نکات مهم در هنگام سوراخ کردن فلزات با دریل

📖 زمان مطالعه : ۴ دقیقه ⏲️

استفاده از دستگاه دریل به شما این امکان را می دهد که انواع سوراخ در دیوار، چوب و حتی درب و پنجره فلزی ایجاد کنید. در واقع با استفاده از مته معمولی نیز امکان سوراخ کردن فلزات وجود دارد اما باید یک سری نکات رعایت کنید. رعایت یک سری نکات مهم در هنگام سوراخ کردن فلزات با دریل باعث می شود که با دقت مناسب سوراخ ایجاد شود و اینکه علاوه بر محافظت از چشمان خود در برابر هر گونه براده، دستگاه دریل نیز خراب نشود. ایمنی کار با دستگاه ریل باید در همه حال انجام شود به خصوص اینکه در هنگام سوراخ کردن فلزات با دریل باید از عینک های مخصوص ایمنی استفاده کنید.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

رعایت نکات مهم در هنگام سوراخ کردن فلزات با دریل

به منظور سوراخ کردن درب  و پنجره فلزی و حتی ورق فلزی می توانید از مته معمولی برای اینکار استفاده کنید اما خیلی مهم است که علاوه بر رعایت ایمنی در هنگام کار با دستگاه دریل یک سری نکات ایمنی دیگر را رعایت کنید.

۱- سر مته خاصی لازم نیست

به منظور سوراخ کردن فلزات می توانید از انواع مته مارپیچ معمولی استفاده کنید. به زبان ساده بگوییم اینکه با سر مته هایی که پلاستیک و چوپ سوراخ می کنند می توانید به راحتی فلزات را نیز سوراخ کنید که در این بین ارزان ترین نوع مته مارپیچ از جنس فولاد است و البته برای سوراخ کردن فلزات سخت و خشن هم چون فولاد ضد زنگ، آهن ریخته گری باید حتما از مته کبالت استیل یا اکسید سیاه ساتفاده کنید.

۲- مراقبت از چشمانتان

قطعا تراشه های کوچک در هنگام دریل کاری می تواند به چشمان شما آسیب جدی بزند از این رو باید از عینک های ایمنی برای محافظت از چشم خود استفاده کنید.

۳- ایجاد گودی

به خاطر صاف بودن سطح فلز قطعا پیش از استفاده از دستگاه دریل بهتر است محل را نشانه گذاری و با چکش یک گودی کوچک ایجاد کنید تا مته دریل در نرود و به درستی فلز را سوراخ کند.

۴- روغن کاری مته فراموش نشود

اگر قطر سوراخ کردن فلزات فولاد با ضخامت ۰.۳۱۷۵ سانتی متر دارید حتما از روان سازی و روغن کاری مته مطمئن شوید تا به راحتی بتوانید از دریل استفاده کنید و البته همین روغن کاری باعث افزایش طول عمر مته می شود.

۵- گیره به منظور جلوگیری از بریدگی

به هیچ وجه قطعه فلز را با دست نگه ندارید بلکه از گیره استفاده کنید تا قطعه نچرخد و به دستان شما هم آسیب نزند. تیزی قطعه فلز حتی ممکن است باعث شود تا استخوان  شما نفوذ کند از این رو حداقل از دو گیره برای نگه داشتن قطعه استفاده کنید.

۶- ابتدا سوراخ کوچک درست کنید

حتی اگر سوراخ بزرگی لازم داشته باشید باید اول سوراخ کوچک ایجاد کنید. با اینکه حداکثر قطر مته های مارپیچ ۲.۵۴ سانتی متر است اما بهتر است ابتدا از یک سوراخ با قطر ۰.۶۳۵ سانتی متری شروع کنید.

۷- پلیسه گیری و خش زدایی  سوراخ

با ایجاد سوراخ روی فلزات قطعا لبه های تیز و دندانه داری دارند که برای از بین بردن آنها حتما باید از ابزارهایی استفاده کنید که مخصوص خش زدایی هستند.

۸- استفاده از مته گرد برای سوراخ بزرگ

بکار بردن مته گردبر باعث می شود که سوراخی بزرگ ایجاد شود و دقیقا به مانند مته های مارپیچ دریل این سوراخ را ایجاد کند. قبل از این کار حتما از مته گردبر روی چوپ بدرد نخور امتحان کنید.

۹- با سرعت کمتری دریل کنید.

سرعت بالای مته باعث داغ شدن دریل می شود و همین باعث می شود که گرما و حرارت به مرور باعث کند شدن سرعت مته گردد از این رو بهتر است تا حد امکان از سرعت کمی برای سوراخ کردن فلزات استفاده کنید. برای مته مارپیچ کوچک سرعت مته را روی ۳۰۰۰ دور بر دقیقه بذارید و برای مته های بزرگ این کار را روی ۳۰ الی ۱۰۰۰ دور در دقیقه بگذارید.

۱۰- ایجاد ساندویچ چوبی

اگر میخواهید سوراخ های تمیز و دقیقی روی ورق نازک فلزی ایجاد کنید حتما یک ساندویچ چوبی درست کنید. در واقع ورقه فلزی را باید بین دو لایه چوب بذارید و با گیره به میز محکم کنید همین باعث می شود که ورقه فلزی صاف نگه داشته شود و هیچ گونه انحراف مته ای ایجاد نشود.

۱۱- از یک مته پله‌ای استفاده کنید.

بهترین مته دریل برای سوراخ کردن دقیق و تمز ورقه های فلزی و مواد نازک استفاده از مته پله ای است که تنها عیب آنها گران بودن نسبت به مته های معمولی است.

۱۲- دریلتان را به یک دریل فشاری ارتقا دهید.

با سوراخ کردن فلزات با دریل دستی آسان است اما استفاده از دریل فشاری دقت بالاتری دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *