جوشکاری سرد چیست و چه کاربردی دارد

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

خب زمانی که سخن از جوشکاری به زبان می آید قطعا همه ما در ذهن خود ذوب شدن فلزات و همچنین گرمای زیادی که به هنگام جوش زدن فلزات ایجاد می شود تصور می کنیم. گرما یکی از مهمترین عوامل جوش زدن فلزات در روش جوشکاری قوس، اصطکاکی، التراسونیک و لیزری است اما در جوشکاری سرد نیازی به گرما نیست بلکه با اعمال فشار به فلز نرم پیوند اتمی رخ می دهد. به حالت ساده و روان اگر بخواهیم بگوییم تمام فلزات نرم چون آلومینیوم، برنج، روی قادر هستند بدون گرما بهمدیگر پیوند بخورند البته به شرطی که لایه اکسید و نازکی که روی آنها وجود دارد تمیز و پاک شود. از مهمترین خواص جوشکاری سرد بین فلزات غیر همجنس چون آلومینیوم، برنج، روی این است که تشعشعی ایجاد نمی شود از این رو نیازی به پوشش یا کلاه و ماسک نیست.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

 

جوش سرد یا تماسی

به نوعی از پیوند بین دو حالت جامد گفته می شود که هیچ گونه حرارت و ذوب کردنی برای اتصال آنها نیاز نیست. بهترین نوع فلزات برای جوشکاری سرد فلزات نرم چون آلومینیوم، برنج، روی، مس هستند.

تاریخچه جوشکاری سرد

اولین بار این نوع جوش سرد در سال ۱۷۲۴ توسط JI Desaguliers به ثبت رسید و در سال ۱۹۴۰ این نوع از جوش در صنعت جوشکاری به ثبت رسید و در حال حاضر جزو محبوب ترین نوع جوشکاری است.

روش انجام جوشکاری از نوع سرد

تقریبا تمامی فلزات دارای یک لایه اکسید روی سطح خود هستند که مانع از پرس شدن تمامی فلزات و اتصال به همدیگر می شوند. با از بین بردن لایه اکسید توسط برس سیمی مخصوص به راحتی امکان جوش زدن فلزات بدون گرما و به روش تماسی وجود دارد که به نوعی یک نوع پیوند اتمی ایجاد می شود. در واقع اتصال فلزات نرم چون آلومینیوم و برنج بر اثر فعل و انفعلاتی بین یون ها و الکترون های فلزات ایجاد می شود و تنها با زدودن لایه اکسید و اعمال فشار به راحتی امکان اتصال فلزات وجود دارد.

بهترین نوع فلزات برای جوشکاری سرد فلزات نرم چون آلومینیوم، مس، برنج و روی است و به صورت کلی در این روش جوشکاری تنها فلزات غیر همجنس می توانند به همدیگر جوش بخورند.

متداول ترین اتصالی که با این جوشکاری امکان پذیر است:

  1. مفصل لب به لب
  2. مفصل لپ

محدودیت های جوشکاری سرد

به دلیل افزایش لایه های اکسید روی فلزات از این رو جوشکاری سرد یک روش کاملا سخت است چون تنها در صورت زدودن و برداشتن این لایه اکسید امکان جوش خوردن فلزات وجود دارد.

مزایای جوشکاری سرد

به خاطر عدم وارد شدن گرما در حین جوش خوردن فلزات هیچ گونه تشعشی انجام نمی شود و همین باعث می شود که جوشکار نیازی به کلاه، لباس مخصوص و حتی ماسک و عینک نداشته باشد و به راحتی کار خود را انجام دهد.

آیا جوشکاری آلومینیوم به روش سرد مناسب است؟

قطعا این روش جوشکاری تنها به خاطر جوش خوردن آلومینیوم و مس در کنار همدیگر شناخته شده اند و تنها پیوند این دو فلز نرم زمانی رخ خواهد داد که هیچ گونه لایه اکسید روی آنها نباشد.

کاربردهای جوشکاری سرد

از این نوع روش برای جوش زدن انواع سیم ها، مفتول ها استفاده کرد و حتی از این روش خوب در صنعت خودروسازی و هوافضا استفاده می شود.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *