جوشکاری شیشه

📖 زمان مطالعه : ۷ دقیقه ⏲️

جوشکاری شیشه حالتی است که  در آن دو سطحی که ذوب شده اند، به یکدیگر فشرده می شوند. شیشه ها را مواد جوشی می نامند که محدوده ذوب دارند و نام آن را انتقال شیشه گذاشته اند. این برخلاف فلزات خواهد بود که نقطه ذوب دارند. زمانی که مواد جامد گرم می شوند، از دمای انتقال شیشه به این محدوده نرم تر شده و با عبور از این محدوده، یعنی وقتی از دمای ذوب شیشه بالاتر می روند، تبدیل به مایعی کند و چسبناک می شوند و ویسکوزیته نیز همزمان با بالا رفتن دما کاهش پیدا می کند. کشش سطحی که این مایع دارد، از فلزات کمتر است و حالت چسبنده ای مثل قوامی که عسل دارد پیدا می کند. در این مقاله نیز به بررسی اطلاعاتی در رابطه با جوشکاری شیشه و فرآیند انجام آن خواهیم پرداخت.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

جوشکاری شیشه

در زمان دمیدن شیشه روشی معمول به نام جوشکاری شیشه را خواهیم داشت. وقتی دو سطح ذوب شدن به یکدیگر فشار داده می شوند، مخلوط شدن آنها را در طی تماس به شکلی کلی خواهید داشت. در طی انتقال شیشه خنک شدن رخ می دهد و قطعه ای که جوش داده شده است به شکل یک قطعه جامد در خواهد آمد. در صورت نیاز به راهنمایی در زمینه تجهیزات جوشکاری شیشه و خرید آنها با شماره تماس های موجود در سایت می توانید تماس برقرار کنید و راهنمایی های لازم را از کارشناسان مربوطه دریافت نمایید.

آشنایی بیشتر با شیشه

آرایش مولکولی شیشه نامنظم است و از نظر ساختمان مولکولی حالت جامد دارد. اگر حرارت بالا باشد، شیشه نیز مانند هر مایع دیگری رفتار می کند اما اگر دما کم شود، دچار افزایش گرانروی می‌ شود و مولکول های آن دیگر نمی توانند در آرایش کریستالی شدن قرار گیرند و ساختمان مولکولی آن بدین ترتیب مانند مایعات نامنظم خواهد شد که تحرک ندارد. مقاومت شیشه در برابر اسید و باز زیاد است و دچار خوردگی نمی شود. موادی که شیشه را تشکیل می دهند شامل سیلیس، سنگ آهک و‌ کربنات دو سود خواهند بود.  شیشه ها در انواعی چون ضد آتش، شیشه رنگی، شیشه سکوریت، دوجداره، انعکاسی، شیشه نشکن، شیشه ضد گلوله و انعکاسی می باشند. با استفاده از جوشکاری شیشه انواع شیشه را می توان به هم جوش داد.

اهمیت جوشکاری

قطعاتی که به صورت یکپارچه باشند، کمتر یافت می شوند از این رو نیاز دارید که بین جز های مختلف اتصال برقرار کنید تا بتوانید آنها را برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار دهید. جوشکاری شیشه یکی از انواع جوشکاری است که برای مصارف مختلفی استفاده خواهد شد. جوشکاری شیشه را برای جوش دادن شیشه به شیشه و یا جوش دادن شیشه به فلز استفاده می کنند. لامپ های الکترونیکی و الکتریکی نمونه ای از کاربرد جوش شیشه به فلز است. با پیشرفت هایی که در شیشه و فلزات رخ داده است، تنوع زیادی در ترکیبات شیشه و فلز به وجود آمده است که با جوشکاری شیشه به هم متصل شده اند. دریچه های فلزی متصل به شیشه در زمینه مهندسی کاربردهای بسیاری دارند و مهمترین کاربردی که در این زمینه دارند، ساخت لامپ تصویر تلویزیون می باشد.

فرآیند جوشکاری شیشه

وقتی با انتقال شیشه موجب گرم شدن آن می شویم، به مایعی ضخیم که قابل جوشکاری می باشد تبدیل خواهد شد. از آنجا که دمای ذوب شیشه زیاد است، از کوره یا اکسی گاز به جهت گرمایش استفاده خواهد شد. اگر اتصال لوله به شیشه را داشته باشیم، امکان دمیده شدن به شکل هایی چون بطری، لامپ و لوله وجود خواهد داشت. جوش خوردن دو تکه شیشه مایع به هم تحت فشار بسیار راحت است، به طور مثال اگر بخواهیم دسته پارچ را به آن جوش دهیم، سهولت آن نسبی خواهد بود. در جوشکاری شیشه فعالیت هایی چون دمیدن و مکش، فشار دادن و کشیدن را خواهیم داشت تا مطمئن شویم به خوبی مهر و ‌موم شده است و شکل گرفته است. همچنین این اقدامات مانع از این می شود که سطح لوله در خود شیشه دچار کشش شود. گاهی از فلز پرکننده نیز در جوشکاری شیشه استفاده می شود.

سرعت جوشکاری شیشه

وقتی شیشه که به حالت جامد و شکننده است را گرم و سپس سرد کنید، احتمال ترک خوردنش زیاد خواهد بود. مخصوصا اگر این سرمایش و گرمایش ناهموار باشد. این خصوصیت شیشه که شکننده است، امکان انبساط حرارتی به شکل ناهموار را نمی دهد. در شیشه جوش داده شده تنش های داخلی را خواهیم داشت که به دلیل گرادیان دما به وجود آمده است. برای رفع این تنش ها، خنک شدن آن باید به واسطه انتقال شیشه به صورتی آرام و مساوی در فرآیندی که بازپخت نام دارد، انجام شود.

انواع شیشه قابل استفاده در جوشکاری

انواع مختلفی از شیشه وجود دارد که جوشکاری نیز بر اساس نوع شیشه صورت خواهد گرفت. سرعت انبساط حرارتی در شیشه های مختلف فرق خواهد کرد. در زمانی که انقباض متفاوت باشد، در هنگام سرد شدن و خنک شدن ترک خوردن آنها را خواهیم داشت. به طور مثال انبساط حرارتی در کوارتز پایین است. در شیشه آهک سودا این انبساط بالا می باشد. وقتی شیشه های مختلف را به هم جوش می دهیم، باید انطباق ضرایب انبساط حرارتی را داشته باشیم تا از ترک نخوردن مطمئن شویم. اتصال شیشه ها به یکدیگر در همه موارد راحت نیست و جوشکاری شیشه را در برخی از انواع نخواهیم داشت. برای این منظور باید با انواع شیشه و خصوصیات آن آشنا بود تا انواعی که از طریق جوشکاری شیشه قابل اتصال هستند را بیابیم.

مصارف مختلف جوشکاری از نوع شیشه

جوشکاری شیشه تنها برای جوش دادن شیشه های مختلف به یکدیگر نمی باشد بلکه می توان آنها را به فلزات و سرامیک نیز جوش داد. اگر بخواهیم شیشه را به فلزات جوش دهیم در این صورت چسبندگی به سطح فلز را خواهیم داشت تا اینکه دو‌ ماده با یکدیگر مخلوط شوند. در این نوع از جوشکاری تنها در برخی از فلزات امکان جوش دادن برخی شیشه ها وجود خواهد داشت. برای مثال می توان جوش خوردن شیشه سرب را به فلز مولیبدن یا مس را داشته باشیم، اما امکان اتصال به آلومینیوم را نخواهیم داشت.

الکترودهای تنگستن که در روشنایی استفاده می شوند، امکان اتصال به شیشه کوارتز را نخواهند داشت. اتصال تنگستن را به شیشه بوروسیلیکات خواهیم داشت که امکان اتصال هم به کوارتز و هم تنگستن وجود خواهد داشت. در هنگام جوشکاری شیشه باید دقت شود که مواد ضریب انبساط حرارتی مشابهی داشته باشند تا اینگونه در زمان سرد شدن و دوباره گرم شدن با ترک خوردن مواجه نشویم. برای اینکه از تطابق ضرایب انبساط اطمینان حاصل شود، از آلیاژهای خاصی استفاده می شود. گاهی نیز  برای اینکه پیوند مناسبی با شیشه داشته باشیم به اعمال پوشش های نازک و فلزی روی یک فلز خواهیم پرداخت. با این اطلاعات به این نتیجه رسیدیم که جوشکاری شیشه فرآیندی است که آن را علاوه بر اتصال دو قطعه شیشه، برای اتصال شیشه به فلز نیز می توان استفاده نمود.

اتصال فلز مس و شیشه

مس یکی از فلزاتی است که به شیشه نمی چسبد. در واقع نوع خالص مس هیچگاه به شیشه جوش نمی خورد و برای اینکه این اتصال رخ دهد، باید سطح شیشه اکسید زدایی شود. البته این شیشه اکسید شده باید ضخامت کافی داشته باشد که در حالت عادی هیچگاه این اتفاق رخ نمی دهد. با توجه به این عوامل اتصال شیشه به فلز مس را هیچگاه نخواهیم داشت.  جوشکاری شیشه که در آن اتصال فلز به شیشه را داشته باشیم، ترکیب خوبی به دست نمی دهد زیرا فلز و شیشه دمای متفاوتی برای ذوب شدن دارند و انبساط آنها در پاسخ به گرما به شکلی متفاوت خواهد بود. ممکن است با جوشکاری های دیگر این دو را به هم جوش داد اما ظاهر زیبایی ایجاد نخواهد شد. پس اتصال هر فلزی به شیشه ممکن نخواهد بود و باید عوامل زیادی را برای این کار در نظر داشت تا نتیجه کار رضایت بخش باشد.

جوش شیشه به فلز

در قطعات الکتریکی نیاز به قطعه ای به عنوان عایق الکتریسیته داریم. شیشه در این مورد بسیار مناسب است که برای این مورد باید شیشه و فلز را یکپارچه نمود و آنها را آب بندی نمود. به این فرآیند جوش شیشه و فلز می گویند و مزایایی دارد که شامل مقاومت عایقی بالا، تحمل فشار بالای هیدرولیکی و پنوماتیکی، مقاوم در برابر خوردگی، مقاوم در برابر مواد شیمیایی، آب بندی دقیق و بالا، تحمل شدن جریان الکتریکی زیاد و همچنین تحمل حرارت بالا تا ۷۰۰ درجه سانتی گراد خواهد بود. کاربرد جوش شیشه به فلز زیاد است و با جوشکاری شیشه می توان نیازهای مختلفی را در صنایع مختلف برآورده کرد.

کاربرد جوش شیشه به فلز

جوشکاری شیشه زمانی که در آن شیشه را به فلز جوش دهیم در مواردی چون کمپرسورسازی، خودروسازی، فیدترو، صنایع مخابرات، انرژی اتمی، صنایع الکترونیک و مکاترونیک صنایع نظامی، پمپ های آب بندی خلا، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، سیستم ها و‌ دستگاه های تحت فشار، تولید انواع درپوش باتری حرارتی، ترمینال کمپرسور، پکیج، پلاگ آتشزنه، تولید انواع کانکتور، درپوش باتری و … خواهد بود. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجموعه در ارتباط باشید و با انواع دستگاه ها جوشکاری که از قیمت مناسبی نیز  برخوردارند، آشنا شوید.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *