نازل برشکاری چیست و چه کاربردی دارد؟

📖 زمان مطالعه : ۶ دقیقه ⏲️

برای اینکه بتوانید گاز محافظ را به درستی به سمت حوضچه جوش هدایت کنید، از نازل برشکاری و جوشکاری استفاده می شود و انتخاب آن با توجه به کاربردی است که قرار است داشته باشد. انواع نازل برشکاری وجود دارند که یا پوشش دهی گاز و یا دسترسی بهتری دارند. در این مقاله به بررسی اطلاعاتی درباره نازل برشکاری و کاربردهای آن خواهیم پرداخت تا آگاهی بیشتری نسبت به این قطعه پیدا کنید.

نازل برشکاری

در فرآیند جوشکاری، نازل نقش عمده ای خواهد داشت و هر چه انتخاب آن مناسب تر باشد، نقص کمتری در این فرآیند وجود خواهد داشت و نیازی به دوباره کاری نخواهد بود. استفاده از نازل برشکاری سبب می شود در وقتی که صرف می کنیم، صرفه جویی شود. اینکه در جوشکاری چه نازلی انتخاب کنیم با استفاده از تفنگ جوشکاری میگ امکان پذیر خواهد بود و می توانیم انتخاب های متنوعی داشته باشیم.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

اینکه نازل مناسبی انتخاب کنیم، همانند انتخاب دیگر تجهیزات جوشکاری از اهمیت برخوردار است و در مواردی مثل باروری، کیفیت و کل هزینه صرف شده تاثیرگذار خواهد بود. در واقع کیفیت کار و بهره وری را با انتخاب نازل برشکاری مناسب بالا خواهیم برد. همچنین طرز استفاده و نگهداری آن نیز مهم است و باید نکات لازم را رعایت کرد.

اشکال مختلف نازل برشکاری

شکل های متنوعی را در نازل برشکاری خواهیم داشت که برخی از این اشکال کوتاه، بلند، سر راست و دارای گلوگاه خواهد بود. قطر داخلی در نازل های سر راست بزرگتر است که حدود ۳.۴ اینچ خواهد بود اما باعث ایجاد برش خوبی نمی شوند. اگر بخواهیم برش ایجاد شده مناسب باشد، نوع گلوگاه بهترین انتخاب خواهد بود و از آنها برای جوشکاری های اتوماتیک استفاده می شود. قطری که این نازل ها دارند ۱.۲ اینچ خواهد بود. نازل هایی که نوکشان بلند یا کوتاه است نیز برش خوبی ایجاد می کنند. قطر داخلی در نازل هایی با نوک بلند، کوچک می باشد و منجر به جمع شدن سریع تر ترشحات و پاشش های جوشکاری خواهد شد. برای اینکه از وقوع چنین اتفاقی جلوگیری شود، نازل کوتاه مناسب خواهد بود.

انتخاب نازل برشکاری مناسب

عامل مهم در انتخاب نازل، برشی است که ایجاد می کند و باید نازلی انتخاب کرد که سبب برش بهتری شود. گازی که از نازل خارج می شود نیز مهم است زیرا هر چه این گاز جریان مناسب تری داشته باشد، پراکنده شدن آلاینده های مربوط به حوضچه جوش بهتر رخ می دهد. نازل بزرگ با توجه به این مسائل انتخاب درستی می باشد و در واقع با این انتخاب خیالمان راحت خواهد بود که جریان گاز محافظ بیشتری خواهیم داشت. از دیگر مزایای انتخاب نازل های بزرگ، پر نشدن داخل نازل از پاشش و ترشحاتی خواهد بود که از جوش حاصل می شوند. برای انتخاب مناسب ترین نازل برشکاری با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان مجموعه راهنمایی های لازم را انجام دهند.

عوامل تاثیرگذار در انتخاب سایز نازل

یکی از عوامل موثری که در انتخاب سایز نازل برشکاری به ما کمک می کند، جریان جوشکاری می باشد که هر چه این جریان بیشتر باشد، باید سایز بزرگتری انتخاب نمود. اگر در یک پروژه نیاز به میزان کمی از جریان جوشکاری بود، سایز استاندارد نازل می تواند انتخاب مناسبی باشد که صرفه جویی در هزینه را نیز موجب می شود. اگر میزان دمایی که طی جوشکاری تولید می شود، بالا باشد باید نازلی استفاده کرد که برای کارهای سنگین و مسی مناسب باشد. مقاومت نازل هایی که جنسشان برنج است نیز خوب می باشد و در پروژه هایی کاربرد دارند که تولید گرما در آنها متوسط و کم باشد.

اگر در پروژه ای دما ۴۵۰ درجه سلسیوس یا هشتصد و چهل درجه فارنهایت باشد، از نازل های برنجی می توان استفاده نمود که عملکرد خوبی نیز دارند. از جمله دلایلی که سبب استفاده از نازل بلند خواهد شد، ذخیره کردن گاز خواهد بود و اینکه پوشش دهی گاز به میزان کافی باشد. اگر برای ما دسترسی جوش مهمتر باشد، باید از نازل کوتاه استفاده کرد. البته از نازل های گلوگاه نیز در این موارد می توان استفاده نمود. اگر تولید پاشش زیاد باشد مثلا در سطوح چرب و مدار جوش کوتاه از نازل هایی استفاده می شود که کوتاه باشند و سایز سوراخ بزرگ باشد. البته در این موارد نازل برنجی را نیز می توان استفاده نمود.

انواع نازل های برشکاری

نازل ها در انواع متنوعی چون استاندارد  head-on ، slip-on و هم چنین مناسب کارهای سنگین ارائه می شوند. دیواره نازل هایی که برای کارهای سنگین مناسب هستند، ضخیم خواهد بود و عایق ضخیم تری نیز دارند. رنجی که آمپر در این نازل ها دارد بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ خواهد بود. مقاومت این نازل ها به گرما نسبت به نوع استاندارد بهتر است چون ساختار سنگین تری دارند. دیواره نازل هایی که استاندارد هستند، نازک خواهد بود و میزان آمپر مناسب برای آنها بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ می باشد. در صنعت از این نازل ها استفاده بیشتری می شود. این نازل ها متفاوت از نوع   head-on هستند که برای نصب نیاز به پیچانده شدن دارند.

قابلیت تعویض سریع نیز از مزیت های این نوع نازل ها خواهد بود. در رابطه با نازل slip-on نیز باید گفت که در زمان نصب باید به درست قرار گرفتن آنها روی سرک دقت کنید تا موجب نشت گاز نشوند و کیفیت جوشکاری را کم نکنند.

آشنایی با نازل های  threaded  و slip on

انتخاب نازل threaded  و یا slip on دست ما نخواهد بود و اینکه کدامیک استفاده شود با توجه به تفنگ‌ جوشکاری میگ می باشد. سرعت آنها و امنیتی که دارند موجب تفاوت در این دو خواهد شد. نصب نازل های threaded بر روی مشعل جوشکاری امنیت بالاتری خواهد داشت و موجب می شود میزان پایینی از نشتی گاز وجود داشته باشد و تنها عیبی که دارند این است که جدا کردن و تعویض آنها سخت خواهد بود. سرعت باز و بسته کردن در نازل های slip –on  بالا است و نسبت به نوع threaded قیمت پایین‌ تری دارند. همچنین برعکس نازل های threaded که دو تکه می باشند، این نازل ها به صورت یک تکه هستند و این عاملی است که سبب می شود مچ شدن قطعاتی که سازنده threaded می باشند به سختی صورت بگیرد.

نازل های همگرا، سیلندری و شبه بطری

اگر نوک ‌نازل برشکاری همگرا باشد، موجب می شود گاز خروجی نیز همگرایی خوبی داشته باشد. پاشش اطراف حوضچه با گاز محافظ نیز محدوده بیشتری را در بر خواهد گرفت. سرعت تاثیرگذاری گاز روی کار بیشتر خواهد بود و ‌بدین ترتیب شرایط موجود در اتمسفر موجب خراب شدن کار نخواهد شد. قطر حفره این نازل ها ۱۳ تا ۱۵.۵ میلی متر می باشد  و گزینه مناسبی برای جوشکاری های زینک خواهند بود. در نوع سیلندری که سر راست نیز نامیده می شوند، برای آمپرهای بالا کاربرد خواهند داشت و مناسب کارهای سنگین خواهند بود. در این نازل ها حداکثر میزان گاز خروجی را خواهیم داشت. در نوع شبه بطری قطعه کار دید بهتری خواهد داشت و دسترسی به آن راحت تر می باشد. در بخشی از نازل برشکاری که به گلوگاه شباهت دارد یک حفره ایستاده خواهیم داشت و در پروژه های مربوط به رباتیک از آنها استفاده خواهد شد. همگرایی کار در این نازل نسبت به نوع همگرا بیشتر می باشد و در زمان استفاده باید بدانیم که پاشش های جوش ممکن است جمع شوند و خطر ایجاد کنند.

مواد تشکیل دهنده نازل های برشکاری

از مس و برنج برای ساخت نازل برشکاری استفاده می شود که  نوع کروم آن نیز یافت می شود. مقاومت نسبت به ترشحات در نوع برنجی بیشتر خواهد بود و اگر آمپر پایینی را در پروژه داشته باشید از این نوع برنجی می توانید استفاده کنید. اگر پروژه آمپر بالا داشته باشد، نوع مسی مناسب تر خواهد بود و اگر زمان طولانی تری را برای قوس الکتریکی نیاز داشته باشیم نیز مس انتخاب مناسب ‌تری خواهد بود. روکش نیکل را در برخی نازل ها مشاهده می کنیم که نسبت به ترشحات مقاومت بیشتری دارند و طول عمر بالاتری دارند. این نیکل روی نازل هایی قرار می گیرد که جنسشان مسی باشد.

چگونگی نگهداری از نازل ها

اینکه چگونه نازل را نگهداری کنیم و از آن استفاده نمایید مهم است زیرا موجب بالا رفتن کارایی می شود و از زود خراب شدن آنها جلوگیری به عمل می آورد. هر چه نازل کیفیت بالاتری داشته باشد، طول عمر آن نیز بالاتر خواهد بود. سطوح‌ و‌ لبه های صاف را در انتخاب نازل مدنظر داشته باشید تا در برابر پاشش مقاومت بیشتری از خود نشان دهند. هر چه نازل سنگین تر باشد و از ضخامت بالاتری برخوردار باشد، بهتر خواهد بود.

ساخته شدن نازل با برنج سبب می شود به دلیل حفظ قطر داخلی، زود خراب نشوند. قرار دادن در پکیج اصلی بهترین شیوه نگهداری آنها خواهد بود که موجب بالا رفتن طول عمر می شود. اگر می خواهید نازل ها را وصل و یا تعویض کنید، استفاده از دستکش ضروری خواهد بود تا آلودگی و کثیفی وارد حوضچه جوش نشود. با توجه به دفترچه راهنما به تمیز کردن نازل برشکاری بپردازید تا ترشحات در آن جمع نشوند.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *