آنچه که باید در مورد جوشکاری لوله بدانید

📖 زمان مطالعه : ۵ دقیقه ⏲️

جوشکاری انواع فلزات در صنایع مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار است که یکی از مشاغل مربوط به جوشکاری شامل جوشکاری لوله است که در صنعت گاز و نفت خیلی مهم است و کسانی که به این شغل مشغول هستند از درآمد و حقوق خوبی برخوردارند. در جوشکاری لوله به صورت جوش لوله به لوله انجام می شود که یک جوشکار باید بغیر از مهارت و تجربه لازم بر حسب نوع، جنس و ضخامت لوله انواع روش های جوشکاری چون میگ، برق و اکسی استیلن و… را انتخاب کند. یک جوشکار علاوه بر اینکه باید تکنیک های لازم را برای جوش دادن فلز بدانید باید یک سری نکات مهم را رعایت کند که یکی از آنها تمیز کردن دو سر لوله می باشد که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت.

جوشکاری لوله چیست ؟

جوشکاری یکی از مشاغل مهم است که در صنایع مختلف چون صنعت خودرو، اسکلت فلزی ساختمان، خودروسازی، کشتیرانی، هوا فضا از اهمیت بالایی برخوردار است. انواع روش های جوشکاری وجود دارد که هر جوشکار با داشتن مهارت و تجربه لازم قادر است از میزان درآمد و حقوق بالایی برخوردار باشد که یکی از آنها شامل جوشکاری لوله می باشد. در جوشکاری لوله شما بغیر از اینکه باید جوشکار حرفه ای باشید باید مهارت لوله کشی را نیز بدانید و بر حسب نوع، جنس و ضخامت لوله از انواع روش های جوشکاری چون میگ، برق، اکسی استیلن و.. استفاه کنید.

برای جوش دادن خطوط لوله از روش جوشکاری لوله به لوله انجام می شود که یک جوشکار علاوه بر مهارت، انتخاب بهترین روش باید در عین حال یک سری نکات مهم را رعایت کند تا باعث افزایش کیفیت جوش و کاهش عیوب جوش شود.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

 

شماره تماس اورین الکتریک

 

وظایف جوشکاران لوله چیست ؟

کسی که به جوشکاری لوله می پردازد علاوه بر تسلط بر یک سری مهارت ها باید به سیستم لوله کش آنها باشد. نصب، مونتاژ و تثبیت سیستم های لوله کشی جزو وظایف لوله کشی و در عینن حال ساخت، برش و متصل کردن سازه به یکدیگیر جزو وظایفت جوشکاران لوله می باشد که وظایف دیگر که باید بدانند شامل موارد زیر است.

  • ادغام قطعات فلزی با تجهیزات جوشکاری
  • خواندن نقشه ها و تجزیه و تحلیل طرح های تاسیساتی و مکان یابی لوله ها
  • استفاده و آگاهی از ابزار و تجهیزات مختلف جوشکاری
  • بررسی سیستم های لوله کشی برای تست نشتی
  • ساخت، برش و متصل کردن لوله ها به یکدیگر

فرآیند جوشکاری لوله چگونه است ؟

جوشکاری لوله خیلی سخت می باشد و تنها کسانی قادر هستند که در این حرفه مشغول به کار شوند که تجربه و مهارت لازم را داشته باشند و قبل از هر چیزی باید اقدام به تمیز کردن سر دو لوله کنند تا باعث جلوگیری از بروز عیوب جوش شوند. برای متصل  کردن دو سر لوله از روش چند پاس انجام می شود که برای متصل کردن سازه های ضخیم این روش به صورت لایه به لایه انجام می شود.

قبل از جوش دادن دو سر لوله باید حرارت مناسب برای گرم شدن دو سر لوله انجام شود و پاس اول جوشکاری انجام شود و بعد از آن مهره جوش را از هر گونه از مواد اضافی و گرده الکترود تمیز کنید تا با این کار عیوب جوش کاهش یابد.

یک جوشکاری علاوه بر مهارت جوش دادن لوله باید به صورت مداوم محل خود را تغییر دهد و به صورت فرضی آنرا به دو نیم دایره تقسیم کند و بعد از اینکه نیم دایره اول را به صورت کامل جوشکاری کرد شروع به جوش زدن نیم دایره دوم کند که آنرا در جهان به نام جوشکاری ۵G می شناسند.

مشکلات و معایب شغل جوشکاری لوله

جوشکاری لوله تنها مختص جوشکاری لوله گاز نیست بلکه شامل جوشکاری خطوط لوله نفت و گاز، آب و میعانات پتروشیمی می باشد که مشکلات آن به شرح زیر است.

  • تغییر مداوم وضعیت جوشکار
  • جزو سخت ترین فرآیندهای جوشکاری به شمار می آید.
  • بروز انواع ترک جوش در محل جوشکاری
  • فیت نبودن دو سر لوله به یکدیگر جزو مشکلات دیگر است که ممکن است به خاطر وزن سنگین لوله ها باشد که جابجایی آنرا سخت کند.

بهترین الکترود برای جوشکاری لوله کدام اند ؟

در شغل جوشکاری لوله بغیر از مهارت و تجربه بالای نیاز به بهترین وسایل و تجهیزات می باشد که یکی از آنها الکترود می باشد. با انتخاب مناسب الکترود جوش در زمان جوشکاری باعث جوش بی نقص می شود که البته برای لوله های نازک از الکترود با قطر ۲.۵، برای لوله ها ضخیم از الکترود با قطر ۵ استفاده می شود.

بسته به میزان ضخامت لوله نیز از الکترودهای ۳ و ۴ استفاده می شود که بغیر از تنظیم دستگاه جوش، آمپر مناسب و الکترود مناسب نباید الکترود را در معرض رطوبت قرار دهید.

به صورت کلی می توان گفت که بهترین الکترودهای جوشکاری لوله شامل الکترود ۷۰۱۸ و ۶۰۱۰ است.

چگونه جوشکار لوله شویم ؟

جوشکاری یک شغل فنی است بنابراین نیازی به تحصیلات و مدرک دانشگاهی برای کار کردن و استخدام شدن در صنایع مختلف ندارید و شما تنها با داشتن مدرک بین المللی جوشکاری می توانید از دستمزد و حقوق جوشکاری بالایی برخوردار باشید و حتی قابلیت مهاجرت به بهترین کشورها برای جوشکاری چون آمریکا، کانادا، استرالیا، آلمان، اتریش و… را دارید.

کسب کردن مهارت و تجربه

اگر می خواهید به شغل و حرفه جوشکاری لوله مشغول باشید خیلی مهم است که در کلاس ها و دوره های آموزشی در بهترین آموزشگاه جوشکاری بروید و تحت نظر اساتید و مربیان خوب آنرا یاد بگیرید. بازار کار جوشکاری لوله خوب است با این حال برای کسب تجربه و مهارت بالا بعد از گذشت دوره ها و کلاس های آموزشی باید ابتدا به صورت کارآموز وارد بازار کار شوید و حتی از کسب حقوق و درآمد در ماه های اول بی بهره خواهید شد.

درآمد و حقوق جوشکاران لوله

حقوق و دستمزد جوشکاری در کشورهای مختلف بسته به نوع روش جوشکاری، تجربه و مهارت شما مسلما متفاوت است و یکی مشاغل جوشکاری شامل جوشکاری لوله است که به صورت میانگین در آمریکا درآمد آن میانگین ساعتی ۳۰ دلار است که حتی پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۹ با رشد ۳۰ درصدی آن همراه شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *