تاریخچه جوشکاری

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

جوشکاری فرآیندی است که در طی آن دو فلز بهم متصل می شوند البته به روش های مختلف چون قوس الکتریکی، زیر پودری و حتی جوشکاری با گاز محافظ این اتفاق رخ می دهد. یکی از مهمترین فرآیندهای ساخت و ساز را جوشکاری می نامند به خصوص اینکه در تمام صنایع نظامی، کشتیرانی، نفت و گاز،  الکتریک و حتی تجهیزات پزشکی و… نقش مهمی دارد. با توجه به اینکه مشاغل زیادی در جوشکاری وجود دارد و هر جوشکار با مهارت  و تخصص بالا در زمینه انواع روش های جوشکاری می تواند کار کند به عنوان بهترین مشاغل فنی در دنیا شمرده می شود که علاوه بر دستمزد و حقوق بالای جوشکار به راحتی اقامت و مهاجرت به کشوری از طریق شغل جوشکاری وجود دارد. قطعا تاریخچه جوشکاری یکی از موضوعاتی است که خیلی از ما دوست داریم بدانیم از این رو برآن شدیم که در یک مقاله به تاریخچه پیدایش انواع روش های جوشکاری بپردازیم.

اولین بار جوشکاری به چه صورت انجام می شد؟

اولین جوشکاری فلزات به دوره برنز بر می گردد در جایی که با فشار لبه های فلزات را به هم متصل می کردند تا بتوانند انواع جعبه های کوچک و استوانه ای شکل را درست کنند. در واقع دیرین شناسان قدیمی ترین نوع جوشکاری فلزات را به هزاره سوم پیش از میلاد مسیح می دانند که پس از آن مصریان و اهالی کرانه مدیترانه و در هزاره دوم پیش از میلاد مسیح نحوه اتصال دو قطعه فلز آهنی را یاد گرفتند و سپس کم کم به شکل چکش کاری و به صورت سرد یا گداخته قطعات فلز روی هم جوش می خوردند.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

تاریخچه پیدایش جوشکاری به روش قوس الکتریکی

اولین بار در سال ۱۸۰۲ واسیلی ولادیمیر پتروف دانشمند روسی توانست با دو تکه زغال چوب و با وصل کردن به قطب های باتری بفهمد که قوسی بین این دو تکه زغال ایجاد شده است و در نهایت هفت سال بعد یک فیزیک دان انگلیسی به نام دیوی با انجام آزمایش زیر این پدیده را تایید کرد و به احترام دانشمند روسی آنر قوس ولتا نامید.

در ادامه ۷۹ سال بعد یعنی در سال ۱۸۸۱، موسیان قوس کربنی را کشف کرد که ۵ سال بعد از آن مجددا دانشمند روسی به نام برناندوز توانست اختراعی جدید به نام خود ثبت کند که در آن با استفاده از الکترود ذغالی دو قطعه فلز را بهم متصل می کرد و باعث ایجاد قوس الکتریکی شد. برناندوز به این موضوع رسید که می تواند با حرکت الکترود ذغالی و حرکت آن بین دو شکاف دو قطعه و همزمان میله ای فلزی دو قطعه کار را داخل قوس الکتریکی بهم متصل کند.

در ادامه کار و در سال ۱۸۹۱ دانشمند روسی به نام اسلاویانوف روش الکترود ذوب شونده را به نام خود به ثبت رساند و به جای الکترود ذغالی از الکترود فلزی استفاده کرد.

جالب تر اینکه پیدایش الکترود فلزی پوشش دار به سال ۱۹۰۵ می رسد که صنعتگری سوئدی به نام اسکار جلبرگ آنرا اختراع کرد که سیم آهنی را در ترکیبی از کربنات و سیلیکات آغشته می کرد و سپس خنک می کرد تا با استفاده از  الکترود پوشش دار عملا استحکام فلز پایه بیشتر شود.

تاریخچه پیدایش جوشکاری مقاومتی و اکسی استیلن

طرح و روش جوشکاری مقاومتی اولین بار در سال ۱۸۵۶ به ذهن دانشمندی به نام زول رسید که البته بین سال های ۱۸۷۶ الی ۱۸۷۷ الیهو تامسون آنرا عملی کرد. از آن طرف نیز لوشاتلیه جوشکاری اکسی استیلن را که در سال ۱۸۹۵ کشف کرد که در آن عملا اتصال بین فلزات با روش ذوب شدن با شعله ای انجام می شد که  بر اثر سوختن گاز استیلن انجام می شد.

تاریخچه پیداش جوشکاری زیرپودری

این روش جوشکاری به سال ۱۹۳۰ بر می گردد که توسط آمریکا و جماهیر شوری طرح آن ریخته شد و در سال ۱۹۳۵ جامعه عمل پوشاند .

تاریخچه پیدایش جوشکاری گاز

جوشکاری با گاز محافظ یکی از انواع روش های جوشکاری است که در سال ۱۹۵۳ توسط لوبافسکی و نووشیلف به ثبت رسید و باعث شد که جوشکاری با گاز محافظ دی اکسید کربن انجام گردد که باعث افزایش سرعت جوشکاری و بالا بردن کیفیت جوش می شد.

تاریخچه جوشکاری پرتو الکترونی

این روش جوشکاری به سال ۱۹۵۰ بر می گردد که کشورهای آمریکا و آلمان غربی به صورت همزمان این روش جوشکاری را انجام دادند و در سال ۱۹۶۵ پرتو لیزری را برای جوشکرای مدارهای الکترونیکی انجام دادند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *