چه نوع الکترودی استفاده کنیم

📖 زمان مطالعه : ۷ دقیقه ⏲️

با توجه به اهمیت بالایی که جوشکاری مناسب و صحیح در صنایع مختلف پیدا کرده است، انتخاب ابزارآلات جوشکاری نقش بسیار تاثیر گذاری دارد. برای مثال انتخاب بهترین الکترود جوشکاری برای انجام یک جوشکاری بسیار تمیز و ظریف اهمیت بسیار بالایی دارد. برای آنکه بتوانید با این ابزار کاربردی و مهم آشنا شوید، توصیه می کنیم که در ادامه با ما باشید تا تمام جزئیات انتخاب مناسب یک الکترود جوشکاری را برایتان شرح دهیم و اطلاعات مورد نیاز را در این زمینه، به اطلاعتان برسانیم.

الکترود جوشکاری چیست؟

سیم جوش مفتول که در جنس های گرافیتی یا فلزی وجود دارد، الکترود جوشکاری نیز نامیده می شود که به کمک سیم های پوششی که فلاکس نام دارد، احاطه می گردد. این مفتول، پیرامون الکترود جوشکاری و دور تا دور آن قرار می گیرد و کمک می کند تا جریان برق از آن عبور نماید. به عبارت بهتر اگر بخواهیم این موضوع را شرح دهیم، باید بگوییم این سیم فلزی یا مفتول، می‌ تواند به راحتی مراحل جوش را به انجام برساند. به این سیم فلزی الکترود نیز گفته می‌ شود و جنس آن دقیقا مشابه تجهیزاتی است که در عمل جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

 از الکترودهای جوش برای پر کردن تمام فضاهای خالی استفاده می‌ شود که بین دو سطح جوشکاری، به صورت مستحکم و دائم قرار می‌ گیرد. در عملیات جوشکاری، جهت پر نمودن تمام درزهای جوش می توان از روش های مختلفی بهره برد که باعث بیشتر شدن گرده جوش می شود و ما در این قسمت به ۴ روش مهم اشاره خواهیم نمود. پر کردن درزهای جوش، از طریق روش های نوسان دایره‌ ای یا روش زیگزاگ و روش جوش در امتداد محور الکترود و یا جوشکاری به صورت بسته و شکسته انجام می‌ شود که این روش ها بسته به کاربردی که خواهند داشت، نتیجه متفاوتی در پی دارند.

سایز الکترود جوشکاری

در این قسمت به سایز های مناسب الکترود اشاره خواهیم نمود. برای انتخاب الکترود ابتدا مهم است که شما اندازه و سایز مورد نظرتان را انتخاب نمایید و بدانید که کدام یک از الکترود ها برای نتیجه‌ ای که در نظر دارید، کاربردی واقع می شوند. کوچکترین الکترود در سایز دو و نیم می باشد و آمپر آن ۶۰ تا ۹۰  می‌ باشد و در جهت جوشکاری لوله های آب خانگی و یا لوله های گاز مورد استفاده قرار می گیرد و برای آهن ۲ و یا ۳ میلیمتر کاربردی می باشند.

برای فلزات ۵ میلی متر به بالا سایز ۳ مورد کاربرد قرار می گیرد و آمپری که مورد نیاز برای انجام این جوشکاری می باشد، بر روی جعبه الکترود درج می شود. الکترود های سایز ۴ و سایز ۵ نیز استفاده های خاصی دارند و برای هر جوشکاری رایجی مورد استفاده قرار نمی گیرند‌ برای مثال بیشتر، از این نوع الکترود، برای جوشکاری در اسکلت های ساختمان استفاده می شود و شما با مشورت با فرد جوشکار می توانید تجهیزات لازم را با سایز دقیق و لازم خریداری نمایید.

انواع الکترود های جوشکاری

برای آنکه بتوان یک الکترود جوشکاری بسیار مناسب پیدا کرد نیاز است که فاکتور ها و ویژگی های لازمی که برای انتخاب یک الکترود جوشکاری مناسب نیاز است را بدانیم. اصولاً برای انتخاب یک الکترود باید به نوع پوشش فلاکس دقت کنیم یعنی پوششی که دورتا دور الکترود را احاطه می کند می تواند خاک رز یا اکسید سدیم یا آهک و یا سلولوز باشد و در ادامه ما متناسب با هر کدام از این پوشش ها الکترود مناسب را معرفی خواهیم نمود‌.

 الکترود می‌ تواند با پوشش سلولزی احاطه شده باشد و سطح آن به صورت ناهموار و خشن باشد به همین خاطر به خاطر نم گیر بودن این نوع پوشش ممکن است الکترودها فاسد بشوند. زیرا امکان فاسد و خراب شدن ماده سلولوزی وجود دارد به همین دلیل است که باید آنها را درون جعبه قرار داد که در مقابل آب و رطوبت غیر قابل نفوذ باشد و امکان خشک کردن آنها نیز وجود ندارد پس مراقبتهای این نوع الکترود بسیار بیشتر خواهد شد.

این الکترونها خواص مکانیکی عالی و بی نظیر و همین طور نفوذ کافی دارند که باعث می شود در جهت ریشه اتصالات کاربردی واقع شوند و به همین دلیل است که برای منجمد نمودن مذاب های جوش مورد استفاده قرار می‌گیرند الکترودهایی که پوشش بازی یا قلیایی دارند از جنس کربنات کلسیم می باشد و فلورید کلسیم نیز به فراوانی در آنها وجود دارند. الکترود ها همانند الکترود جوشکاری با جنس سلولوزی مقدار کمی هیدروژن درون خود دارد و به همین خاطر به آنها الکترود جوشکاری کم هیدروژن نیز گفته می شود.

الکترود هایی که پوشش روتیلی دارند، در جوشکاری هایی که به صورت عمومی کاربرد دارند، به کار برده می شوند. زیرا مقدار زیادی از ماده اکسید تیتانیوم در این روپوش ها قرار دارند و باعث قوس پایدار می‌ شوند و به جوشکاری ها، این امکان را می‌ دهند که در تمامی حالات مورد استفاده قرار بگیرند. در روکش الکترودهایی که پوشش اسیدی دارند مقدار زیادی سیلیکات و منگنز وجود دارد و سرباره آنها بسیار ضخیم می باشد. کاربرد این نوع الکترودها بسیار کم است و برای آنکه بتوان عیوب قطعات را در ریخته گری برطرف نمود، از این نوع الکترودها استفاده می‌ کنند.

نقش پوشش های الکترود

نقش پوشش های الکترود در دسته بندی های مختلفی قرار می‌ گیرد که در این قسمت به آن خواهیم پرداخت. نقش الکتریکی از جمله نقش های پوشش‌های الکترود جوشکاری می‌ باشد که در جهت ایجاد ثبات قوس یا هدایت آسان تر الکتریسیته و یا پایدار کردن الکتریسیته در قوس کاربرد دارند. نقش دیگر آن به صورت فیزیکی می باشد یعنی برای ایجاد کشش سطحی در روپوش و یا سرعت انجماد بالا در سرباره و ضخامت کافی سرباره کاربرد دارد. این نوع پوشش های الکترود نقش متالورژیکی هم دارند. به این معنی که برای محافظت از آلیاژها و یا ستون مذاب و یا بالا بردن راندمان یا بالا بردن نرخ رسوب کاربرد دارند. این روپوش های الکترود در نقش متالورژیکی، در جهت اکسیژن زدایی و یا پایین آوردن سرعت سرد شدن نیز کاربرد دارند.

تاثیر وضعیت جوشکاری در نوع الکترود انتخابی!

وضعیت جوشکاری در انتخاب نوع الکترود جوشکاری تاثیر بسیار زیادی دارد. برای فهم راحت تر این موضوع مثالی را ذکر می نماییم. اگر جوشکاری در وضعیت افقی یا قائم یا در حالت تخت یا بالای سر انجام بشود، به الکترود های متفاوتی نیاز پیدا می کنیم و باید جنس الکترود را نیز در هر حالت تغییر بدهیم. یعنی هر نوع الکترود نمی‌ تواند هم در موقعیت عمودی و هم در موقعیت تخت مورد استفاده قرار بگیرد و برای سهولت انجام جوشکاری موفق، نیاز است که نوع الکترود را در هر موقعیتی تغییر بدهیم. برای مثال انواع الکترود های EXX20 و ۲۴ و ۲۸ و ۲۷ برای موقعیت های بالای سر و عمودی مورد استفاده قرار نمی گیرند و برای موقعیت های دیگری به کار می روند که شما در هر موقعیت باید به این نکته دقت نمایید.

الکترود مناسب جوشکاری پروفیل

پروفیل سبک، پروفیل مبلی نیز نامیده می شود که در آن از یک ورق سرد با ضخامت حدود یک الی یک و نیم میلیمتر استفاده می شود. این پروفیل ها در ساخت تزئینات منزل یا ساخت تجهیزات صنایع هوایی یا مبلمان ها یا نرده پله ها و یا در ساخت تابلو ها مورد استفاده قرار می گیرند و در فعالیت هایی که به صورت تبلیغاتی هم هستند، کاربرد فراوانی را خواهند داشت. نوع الکترود جوشکاری مناسب برای پروفیل بر اساس نوع کاربرد پروفیل و یا ورق روغنی به کار رفته در جوشکاری، تعیین می شود.

تجهیزات لازم برای انجام جوشکاری 

برای انجام یک جوشکاری بسیار موفق به یک دستگاه مناسب جوشکاری نیازمندیم. یعنی دستگاهی که بتوان با کمک آن عملیات جوشکاری را بسیار ظریف و با دقت به انجام رساند. ابزار دیگر، کابل جوش می باشد که برای نگهداری الکترود های جوشکاری در زاویه مناسب و مورد دلخواهمان مورد استفاده قرار می گیرد. سایز این نوع کابل جوشکاری بین ۵۰ تا ۵۰۰ آمپر انتخاب می شود. جنس این ابزار نیز می‌ تواند مسی و آلومینیوم انتخاب بشود‌ فیش دستگاه جوش نوع دیگری از ابزار مورد نیاز می باشد که ارتباط میان دستگاه جوش و دستگاه نگهدارنده الکترود جوشکاری را برقرار می کند. اینها از دیگر ابزارهایی بودند که به غیر از الکترود های جوشکاری در یک جوشکاری بسیار ظریف و تمیز مورد استفاده قرار می گیرند.

عوامل تاثیر گذار در اینکه چه نوع الکترودی استفاده کنیم؟

ترکیب فلزی که به صورت مبنا مورد استفاده قرار می گیرد، در انتخاب الکترود جوشکاری تاثیر گذار می باشد. حالت جوشکاری نیز از جمله عوامل دیگر می باشد که در انتخاب الکترود جوشکاری مناسب تاثیر گذار می باشد. برخی از الکترود ها هستند که برای حالت خاصی از عمل جوشکاری مناسب می باشند. برای مثال برخی از آنها برای حالت تخت و یا برخی دیگر برای حالت سقفی کاربرد لازم را دارند که در هنگام انتخاب الکترود جوشکاری مناسب باید به آن دقت کنید.

انتخاب الکترود جوشکاری کاربردی چه اهمیتی دارد؟

در اکثر کارهای جوشکاری و آهنگری انتخاب الکترود های مناسب بسیار مهم است که باید با در نظر گرفتن کاربرد انها صورت بگیرد، زیرا برخی از الکترودها هستند که به رطوبت حساسیت زیادی نشان می دهند و شما باید مراقب رطوبت اطراف الکترودها باشید. این نوع الکترودها در مکان هایی مانند لوله های پرفشار یا کشتی سازی مورد استفاده قرار می گیرند یا الکترودهایی که قوس نفوذی دارند، در لوله های پرفشار و مخازنی که تحت فشار زیاد می باشند نیز استفاده می شود.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *