تکنولوژى اینورتر

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

جهان در حال تغییر است و دیگر مایه شگفتى انسان نیست تا هر روز یک تکنولوژى جدیدتر ، او را به کنترل بر دنیاى اطرافش ، مسلط تر سازد چرا که همواره نگاه انسان به استفاده از تکنولوژى هاى پایدارتر بوده است . مى توان ادعا کرد در سالیان گذشته پیشرفت خاصى در زمینه تکنولوژى جوشکارى صورت نگرفته بود . در واقع این ظاهر و قابلیت هاى دستگاههاى جوشکارى بوده اند که هر روز تغییر مى کردند و این تغییر به سرعت ادامه داشت . اما اینک یک تکنولوژى جدید در خدمت پیشرفت و فراگیرى صنعت جوشکارى قرار گرفته و آن تکنولوژى اینورتر است . این تکنولوژى مناسب جوشکارى انواع فولاد و خصوصاً جوشکارى آلومینیوم مى باشد .

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

در گذشته دستگاههاى جوشکارى بر پایه ترانسفورماتور بوده اند . در واقع ورودى ۲۲۰-۳۸۰ ولت با فرکانس ۵۰ هرتز یک
ترانسفورمر . این ولتاژ نسبتاً بالا به یک جریان ۵۰ هرتزى ولتاژ پایین تبدیل مى شود . سپس این جریان با ولتاژ پایین، توسط
انواعى از پل هاى رکتیفایر به جریان جوشکارى خروجى ، DC یکسو مى شوند . معمولاً این خروجى ، توسط  تقویت کننده هاىمغناطیسى کنترل مى شوند .

عملکرد ترانسفورمرها درفرکانس ۵۰یا ۶۰هرتز معمولاً نا کارآمد مى باشد . گرماى زیادى در ترانسفورمر تولید شده و
ترانسفورمر نیز باید نسبتاً بزرگ و سنگین باشد . بخش مهمى از انرژى ، صرف گرم کردن ترانسفورمر و فضاى اطراف آن مى شود . این قبیل دستگاهها کما بیش حدود ۲۰۰ کیلوگرم وزن و یک متر مکعب حجم دارند . علاوه بر آن ، در صورت استفاده از انرژى با فرکانس ۵۰ یا ۶۰ هرتز ، ایجاد سیگنال ها محدود شده و از ۱۲۰سیگنال در ثانیه بالاتر نمى روند . بنابراین پالس کردن جریان جوشکارى با سرعت بیشتر در عمل غیر ممکن است .

در منابع تغذیه اینورترى ، از همان فرکانس ۵۰هرتز استفاده مى شود . اما به جاى تغذیه مستقیم آن به ترانسفورمر ، در
ابتدا بصورت فرکانس ۵۰هرتز  DCیکسو مى شود و بعد به قسمت اینورترى منبع تغذیه که توسط سوئیچ هاى حالت جامد در فرکانس ۲۰۰۰۰ هرتز قطع و وصل مى شوند ، وارد مى گردد . سپس این نیروى  DCفرکانس بالا – ولتاژ بالاى پالسى شده، با وارد شدن به ترانسفورمر قدرت اصلى به ولتاژ پایین ۲۰۰۰۰هرتزى ،  DC مناسب براى جوشکارى تبدیل گشته و در نهایت نیز وارد مدار فیلترینگ و یکسو سازى مى شود . کنترل خروجى توسط کنترل هاى حالت جامد که سرعت سوئیچ شدن ترانزیستور را تعدیل مى کنند ، انجام مى گردد .

مزیت دستگاههاى کنترل اینورتر چیست ؟

ترانسفورمر قدرت اصلى که با توان ۲۰۰۰۰ هرتز کار مى کند ، به مراتب بهینه تر وکارآمدتر از انواع ۵۰هرتزى آن است که این به معناى کوچک شدن قابل توجه ترانسفورمر مى باشد . بعنوان مثال در مقایسه بادستگاههاى رکتیفایر ترانسفورمرى با حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم وزن ، دستگاههاى مشابه اینورترى اورین الکتریک حدود ۸ تا ۴۰ کیلوگرم وزن دارند. بنابراین ازمزایاى سبک و قابل حمل بودن دستگاههاى اینورترى لذت خواهید برد .

دیگر برترى دستگاههاى اینورترى ، بهره ورى اقتصادى آنها مى باشد . بعنوان مثال، مقدار جریان اولیه در یک دستگاه اینورتر سه فاز با جریان خروجى ۲۰۰ آمپر، ۱۲ آمپر مى باشد. اما این جریان در مدل هاى ترانسفورمر معمولى حدود ۱۸آمپر در جریان هاى مشابه است . اگر چه گاهى اوقات در زمینه صرفه جویى در تبدیل سیستم هاى ترانسفورمر به اینورتر اغراق مى شود ، اما میتوان گفت شما بطور سالیانه حداقل %۱۵ و بسته به سایر شرایط  تا % ۳۰ در زمینه نیروى مصرفى ، کاهش هزینه خواهیدداشت . علاوه بر اینها، برق  ACورودى به دستگاه ، در سیستم اینورترى به یک  DCبسیار یکنواخت و عارى از هرگونه نوسانات معمول ۵۰ هرتزى تبدیل مى شود و نتیجه آن دستیابى به قوس پایدار  STABLE ARCدر جوشکارى  DCخواهد بود .

بطور خلاصه مزایاى دستگاههاى جوشکارى اینورترى در مقایسه با انواع ترانسفورمرى عبارتند از :

  • وزن سبک و قابلیت حمل
  • توانایى دستیابى به ویژگیهاى عالى در جوشکارى با انواع الکترود
  • خروجى جوشکارى چند منظوره ، بدون هرگونه تاثیر منفى روى قوس
  • پاسخ دهى سریع به تغییر شرایط قوس و حفظ یکنواختى و ثبات در خروجى جوشکارى حتى در صورت لرزیدن دست جوشکار
  • کنترل عالى در فرآیند هاى پالسى
  • ولتاژ خطى مستقل تک فاز یا سه فاز و ولتاژهاى خروجى چند گانه بدون هر گونه مکانیزم برقرارى ارتباط مجدد دستى
  • ضریب کارکرد بالاتر و کارکرد بهینه تر دستگاه
  • حساسیت کمتر به نوسانات ولتاژ اولیه

 

 

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *