۱۰ مشخصه الکترودهای قلیایی

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

یکی از روش ها و فرآیندهای جوشکاری به صورت قوس الکتریکی با الکترود دستی است که به آن SMAW می گویند که در در این روش درز اتصال با الکترود جوش پر می شود. در واقع انواع مختلف الکترود جوش در بازار وجود دارد که در صورت استفاده از الکترود نامناسب باعث ایجاد جرقه های جوش می شود از این رو یکی از بهترین الکترودهای جوش به نام الکترود قلیایی است که به معرفی آن خواهیم پرداخت. در این مقاله به معرفی الکترود قلیایی و همچنین ۱۰ مشخصه الکترودهایی قلیایی هم چون سرباره جوش، سرباره چسبناک، چقرمگی بالا و… می پردازیم. یکی از مهمترین وسایل و تجهیزات جوشکاری قوس الکتریکی استفاده از الکترود جوش است که قطر آن با توجه به ضخامت فلز جوش انتخاب می شود و باید بهترین کیفیت را داشته باشد تا به خوبی جوش فلزات انجام شود.

الکترود قلیایی چیست؟

بهترین نوع الکترود برای جوشکاری قوس الکتریکی الکترود دستی شامل الکترودهایی با پوشش قلیایی است که پوشش آن شامل فلورید کلسیم، کربنات منیزیم، کربنات کلسیم است و نسبت به سایر انواع الکترودهای جوش دارای کیفیت، ظاهر مناسب و البته خواص مکانیکی بالا است.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

مشخصات اصلی الکترودهای قلیایی

۱-شکل گیری سرباره

یکی از بهترین مزایای این الکترود جوش این است که با استفاده از آن در حین جوشکاری باعث خارج شدن ناخالصی هایی چون گوگرد و فسفر از فلز جوش می شود و در عین حال باعث می شود به صورت سرباره از فلز جوش خارج شود.

۲-شکل دهی گازها

در حین جوشکاری و مصرف الکترود قلیایی قسمت زیادی از پوشش این الکترود به خاطر حرارت قوس می سود و باعث تولید منو اکسید کربن و همچنین دی اکسید کربن می شود که به عنوان گاز محافظ کار می کند.

۳-اکسیژن زدایی

یکی دیگر از ویژگی های الکترود قلیایی این است که قابلیت اکسیژن زدایی دارد که به این روش باعث کاهش اکسیژن موجود در فلز جوش می شود.

۴-رطوبت پایین

به دلیل وجود پوشش قلیایی در این نوع الکترود به همین دلیل الکترود قلیایی به رطوبت نیاز ندارد و همین باعث می شود که احتمال بروز ترک هیدروژنی در آن کم شود. البته بهتر است قبل از مصرف انواع الکترود قلیایی حتما آنها را تحت بازپخت در کوره قرار دهید تا باعث کاهش سطح رطوبت الکترود شود.

۵-سرباره چسبناک

با وجود چسبناک بودن سرباره قلیایی اما به دلیل این ویژگی از این الکترودهای جوش در موقعیت های مناسب استفاده می شود.

۶-جوش با کیفیت

در پوشش قلیایی این گونه از الکترود ها انواع ترکیبات آلکالین استفاده شده است که باعث افزایش کیفیت جوش می شود. بیشترین استفاده از الکترود قلیایی در جوشکاری زمانی است که قرار است تحت انواع آزمون تصویر برداری با اشعه و یا آزمون فراصوت قرا گیرند.

۷-چقرمگی بالا در دماهای پایین

در این گونه الکترودهای جوش بر خلاف الکترودهایی با پوشش سلولزی چقرمگی بالا در دماهای پایین انجام می شود.

۸-سطح هیدروژن پایین

یکی از  مهمترین نگرانی ها بابت جوشکاری انواع فولادهای ساده کربنی و نیز فولادهای کم آلیاژ استحکام بالا، وجود ترک خوردگی هیدروژنی است که به دلیل کاهش سطح هیدروژن در الکترودهای قلیایی نسبت به الکترودهای سلولزی از آنها بعنوان بهترین الکترود جوشکاری برای جوشکاری فولادهای حساس به ترک خوردگی هیدروژن استفاده می شود.

۹-بسته بندی

این دسته از الکترودهای قلیایی به خاطر حساسیت بالا به رطبوت در حمل و نقل باید دقت شود و در عین حال قبل از مصرف از آنها حتما تحت بازپخت باشند تا باعث کاهش هیدروژن الکترود شود.

۱۰-افزودن پودر آهن

به منظور افزایش کارایی و همچنین بالا بردن نرخ رسوب مواد پر کننده به آنها پودر آهن اضافه می کنند و به خاطر مشکل برداشتن سربره از  پوشش قلیایی الکترود به خاطر اضافه کردن پودر آهن به الکترودهای قلیایی این سرباره به راحتی برداشته می شود.

توصیه تکمیلی

الکترودهای قلیایی نسبت به انواع دیگر الکترود جوشکاری محافظت گازی کمتری نیاز داردو در عین حال در حین جوشکاری به دلیل وجود مقدار زیاد تخلخل برای کاهش آنها و بروز کاهش این عیب جوش باید دقت زیادی توسط جوشکار در زمان حرکت دادن الکترود انجام شود و طول قوس کوتاه باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *