تک گرد ایجاد کرد، باید میله روی فلز به مدت ۱ تا ۲ ثانیه نگه داشته شود. تشکیل جوش سریع روی قسمت های خاصی از فلز مفید خواهد بود. با چکش سرباره را بشکنید. این سرباره بعد اینکه جوش ایجاد شد، تشکیل می شود که در آن فلز به صورت یک پوسته روی جوش مشاهده خواهد شد. سرباره به شدت داغ است و از چکش استفاده کنید تا سرباره را به آرامی شیر دهید و ‌موجب خاموش شدن آن در ورق ها شوید. از یک برس سیمی برای تمیز کردن سطح از سرباره می توانید استفاده کنید. از این برس سیمی برای مالش دادن پشت و روی جوش استفاده کنید. در نهایت به تمیز کردن سرباره ای که باقی مانده است بپردازید و مطمئن شوید که روی جوش ضایعات فلزی باقی نمانده باشد.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *