کولر آبی یکی از انواع سیستم های سرمایشی به شمار می آید که با توجه به قیمت ارزان بیشترین استفاده را دارد اما احتمال خرابی آن و بروز انواع مشکلات چون بوی بد کولر، دم کردن محیط، خنک نکردن کولر، روشن شدن کولر آبی با دور تند و… وجود دارد که با سرویس به موقع کولر آبی می توانید باعث کاهش خرابی قطعات و مشکلات گردید از این رو خیلی مهم است که با قطعات کولر آبی آشنا شوید و به خوبی بدانید که کارکرد این قطعات چیست که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
اجزا و قطعات کولر آبی را بشناسید
دقت داشته باشید که کولر آبی با برق و آب کار می کند که با زدن به برق، تنظیم شناور و ریختن آب کفی کولر باعث می شود که پمپاژ آب انجام و به شلنگ های توزیع کننده روی دریچه کولر برود و پوشال ها را خیس کند که در ادامه با زدن کلید موتور باعث حرکت پروانه و حلزونی و تولید باد خنک می شود که این وسیله سرمایشی متشکل از یک سری قطعات الکترونیکی، مکانیکی و ثابت است که در ادامه متن این مقاله به آنها خواهیم پرداخت.
” آی بک امداد ”
آماده سرویس و پشتیبانی سریع خدمات و تعمیرات سیار در محل و منزل شماست . هر گونه تعمیرات یخچال و تعمیرات ماشین لباسشویی و ظرفشویی و تعمیرات تلویزیون ، تعمیرات کولر های آبی و گازی ، و لوازم خانگی برقی و تعمیرات لوازم برقی و تاسیساتی منزل ، و خدمات لوله کشی و سایر خدمات و تعمیرات برقی و مکانیکی منزل و محل کار خود را به ” آی بک امداد ” بسپارید . به منظور تماس و ارتباط با کارشناسان و تعمیرکاران و ارائه راهنمایی و مشاوره و اعزام تعمیرکار فوری ، با شماره تماس فوری ☎️ ۰۹۱۲۰۲۸۳۴۲۲ و سایر شماره های درج شده در وبسایت تماس حاصل نمایید .
قطعات الکتریکی کولر آبی
به قطعاتی از کولر که با برق کار می کند و باعث می شود حرکت کند قطعات الکترونیکی می گویند که شامل موارد زیر است و در صورت خرابی قطعات یا سوختن آنها باید تعمیر یا تعویض گردند که معمولا باعث افزایش هزینه تعمیرات کولر آبی می شود که شامل قطعات زیر است.
- موتور کولر ( دینام)
- پمپ آب
- جعبه تقسیم برق
۱- موتور کولر (دینام)
برای اینکه باد خنک توسط کولر ایجاد شود باید موتور روشن شود تا پروانه کولر آبی بچرخد که این اتفاق با چرخش موتور، حرکت پولی کوچک و چرخیدن تسمه و در ادامه حرکت پولی بزرگ که متصل به محور پروانه است باعث می شود پروانه یا حلزونی بچرخد.
با این اوصاف خرابی یا سوختن موتور کولر آبی می تواند یکی از دلایل خنک و حرکت نکردن پروانه کولر باشد که باید توسط تعمیرکار حرفه ای بررسی و عیب یابی شود که برای تعمیر موتور کولر آبی در تهران می توانید شماره آی بک امداد را بگیرید.
از روشن کردن کولر با دور تند و برای ساعت طولانی خوداری کنید و در عین حال به موقع نسبت به روغن کاری موتور کولر اقدام کنید تا با این کار موتور روان و دیرتر فرسوده گردد.
💡حتما بخوانید: راهنمای خرید بهترین نوع موتور کولر آبی
۲- پمپ آب کولر (واتر پمپ)
اگر پمپ آب از کار بیفتد پوشال ها خیس نمی شود و حتی اگر پروانه حرکت کند باد خنک تولید نمی کند از این رو خیلی مهم است با سرویس به موقع کولر آبی و تمیز کردن کفی کولر مانع از خرابی پمپ شوید چونکه تکه های ریز پوشال کف کولر با وارد شدن داخل پره های پمپ باعث از کار افتادن و سوختن پمپ می گردد.
۳- جعبه تقسیم برق کولر آبی
برای کار کردن موتور و پمپ آب نیاز به برق دارند که این کار در قسمت جعبه تقسیم برق کولر انجام می شود.
قطعات مکانیکی کولر آبی
حال که با قطعات الکترونیکی کولر آشنا شدید که با برق کار می کند بیاید با قطعات مکانیکی کولر آشنا شویم که شامل شناور، تسمه، پولی ها، پروانه می باشد.
۱- شناور کولر آبی
برای اینکه آب داخل کفی یا همان تشتک کولر برود باید لوله کشی آب کولر انجام شود و شلنگ را به شناور وصل کنید که برای اینکه به اندازه کافی آب داخل محفظه کولر برود و سرریز نکند اقدام به تنظیم شناور کولر آبی کنید که با تنظیم آن با رسیدن آب به حد کافی توپی شناور بالا میزند و جریان آب را قطع میکند.
۲- پولیهای کولر آبی
حرکت پروانه کولر تنها با روشن شدن موتور انجام نمی شود بلکه با پولی کوچک، تسمه و پولی بزرگ باعث به حرکت در آمدن شفت یا همان محور پروانه می شود از این رو خرابی این قطعه می تواند باعث بروز یک سری مشکلات شود که با روغن کاری به موقع پولی ها مانع از خشک شدن آنها و تولید صدای بلند زمان چرخش پروانه خواهید شد.
۳- تسمه کولر آبی
برای اینکه پولی بزرگ حرکت کند و در ادامه پروانه یا حلزونی کولر بچرخد تسمه کولر روی پولی کوچک و بزرگ قرار می گیرد که با روشن شدن موتور و حرکت پولی کوچک باعث حرکت پولی بزرگ نیز می شود از این رو برای اینکه فشار زیادی به موتور نیاید باید به درستی تسمه کولر تنظیم شود و در صورت پارگی آنرا عوض کنید.
💡حتما بخوانید: نحوه تعویض و تنظیم تسمه کولر آبی
۴- پروانه کولر آبی
اگر به کولر آبی نگاه کنید یک مخزن حلزونی خواهید دید که به آن پروانه، حلزونی یا فن می گویند که با چرخش آن باعث می شود باد خنک تولید گردد که البته تنظیم نبودن پروانه باعث درست حرکت نکردن آن می شود که تراز نبودن فن باعث لرزه افتادن بدنه کولر می شود.
قطعات ثابت کولر آبی
در ادامه بررسی قطعات کولر آبی به قطعات ثابت می رسیم که شامل بدنه، دریچه ها، پوشال، شیر تخلیه و شبکه آبرسانی یا همان شلنگ توزیع آب می باشد.
۱- بدنه کولر آبی
بدنه کولر از یک مکعب فلزی با چهار ستون، سقف و کفی تشکیل شده که بدنه فلزی خیلی مقاوم است و عمر بالایی دارد مگر اینکه پوسیده شود که باید آنرا برطرف کنید.
۲-دریچههای کولر آبی
سه طرف کولر دریچه قرار دارد که داخل آن پوشال می گذارند تا با خیس شدن پوشال ها و حرکت پروانه باد خنک تولید گردد از این رو به خاطر رسوب روی دریچه ها باید به موقع آنرا با فرچه تمیز کنید تا جریان هوا به داخل کولر برود.
۳- پوشال کولر آبی
پوشال ها یک دسته رشته های کوتاه و نازک چوبی می باشند که در بسته های توری روی دریچه قرار می گیرند که با خیس شدن آن و حرکت پروانه باد خنک تولید می گردد که البته باید هر سال یکبار تعویض پوشال های کولر انجام شود در غیر این صورت با جمع شدن آلودگی، قارچ و میکروب انواع مشکلات تنفسی ایجاد می کند.
۴-شیر تخلیه کولر آبی
اگر آب داخل کفی کولر خیلی زیاد باشد برای خارج شدن آب از کفی کولر یک شیر تخلیه وجود دارد که باید به درستی آنرا ببندید.
۵- شبکه آبرسانی کولر آبی
زیر سقف کولر را اگر نگاه کنید یک شبکه آبرسانی است که با وصل شدن به واتر پمپ باعث می شود زمان روشن کردن کولر آب روی پوشال های کولر بریزد و آنها را خیس کند تا با حرکت پروانه کولر باد خنک تولید کند.