اقتصاد جوشکاری یا هزینه جوشکاری

📖 زمان مطالعه : ۷ دقیقه ⏲️

اقتصاد یا هزینه جوشکاری یکی از مباحث اصلی در علم جوشکاری می باشد. آن چیزی که با نام جوشکاری در ذهن ما شناخته شده در واقع سبکی از جوشکاری الکتریکی است که به وسیله ی الکترود و بر روی یک نوع ماده ی فلزی یا حتی غیر فلزی انجام می شود. جوشکاری روشی برای ایجاد اتصال بین وسایل مختلف است. هزینه جوشکاری تابع عوامل مختلفی است. البته تمام هزینه های جوشکاری به طور کامل در نرخ اتحادیه جوشکاری لحاظ شده است. جوشکاری برای اتصال و ساخت سازه های مختلفی از قبیل میز و صندلی، اتومبیل، سازه های ساختمان و… کاربرد دارد. طراحان و مهندسین صنایع برای ساخت و تولید وسایل و سازه ها از آهن، فولاد، پلاستیک و… استفاده می کنند. بنابراین هزینه جوشکاری به کاربرد، روش جوشکاری و جنس مواد تحت جوشکاری بستگی دارد.

هزینه جوشکاری وابسته به نوع جوشکاری

همانطور که گفته شد جوشکار دارای انواع گوناگونی است و هزینه جوشکاری با توجه به نوع جوشکاری، موادی که برای جوشکاری استفاده می شود و آب و هوای منطقه محاسبه می شود. انواع جوشکاری عبارتند از: جوشکاری قوس الکتریکی، جوشکاری گاز اکسیژن، جوشکاری مقاومتی و جوشکاری حالت جامد.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

البته همه ی جوشکاری های نام برده شده به شاخه های مختلفی تقسیم می شوند که با توجه به نوع آن هزینه جوشکاری متغیر خواهد بود. به عنوان مثال جوشکاری قوس الکتریکی دارای زیر شاخه های بسیاری هستند. از دیگر عوامل تاثیرگذار بر هزینه جوشکاری جنس و کیفیت فلزی است که جوشکاری بر روی آن صورت می گیرد نوع گاز، اشعه و… نیز برای هزینه جوشکاری موثر است.

شاید اصطلاح جوشکاری کیلویی کمی برای شما ناآشنا باشد اما افرادی که در حیطه جوشکاری و ساختمان سازی فعالیت می کنند، کاملا با این اصطلاح آشنا هستند. در این روش هزینه جوشکاری بر اساس حجم کاری که به جوشکار داده شده است، محاسبه می شود. استفاده از جوشکاری کیلویی در جوشکاری اسکلت ها و سازه های فلزی، ساخت نرده ها و حفاظ ها و متعلقات ساختمانی کاربرد دارد.

هزینه جوشکاری وابسته به کیفیت کار

همانطور که گفته شد به هنگام برآورد هزینه جوشکاری کیلویی باید میزان مواد مصرفی و زمان انجام کار را محاسبه کرد. علاوه بر این موارد به هنگام محاسبه هزینه جوشکاری به صورت کیلویی کیفیت کار انجام شده نیز در نظر گرفته می شود. در برخی مواقع متوجه می شوید که تفاوت زیادی در نرخ و اجرت یک جوشکار ماهر با یک جوشکار معمولی وجود دارد که این تفاوت ناشی از کیفیت کار انجام شده می باشد.

محاسبه هزینه جوشکاری به صورت کیلویی در کارهای حجیم ساختمانی بسیار پرکاربرد است. در تعرفه های تعیین شده در نرخ اتحادیه همیشه تمام قیمت ها و دستمزد و اجرت جوشکار با توجه به مهارت لحاظ شده است. جوشکاری که دارای مهارت بالایی است و به تمام قوانین جوشکاری واقف است، دارای نرخ متفاوتی نسبت به کسی است که جوشکار مبتدی و تازه کاری است. با این وجود نرخ دستمزد جوشکار دارای سقف مشخصی است و از یک مبلغ مشخص بالاتر نمی رود.

دستمزد یک جوشکار در هزینه های جوشکاری وابسته به سابقه و سختی کار است. از آنجایی که محاسبه هزینه جوشکاری کار سختی می باشد باید این کار را به شرکت های مربوطه بسپارید زیرا این نوع شرکت ها برای محاسبه هزینه جوشکاری مطابق نرخ اتحادیه عمل می کنند.

اقتصاد یا هزینه جوشکاری چیست؟

در مباحث مربوط به اقتصاد یا هزینه جوشکاری به محاسبه ی هزینه ی هر متر طول جوش بر حسب ریال پرداخته می شود. رقم حاصله ریال بر متر جوش می باشد. یکی از اصلی ترین موضوعات اقتصاد جوشکاری در واقع محاسبه هزینه های مربوط به جوشکاری است. در ادامه ی این مباحث به مقایسه اقتصادی انواع جوشکاری و برتری هر یک از آنها نسبت به دیگری پرداخت می شود.

یکی از مباحث مهندسی بازرسی، بررسی اقتصاد آزمون مخرب می باشد. مطالب مربوط به اقتصاد آزمون مخرب به محاسبه و تخمین حدودی هزینه های روش اقتصاد آزمون مخرب می پردازد. با استفاده از این روش می توان یک روش اقتصادی و مقرون به صرفه را شناسایی کرد. یکی از کاربردهای آزمون مخرب، آزمون جوش می باشد و روش محاسبه ی آن بر اساس ریال بر متر جوش است. در بیشتر مراجع مهندسی در ایران، اقتصاد آزمون مخرب با نام هزینه ی آزمون مخرب شناخته می شود.

هزینه مجموعه جوشکاری

هزینه جوشکاری از اجزای تشکیل دهنده هزینه مجموعه جوشکاری است. در مبحث هزینه مجموعه جوشکاری به برآورد هزینه های انواع کارهای جوشکاری اعم از برشکاری، روش های مختلف جوشکاری، آزمون غیر مخرب و… پرداخته می شود.

در هزینه جوشکاری یک برآورد از هزینه هر متر طول جوش انجام می گیرد که در واقع  برآوردی از هزینه ی بخشی از جوشکاری است. اما در محاسبه ی هزینه مجموعه جوشکاری به برآورد هزینه ی کل کارهای جوشکاری پرداخته می شود. از طرف دیگر بررسی می شود که آیا انجام پروژه به وسیله جوشکاری مقرون به صرفه است یا بهتر است از روش دیگری برای اتصالات یک سازه استفاده شود. به عنوان مثال از پیچ و مهره برای اتصالات سازه استفاده شود.

یکی از موارد مهمی که در هنگام برآورد هزینه های جوشکاری  باید اعمال شود این است که زمان مناسب برای انجام کار جوشکاری به طور دقیق محاسبه شود. همچنین برآورد نیروی انسانی لازم برای یک پروژه جوشکاری بسیار مهم است زیرا در هزینه های مربوط به جوشکاری دستمزد جوشکار جداگانه محاسبه می شود.

عوامل موثر در هزینه های مربوط به جوشکاری

همانطور که می دانید در همه پروژه های صنعتی و همچنین پروژه های حوزه جوشکاری نحوه کاهش هزینه های جوشکاری از اهداف کارفرمایان می باشد. یکی از مهمترین هزینه  های جوشکاری مربوط به دستمزد جوشکار می شود. این هزینه در مناطق مختلف با توجه به عوامل گوناگونی متغیر است. تصمیماتی که مهندس جوشکار یا کارگر جوشکار برای اجرای پروژه می گیرد در میزان هزینه های جوشکاری بسیار موثر است. این تصمیمات شامل مدت زمان مونتاژ کار، اقدامات حرارتی قبل یا بعد از جوشکاری، هزینه های مربوط به تعمیرات بخش های مختلف جوشکاری و… می شود. گازهای محافظ و شارژ نیز دومین عامل موثر در هزینه های جوشکاری محسوب می شود. در هنگام جوشکاری قوسی میزان گاز مصرفی باید در انتهای کار و پس از پایان کار به درستی محاسبه شود.

نحوه کاهش هزینه های جوشکاری

یکی از روش های کاهش هزینه ها افزایش بهره وری است. زمانی که شما برای انجام یک کار صرف می کنید باید از آن زمان نهایت استفاده را ببرید تا بتوانید بهره ی بیشتری از آن زمان ببرید. به عنوان مثال زمانی که صرف می شود که به کار جوشکاری قوسی بپردازید زمان کمی نیست اما در مقایسه با زمانی که باید کل پروژه را به انجام برسانید زمان زیادی است به همین جهت می توانید از این زمان استفاده کنید و کارهای دیگر پروژه که قابلیت اجرا به طور همزمان با جوش الکتریکی را دارد، انجام دهید.

برای محاسبه ی هزینه های جوشکاری محاسبه زمان رسوب آخرین مرحله می باشد. هر چقدر این مدت زمان بیشتر باشد هزینه های آن افزایش پیدا می کند. یک قانون کلی و اصلی برای کاهش هزینه های جوشکاری وجود دارد که با پیروی از این قانون می توانید تا حدود زیادی هزینه های مربوط به پروژه های جوشکاری را کاهش دهید. شما باید یک فلز جوش با بالاترین کیفیت ممکن و البته مقدار کم را با قدرتمند ترین الکترود در بیشترین سطح جریان در حداقل ترین زمان ممکن قرار دهید. این قانون با توجه به محدودیت های که در رابطه با برخی عوامل وجود دارد بسیار موثر است.

روش های به حداقل رساندن هزینه های جوشکاری

یکی دیگر از روش هایی که هزینه های جوشکاری را بسیار کاهش می دهد، استفاده از روش جوشکاری به شکل لب به لب است. البته جوشکاری لب به لب جزء گرانترین جوشکاری ها  می باشد. اما اگر بتوانیم از فناوری اتصال به شکل نفوذ جزئی استفاده کنیم، می توانیم در هزینه ها به مقدار قابل توجهی صرفه جویی کنیم.

استفاده از فناوری اتصال نفوذ جزئی نیاز به دقت، تجربه و مهارت جوشکار دارد. یکی دیگر از راه های کاهش هزینه های جوشکاری استفاده از جوش سر به سر میلگرد است. این روش یکی از روش های جدید برای کاهش هزینه ها می باشد که اخیرا وارد کشور شده است. در این روش تعداد میلگردهای مورد استفاده در ساختمان به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند در نتیجه وزن ساختمان کاهش پیدا می کند و یک حالت ارتجاعی بوجود آمده و تنش ساختمان را به میزان زیادی کاهش می دهد. استفاده از این روش جوشکاری مقاومت آرماتور را در مقابل نیروهای کششی افزایش می دهد. جوش سر به سر میلگرد بسیار پرکاربرد است. استفاده از این روش سبب صرفه جویی در زمان، هزینه و نیروهای جوشکار می شود. روش های سنتی میلگرد بسیار زمان بر است و بتن ریزی آن بسیار سخت است.

هزینه های تعمیر در جوشکاری

یکی از کارهای پر هزینه در جوشکاری مربوط به تعمیرات جوشکاری می شود به ویژه این که این ترمیم مربوط به پایان کار جوشکاری باشد. برای این که تعمیرات جوشکاری در کمترین زمان ممکن صورت بگیرد باید نکاتی را رعایت کرد که شامل استفاده از یک جوشکار ماهر، دسترسی مناسب جوشکار، موقعیت مناسب، جوشکاری با دقت و… می شود. زمانی که رسوب در سطح بالایی باشد نشان دهنده کم شدن میزان تعمیر جوش می باشد.

اصول جوشکاری آهن

برای این که یک جوشکاری بی عیب و نقص داشته باشیم باید اصول جوشکاری به درستی رعایت شود برخی از این اصول عبارتند از:

· با توجه به روشی که برای جوشکاری انتخاب می شود آهن آن در حین کار و قبل از آن باید گرم یا خنک شود

· از جوش زدن درزهای آهن جلوگیری کنید و درزها را با آهن بپوشانید.

· بخش های از آهن که نزدیک محل جوشکاری هستند باید خنک باشند چنانچه در حین جوشکاری متوجه شدین این بخش ها سرد شده اند با دستگاه مربوطه دمای آن قسمت را بالا ببرید.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *