فرآیند تولید الکترود جوشکاری به چه صورت است

📖 زمان مطالعه : ۴ دقیقه ⏲️

در برخی از روش های جوشکاری از الکترود جوش برای اتصال بین دو قطعه استفاده می شود که جزو روش های ذوبی جوشکاری به شمار می آید و با قرار دادن الکترود داخل انبر جوشکاری در زمان جوش خوردن لبه دو قطعه الکترود نیز مصرف می شود. به طور کلی الکترودهای جوشکاری شامل دو بخش مغزی فلزی و روکش هستند که مواد تشکیل دهنده روکش الکترود به شش دسته تقسیم می شوند. با مخلوط کردن اجزای روکش آنرا با دستگاه پرس روی مغزی فلزی یا همان مفتول فلزی قرار می دهند و به این صورت فرآیند تولید الکترود جوشکاری طی می شود.

مواد تشکیل دهنده الکترود جوشکاری

الکترود جوش شامل دو قسمت مغزی و روکش یا پوشش می باشد که در زمان جوشکاری همراه ذوب لبه ای دو قطعه الکترود ذوب می شود و باعث جوش خوردن دو قطعه می گردد.

مغزی الکترود

مغزی الکترود شامل  مفتول فلزی است که با استفاده از جریان الکتریکی حاصل باعث می شود که قوس الکتریکی بین نوک الکترود و قطعه کار ایجاد گردد و در ادامه ذوب شوند و حوضچه مذاب ایجاد شود. اندازه گیری الکترود براساس قطر مغزی فلز صورت می گیرد که شامل قطر های ۲، ۲.۵، ۳.۲۵ ، ۴ و ۶ و ۸ میلی متر می باشد و در طول های ۲۵ الی ۳۰ و ۳۵ و ۴۵ سانتی متر وجود دارد.

به منظور ساخت اواع الکترود پوشش دار باید از انواع مغزی فلزی با جنس فولاد کربن، فولاد کم آلیاژ، فولادهای زنگ نزن و همچنین آلیاژهای نیکل، آلیاژهای آلومینیوم، مس و تیتانیوم و… استفاده شود.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

روکش یا پوشش الکترود

روکشی یا پوشش روی الکترودها از یک سری مواد مختلف تشکیل می شود که با روش های مختلف روی مغزی فلزی الکترود پرس می گردد.

با استفاده از روش های Solid Extrusion تمام مواد مخلوط روکش که شامل سیلیکات سدیم، سیلیکات پتاسیم و … است به صورت گل الکترود در می آید و در ادامه با استفاده از پرس های مخصوص روی میله فلزی الکترود قرار می گیرد و در ادامه آنرا خشک می کنند.

مواد اصلی پوشش دهنده الکترودها

مواد مخلوطی که برای درست کردن روکش الکترود مورد استفاده قرار می گیرد از انواع مواد سرباره ساز، احیا کننده، عناصر آلیاژی و… درست می شود که شامل موارد زیر می باشد.

  • مواد سرباره ساز که آنها را به صورت سنگ های معنی درست می کنند که شامل انواع سنگ تیتان (اکسید تیتانیوم)، اکسید منگنز، فلورین، فلدسپات، آهک، خاک چینی یا کائولین، کوارتز، اکسی آهن، سیلیکات و… است.
  • از انواع مواد احیاکننده و اکسیژن زدا هم چون فرومنگنز، فروسیلیسیم، فروکروم، فروتیتانیوم و غیره در ساخت روکش الکترود استفاده می شود.
  • مواد تشکیل دهنده گاز: که این مواد شامل نشاسته، خاک اره، کتان، یلولز، زغال چوب، آرد و یا خمیر چوب می باشد.
  • عناصری آلیاژی به کار رفته
  • از انواع چسب چون سیلیکات سدیم، سیلیکات پتاسیم و چسب نشاسته نیز در ساخت روکش الکترود استفاده می شود تا باعث شود به صورت خمیری در بیاید و به راحتی روی مفتول فلزی قرار گیرد.
  • در این بین برای اینکه نرخ رسوب و بازدهی الکترود بیشتر شود باید یک مقدار از پودر فلز پایه به آن اضافه شود که از این دسته از الکترودها می توان به الکترودهای قلیایی، روتیلی مخصوص فولاد اشاره کرد.

فرآیند تولید الکترود جوشکاری به چه صورت است؟

یکی از وسایل جوشکاری که برای جوش دادن دو قطعه فلز نیاز است الکترود جوشکاری می باشد که از مغزی فلزی و روکش متشکل شده است و برای ساخت و درست کردن آن مراحل زیر انجام می شود.

  1. بخش تولید هسته فلزی الکترود

بخش مرکزی الکترود یک میله فلزی است که معمولا قطر آنها ۵ الی ۶ میلی متر است و پیش از اینکه در مرحله تولید و ساخت الکترود جوشکاری قرار گیرد باید این دسته از رول های میله فلزی را زنگ زدایی کرد و ر ادامه کار رول ها جرم گیری شوند و به مفتول هایی با طول ۴۰۰ میلی متر در بیایند.

  1. بخش تولید پوشش الکترود

تمام مواد تشکیل دهنده روکش یا پوشش الکترود از انبار در آورده می شوند و در ادامه سرند می شوند و پس از سرند شدن داخل دستگاه الک الکتریکی قرار می گیرند تا از آنها بر طبق فرمولاسیون و در عین حال وزن که دارند داخل مخلوط کن ریخته شوند.

  1. مراحل تولید الکترود

  • در ادامه کار به صورت اتوماتیک و با استفاده از دستگاه های پرس روکش را به مقدار لازم روی مفتول های فلزی قرار می دهند.
  • میزان الکترودهایی پوششی که از این دستگاه ها خارج می شود ۵۰۰ کیلوگرم بر ساعت است که شامل پرس حداقل ۲۰۰ بار آن می باشد.
  • نوبت تمیز کردن الکترود جوش از انواع ذرات و زوائد است که همگی توسط تسمه های نقاله ای شکل انجام می شود.
  • در این مرحله باید الکترود های جوشکاری را در دستگاه کوره و در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد بذارند تا خشک شوند.
  • پس از خروج الکترود جوش از کوره نوبت قرار دادن مارک علائم الکترود روی آن است که همگی توسط ماشین مارک زنی انجام می شود.

مهمترین کشورهای عمده تولید کننده الکترود جوشکاری

به دلیل اهمیت تولید الکترود جوشکاری و اهمیت بالای شغل جوشکاری در صنایع مختلف از جمله دریایی، هوایی، نظامی، خودرو سازی، ساخت و ساز ساختمانی کشورهای زیادی به تولید الکترود جوشکاری می پردازند که در این بین بهترین کارخانه های تولید الکترود جوش به کشورهای زیر می رسد.

  • چین
  • آمریکا
  • سوئد
  • آلمان
  • انگلستان
  • کانادا
  • ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *