جوشکاری برنز را چطور می توان انجام داد؟

📖 زمان مطالعه : ۷ دقیقه ⏲️

جوشکاری برنز یکی از انواع فرایند های جوشکاری است که رایج ترین روش جوشکاری برای انجام آن، استفاده از جوشکاری TIG می باشد. این فرایند جوشکاری، جوشکاری قوی تری را ایجاد می کند. زیرا که در آن، سیم جوش های برنزی به طور کامل با قطعات مخلوط می گردند. همچنین می توان از این فرایند جوشکاری برای ترمیم کردن قطعات ظریف ساخته شده از برنز نیز استفاده نمود. این فرایند جوشکاری در شرایطی که تمامی تکنیک های آن به درستی انجام گیرد، جوشکاری آسان و کاربردی خواهد بود.

جوشکاری برنز چیست؟

می توان گفت که جوشکاری برنز یکی از جوشکاری های سخت و طاقت فرسا به نسبت دیگر جوشکاری ها می باشد. این فرایند جوشکاری با الکترود هایی از جنس برنز انجام می گیرد و می تواند اتصالات محکم و دائمی را ایجاد نماید. برنز یکی از آلیاژ های فلز مس است که از ترکیب مقدار فراوانی مس و اندکی فلز قلع به وجود آمده است.

از آنجایی که این آلیاژ، فراوان ترین و قدیمی ترین آلیاژ مس به حساب می آید، علاوه بر انجام جوشکاری فلزات غیر همجنس به وسیله آن، حتی می توان با روش های جوشکاری مختلف قطعاتی با جنس برنز را نیز به یکدیگر متصل نمود. این فلز در دسته فلزات رنگین قرار می گیرد و جوشکاری آن باید به سرعت انجام شود. زیرا که در مجاورت با اکسیژن به سرعت اکسید می شود و رنگ قرمز آن تغییر پیدا خواهد کرد.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

لوازم مورد نیاز برای انجام این فرایند جوشکاری

در واقع در جوشکاری برنز، تنها از سیم جوش و الکترودی استفاده می شود که از جنس برنز باشد و می توان انواع روش های جوشکاری را با استفاده از این نوع الکترود به انجام رساند. یکی از  رایج ترین روش های جوشکاری، جوشکاری TIG می باشد. این جوشکاری همان فرایند جوش دادن قطعات با استفاده از گاز آرگون است. به همین دلیل برای انجام دادن این فرایند باید یک دستگاه مخصوص جوشکاری TIG تهیه نمایید. پس از آن، تهیه کردن گاز آرگون برای انجام جوشکاری برنز ضرورت می یابد.

آرگون یکی از گاز های رایج است که در این فرایند جوشکاری می تواند از قطعاتی که قرار است جوش بخورند، محافظت کافی به عمل آورد. میله های پر کننده، از دیگر لوازم مخصوص این فرایند جوشکاری می باشند و در این فرایند استفاده از میله های برنزی ضرورت می یابد. آخرین ماده ای که در کیفیت این فرایند جوشکاری می تواند تاثیر چشمگیری داشته باشد و استفاده از آن ضروری است، شار می باشد. این ماده می تواند گرما و حرارت را در کل سطح فلزات پخش کند و به نوعی یک رسانای گرمایی باشد. همچنین فلزات را تمیز کرده در برابر اکسیده شدن از آن ها محافظت می کند.

نحوه انجام جوشکاری برنز

همان طور که ذکر شد، انجام این فرایند جوشکاری با جوشکاری آرگون تفاوتی ندارد. در جوشکاری برنز، دستگاه جوش با استفاده از گاز آرگون، موجب ایجاد گرما مناسب در سطح جوش می شود. در این حالت باید قطعاتی که قرار است جوش بخورند را نزدیک یکدیگر آورید. سپس میله های پر کننده که از جنس برنز هستند را در نزدیکی فلزات قرار دهید تا گرما به آن نیز منتقل شود. نقطه جوش برنز از سایر فلزات پایین تر است و گرما به راحتی موجب ذوب شدن آن می شود.

هنگامی که فلزات به حالت خمیری و یا پلاستیکی درآمدند، میله های برنزی ذوب شده بر روی آن ها می ریزد و با اعمال فشار کافی، موجب ایجاد یک اتصال مستحکم می شود. در این فرایند به دلیل این که میله پر کننده به سرعت ذوب می گردد، باید دقت داشت که از مقدار مناسبی از آن استفاده شود. استفاده بیش از اندازه از میله های برنزی در این جوشکاری، می تواند ترک خوردگی و شکستگی در محل جوشکاری شده را پدید آورد.

ویژگی های جوشکاری برنز

برنز یکی از فلزات رایج و مفید در طبیعت است که به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد، می تواند جوشکاری مستحکمی را خلق کند. جوش دادن قطعات فلزی با استفاده از فرایند جوشکاری برنز، در برابر فرسودگی تغییری نخواهد کرد. زیرا که برنز یکی از فلزات مقاوم در برابر فرسایش و خورده شدن اتمسفری می باشد. این فرایند جوشکاری پس از سرد شدن، بسیار سخت و مستحکم می گردد.

آلیاژ های برنزی که در این فرایند جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد، در برابر درجه حرارت بالا نیز مقاوم هستند و اجازه تغییر شکل محل جوش داده شده را نمی دهند. برنز از فلزاتی است که در برابر مواد قابل اشتعال جرقه نمی زند. از این رو می توان گفت که جوشکاری برنز یکی از فرایند های غیر قابل اشتعال و ایمن می باشد. همچنین در این فرایند جوشکاری، پاشش جرقه نیز وجود ندارد و سطح جوشکاری تمیزی را به ارمغان می آورد.

کاربرد جوشکاری با برنز

یکی از اصلی ترین دلایلی که موجب شده تا جوشکاری برنز به یک فرایند جوشکاری پرکاربرد و مفید تبدیل گردد، ویژگی های منحصر به فرد فلز برنز بود که در مطالب پیشین به آن اشاره کردیم. این فلز در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی مقاومت بسیار بالایی خواهد داشت. از این رو از این فرایند جوشکاری، اغلب در صنایعی استفاده می گردد که نیاز به مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی داشته باشند. صنایعی نظیر کشتی سازی یکی از اصلی ترین صنایعی است که جوشکاری برنز در آن کاربرد چشمگیری دارد.

در برخی از آلیاژ های برنز، علاوه بر مس و قلع، مقداری آلومینیوم و روی نیز وجود دارد که این آلیاژ ها به نسبت دیگر آلیاژ های برنز، مقاوم تر هستند و بیشتر در صنایع هوافضا و اتومبیل سازی مورد استفاده قرار می گیرند. از دیگر کاربرد های این فرایند جوشکاری می توان به ساخت و اتصال لوله ها و مخزن هایی که درون زمین قرار می گیرند، اشاره کرد. ایجاد روکش مناسب برای پیاله های یاتاقان، از دیگر موارد استفاده از جوشکاری با فلز برنز می باشد.

سیم جوش برنز برای کدام حالت های جوشکاری ها مناسب است؟

سیم های جوش، از ضروری ترین ابزار های جوشکاری به حساب می آیند که برای ایجاد اتصال میان دو قطعه فلزی و پر کردن فضاهای خالی میان آن ها، مورد استفاده قرار می گیرند. این سیم های جوش که اغلب با نام الکترود نیز شناخته می شوند، در طول انجام جوشکاری مصرف خواهند شد. یکی از مهم ترین ویژگی های سیم جوش و یا الکترود های برنزی که در جوشکاری برنز مورد استفاده قرار می گیرند، قوس ملایم آن ها می باشد که به موجب آن، جوشکاری بدون تخلخلی ایجاد می گردد.

این سیم جوش همچنین در محل جوشکاری قطعات، رنگ یکدستی را ایجاد می نماید. طیف کاربرد این سیم جوش ها بسیار گسترده است و می توانند اتصال مستحکمی را در قطعات مسی، فولادی، چدن های خاکستری و … ایجاد نمایند. از سیم جوش های برنزی می توان برای جوشکاری های سقفی یا بالاسری، جوشکاری گوشه ها، جوش دادن قسمت های تخت و سربالا و جوشکاری افقی استفاده نمود.

نکات مهم پیش از انجام این فرایند جوشکاری

برای این که کیفیت جوشکاری برنز بالاتر رود، لازم است تا پیش از انجام فرایند جوشکاری، نکات مهمی را رعایت نمود. تمیز کردن قطعات فلزی، از اصلی ترین مواردی است که پیش از انجام فرایند جوشکاری باید اعمال گردد. وجود هرگونه آلودگی و چربی بر روی قطعاتی که قرار است جوش بخورند، و یا سیم جوش های برنزی، می توانند باعث ایجاد ترک های ریز در محل جوشکاری شوند.

از این رو با استفاده از محلول هیدروکلریک اسید، چربی ها و آلودگی های موجود را از بین ببرید. پس از آن، قطعات را در آب گرم قرار داده تا اسید ها و چربی های اضافی نیز از بین روند. برای تمیز کردن قطعات همچنین می توانید از دستمال های ساینده نیز استفاده کنید. پس از آن، قطعات را باید کاملا با شار بپوشانید. شار حالت خمیری دارد و باید هم بر روی قطعات و هم بر روی سیم های جوش، مالیده شود. لازم به ذکر است که در حین انجام جوشکاری شار از بین خواهد رفت.

نکات ضروری پس از اتمام این فرایند جوشکاری

تمیزکاری قطعات پس از به پایان رسیدن جوشکاری برنز، نیز از دیگر نکات ضروری در رابطه با این فرایند می باشد. پس از این که جوشکاری به اتمام رسید، باید اجازه دهید تا قطعات به طور کامل خنک و سخت شوند. در این حین دستگاه جوشکاری را تمیز نمایید. پس از سخت شدن محل جوشکاری، باید دقت داشته باشید که تمام شار استفاده شده، از بین رفته باشد. در غیر این صورت محل جوش داده شده، در مدت زمان اندکی فرسوده خواهد شد. از دیگر مواردی که باید به آن توجه نمود، از بین بردن اکسید ها در محل جوش است. برای این امر از فرایند ترشی فلزی استفاده می شود که همان غوطه وری سازه در هیدروکلریک اسید می باشد. پس از آن حتما اسید باقی مانده را با آب گرم از بین ببرید.

نکات ایمنی در جوش برنز

در هر فرایند جوشکاری باید نکات ایمنی را رعایت کنید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود. بهتر است که فرایند جوشکاری برنز در هوا آزاد انجام گیرد. برای حفاظت از چشم ها و صورت باید حتما از ماسک ها و عینک های مخصوص جوشکاری استفاده نمایید. لباس جوشکاری باید به گونه ای باشد که تمامی قسمت های دست و پا را بپوشاند. زیرا در حین انجام فرایند، ممکن است سیم جوش های ذوب شده به اطراف پاشش کند و در صورت مناسب نبودن لباس جوشکاری، موجب سوختگی شود. استفاده از دستکش های جوشکاری برای به دست گرفتن مشعل حرارت، ضروری می باشد.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *