تفاوت ناودانی سبک و سنگین

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

ناودانی یکی از مقاطع فولادی است که در صنعت ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد. ناودانی از یک جان و دو بال و به صورت حرف U ساخته می شود که از لحاظ تولید به دو نوع پرسی و فابریک، از لحاظ ظاهری به دو نوع ساده و مشبک و از لحاظ وزن به دو نوع سبک و سنگین تقسیم می شوند. از ناودانی در چهارچوب در، پنجره، بازسازی آپارتمان و ساختمان و در بخش صنعتی در ساخت پایه های تجهیزات صنعتی، تولید سازه ها و سکوها مورد استفاده قرار می گیرد و مهمترین تفاوت ناودانی سبک و سنگین در وزن آنها می باشد.

ناودانی چیست؟

ناودانی جزو مقاطع فولادی به شمار می آید که در بخش صنعتی و صنعت ساختمانی از آن استفاده های زیادی می شود و در دو نوع سبک و سنگین وجود دارد.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

انواع ناودانی

بسته به وزن، نحوه تولید، جنس و ظاهر ناودانی انواع مختلفی وجود دارد اما از لحاظ وزن ناودانی به دو صورت سبک و  سنگین وجود دارند.

ناودانی سبک

این نوع ناودانی بیشتر در کارخانه های ایران و روسیه تولید می شود و وزن آن کمتر از جدول اشتال است. به دلیل وزن کمتر ناودانی سبک مسلما قیمت آن کمتر است و از آن در ساخت پله ها، ترمیم بناهای معماری و در عین حال تجهیزت ساختمانی استفاده می شود.

ناودانی سنگین

وزن ناودانی سنگین دقیقا با وزن درج شده جدول اشتال برابر است و بیشترین تولید این ناودانی به کارخانه های اروپایی با ستاندارد UNP بر می گردد. این نوع ناودانی در نمره های ۴۰ تا ۴۰۰ تحت استاندارد DIN-1024  با نمره های ۴۰ تا ۴۰۰ و  نمره های ۸۰ الی ۱۸۰ با استاندارد ملی تولید می گردد. از ناودانی سنگین در مصارف صنعتی و برای ساخت تیرها، ستون ها، خرپاها، دستگاه ها و سایر تجهیزات صنعتی استفاده می شود.

تفاوت ناودانی سبک و ناودانی سنگین

  • وزن
  • ابعاد استاندارد محصول
  • کارخانه های تولید کننده این دو ناودانی متفاوت است.
  • بسته به وزن ناودانی مسلما قیمت آنها نیز متفاوت است.
  • کاربرد هر ناودانی متفاوت است.
  • الگوی اشتال ناودانی سبک و سنگین

انواع ناودانی از لحاظ نحوه ساخت

در این زمینه و با توجه به نحوه ساخت ناودانی دو نوع ناودانی پرسی و فابریک تولید می شود.

ناودانی پرسی

روش های برش در نوع پرسی متفاوت است و بعد از شروع خط تولید از میان قالب های پرس عبور می کند تا ناودانی هایی با شاخه ۱۲ متری برش داده شود.

ناودانی فابریک

ساخت ناودانی فابریک به مانند نبشی فابریک است که در ابتدا اسلب های گداخته از خط تولید عبور می کند و در مرحله سایزینگ و شکل دهی قرار می گیرد و در ادامه کار آنرا خنک و بسته بندی می کنند.

انواع ناودانی از لحاظ شکل ظاهری

با توجه به ظاهر و طراحی ناودانی در دو نوع مشبک و ساده وجود دارد.

ناودانی مشبک

این نوع ناودانی در زمان تولید از ورق گرم گالوانیزه شده درست می شود و از آن برای درست کردن قفسه های مستحکم فولادی، ساختمان های سبک فولادی و همچنین نصب سنگ به صورت خشک و بدون ملات و سیمان استفاده می شود. این نوع ناودانی در سایزهای ۸ الی ۱۶ در کارخانه تولید می شود.

ناودانی ساده

سایز این ناودانی ۸ الی ۱۶ و ارتفاع آن ۳۰ الی ۴۰۰ میلی متر است و از آن برای ساخت انواع پل ها، ستون ها و همچنین سوله ها و… استفاده می شود.

مشخصات ناودانی

ناودانی در دو نوع استاندارد DIN 1026 و استاندارد ملی ایران ۴۴۷۷  و به دو صورت ۶ و ۱۲ متری در بازار وجود دارد و سایز اندازه آن براساس اندازه جان ناودانی تعیین می شود که اگر بخواهیم یک مثال بیاوریم در واقع ناودانی به سایز دوازده به این معناست که جان ناودانی ۱۲۰ میلی متر یا ۱۲ سانتی متر طول است.

سایز ناودانی mm وزن هر متر شاخه kg/m ارتفاع ناودانی h عرض بال b وزن شاخه ۶ متری kg/m وزن شاخه ۱۲ متری kg/m
۸۰ ۷.۰۵ ۸۰ ۴۰ ۴۲.۳ ۸۴.۶
۱۰۰ ۸.۵۹ ۱۰۰ ۴۶ ۵۱.۵۴ ۱۰۳.۰۸
۱۲۰ ۱۰.۴۰ ۱۲۰ ۵۲ ۶۲.۴ ۱۲۴.۸
۱۴۰ ۱۲.۳۰ ۱۴۰ ۵۸ ۷۳.۸ ۱۴۷.۶
۱۶۰ ۱۴.۲۰ ۱۶۰ ۶۴ ۸۵.۲ ۱۷۰.۴

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *