جوشکاری ورق آلومینیوم

📖 زمان مطالعه : ۴ دقیقه ⏲️

یکی از بهترین فلزات برای جوشکاری آلومینیوم است که در صنایع مختلف استفاده می شود که البته به طور معمول این فلز با روش تیگ بهم جوش داده می شوند. در واقع برای جوش خوردن ورق آلومینیوم نیاز به حرارت زیر ۱۲۰۰ درجه فارنهایت است و خیلی مهم است که حتما آلودگی روی سطح فلز آلومینیوم را از اکسید آلومینیوم پاک کنید چرا که وجود این آلودگی باعث می شود که فلز در دمای ۳۷۰۰ درجه فارنهایت ذوب شود که همین مانعی مهم برای نفوذ فلز پر کننده به قطعه کار است. یک جوشکار حرفه ای علاوه بر پاک کردن آلودگی روی ورق آلومینیوم باید یک سری نکات مهم را در حین جوشکاری رعایت کند و با روش های جوشکاری ورق آلومینیوم آشنا باشد و بهترین روش را انتخاب کند.

برای پاک کردن آلودگی ورق آلومینیوم چکار کنیم؟

با توجه به اینکه اکسید آلومینیوم و هر گونه آلودگی چون هیدروکربن ها به نوعی مانعی برای نفوذ فلز پر کننده به قطعه کار محسوب می شوند از این رو خیلی مهم است که قبل از شروع فرآیند جوشکاری حتما سطح قطعه کار را تمیز کنید. برای اینکار می توانید از برس های مخصوص مفتول از جنس استنلش استیل یا حلال ها و محلول های آب استفاده کنید.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

نکات مهم پیش از جوشکاری ورق آلومینیوم

قبل از شروع کار خیلی مهم است که سطح قطعه کار را از آلودگی پاک کنید و برای اینکار از برس های مخصوص یا محلول های شیمیایی استفاده کنید و حتما پس از فرآیند جوشکاری نیز به منظور از بین نرفتن خاصیت آندی سطح فلز آلومینیوم حتما فرآیند آندایزینگ را انجام دهید.

انواع جوشکاری آلومینیوم

برای جوش دادن فلز آلومینیوم می توانید از روش های مختلف چون جوشکاری تیگ، GMAW، جوشکاری با پرتو لیزر یا پرتو الکترون، جوشکاری مقاومت استفاده کنید که هر کدام از آنها مزایا خاص خود را به همراه دارند. البته در این بین معمول ترین روش برای جوشکاری آلومینیوم روش جوشکاری تیگ است.

۱-روش جوشکاری تیگ

محبوب ترین روش جوشکاری برای ورق آلومینیوم به روش تیگ است که در آن از گازهای بی اثر استفاده می شود و به وسیله جوشکار مواد پر کننده داخل حفره یا گودال وارد می شود و یکی از مزیت های دیگر این روش این است که مانع از ورود هر گونه آلودگی آلومینیوم به جو می شود.

۲-روش GMAW

یکی دیگر از روش های خوب و عالی برای جوش زدن ورق آلومینیوم جوشکاری قوس فلز با گاز بی اثر است که به آن جوشکاری میگ می گویند. از فواید این روش سرعت بالای حرکت جوشکار است که البته برای این نوع فرآیند حتما باید یک اهرم یا قرقره برای تغذیه سیم جوشکاری استفاده کنید. دقت داشته باشید که در این روش جوشکاری باید یک گاز مناسب استفاده کنید چرا که نمی توان از گازهای آرگون، CO2 و سایر گازهای مورد استفاده برای جوشکاری فلز فولاد را برای آلومینیوم بکار ببرید.

۳-جوش پرتو لیزر و پرتو الکترونی

یکی دیگر از روش های کاملا موثر برای جوشکاری آلومینیوم با استفاده از پرتو لیزری است که با سرد شدن فلز آلومینیوم به این روش هیچ نگرانی برای جوشکار به همراه نخواهد داشت هر چند که جوشکاری لیزر، بازتابندگی نور مواد  را به همراه دارد و باید برای جلوگیری از تخلخل گاز محافظ را بهینه کنید. از آن طرف جوشکاری به روش پرتو الکترون تمام مشکلات جوشکاری با پرتو لیزر را به همراه ندارد.

قیمت جوشکاری ورق آلومینیوم

قطعا برای محاسبه جوشکاری ورق آلومینیوم باید به فاکتورهایی چون نوع آلومینیوم، حجم و ابعاد آن توجه کنید. از ورق های آلومینیوم در صنایع مختلفی چون صنعت ساختمان سازی استفاده می شود از این رو خیلی مهم است که به منظور جوشکاری ورق نازک آلومینیوم، لوله ها و پروفیل های آلومینیومی دقت لازم به خرج دهید تا جوشکاری با کیفیت انجام شود.

آیا جوشکاری آلومینیوم دشوار است؟

قطعا جوشکاری ورق آلومینیوم کاملا تخصصی است و باید دقت شود که به درستی این کار انجام شود و با توجه به اینکه نقطه ذوب آلومینیوم پایین است ممکن است جوش های ناهمواری ایجاد شود که باعث بهم خوردن ظاهر جوش شود.

الکترودهای مورد استفاده برای جوشکاری ورق آلومینیوم

الکترود های هم چون تنگستن با قطر کافی بهترین نوع الکترود برای جوش دادن ورق های آلومینیوم به شما می آیند.

انواع روش های جوشکاری آلومینیوم

دو روش TIG و  MIG دو روش محبوب و رایج به شمار آیند که بسته به نوع قطعات و ورق های آن استفاده می شود.

جلوگیری از تغییر رنگ در جوشکاری آلومینیوم

در صورت جمع شدن هر گونه اکسید آلومینیوم یا منیزیم روی مواد پایه تغییر رنگ و دود ایجاد می شود از این رو با تمیز کردن سطح قطعه کار می توانید مانع از بروز آن شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *