خطر جوشکاری برای چشم و صورت

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

به منظور اتصال فلزات و غیر فلزات جوشکار باید از دستگاه جوش و الکترود مصرفی استفاده کند تا این کار به صورت خوب انجام شود. شغل جوشکاری با اینکه مداوم است و با داشتن مهارت و تخصص لازم می توانید دائما سرکار باشید و از حقوق و دستمزد بالایی بهره مند شوید و حتی با شغل جوشکاری می توانید مهاجرت کاری به کشورهای خارجی که در بین آنها بهترین کشور آمریکا، کانادا، سوئیس، اتریش، آلمان بگیرید اما خطرات خود را به همراه دارد. یکی از خطرات شغل جوشکاری شامل برق زدگی چشم، مشکلات تنفسی و حتی خطر برای چشم و صورت است از این رو خیلی مهم است که عینک و ماسک بزنید و لباس مخصوص جوشکاری بپوشید و یک سری نکات ایمنی در حین جوشکاری رعایت کنید.

خطرات شغل جوشکاری

  • مشکلات تنفسی به خاطر وجود گازهای سمی جوشکاری
  • خطر برق گرفتگی چشم بخاطر نورهای جوشکاری
  • احتمال سقوط از ارتفاع در زمان جوشکاری اسکلت فلزی ساختمان
  • سوختگی پوست و صورت به خاطر گرمای شدید زمان جوشکاری

۸ توصیه مهم در زمان جوشکاری

جوشکاری به روش های مختلفی انجام می شود که در این بین به دو دسته جوشکاری برق و گازی تبدیل می شود که هر کدام خطرات خاص خود را به همراه دارد به خصوص اینکه خطر جوشکاری برای چشم و صورت شامل برق زدگی چشم، سوختگی می باشد.

بنابراین در این مقاله به یک سری توصیه های مهم در زمان جوشکاری می پردازیم که باعث حفظ سلامت و بالا بردن ایمنی شما می شود.

۱. در زمان جوشکاری و برای ذوب فلزات درجه حرارت به ۵ هزار سانتی گراد می رسد از این رو برای جلوگیری از خطرات مربوط به برق زدگی حتما از عایق بودن و ایزوله بودن کابل های جوشکاری مطمئن شوید و اینکه کفش مخصوص جوشکاری با کفی لاستیکی بپوشید.

۲. با توجه به افزایش گرمای ایجاد شده در زمان قوس الکتریکی و همچنین خطرات نور جوشکاری برای پیشگیری از آسیب به چشم و صورت از عینک و ماسک جوشکاری استفاده کنید و در عین حال برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و آسیب به پوست از بالا زدن آستین لباس در حین کار خودداری کنید.

۳. در زمان جوشکاری ممکن است جرقه های جوش ایجاد شود و مواد مذاب پرتاب شود از این رو خیلی مهم است که لباس جوشکاری خوب و مناسب بپوشید.

۴. به دلیل اینکه در جوشکاری با برق در معرض اموج الکترومغناطیسی قرار دارید برای اینکه خطرات مربوط به پرتوها را کاهش دهید حتما از منبع تولید برق یا دستگاه جوشکاری فاصله داشته باشید.

۵. به دلیل پرتاب ذرات ریز در حین جوشکاری خیلی مهم است که برای سلامت چشمان خود جوشکار عینک و کلاه ماسک مخصوص جوشکاری استفاده کند.

۶. به منظور کاهش سرو صدای جوشکاری از گوشی حفاظتی استفاده کنید.

۷. دقت داشته باشید که یکی از مشکلات تنفسی در شغل جوشکاری به خاطر وجود گازها، بخارها و دودهای جوشکاری است از این رو از جوش زدن سطوح فلزی رنگ آمیزی شده یا آغشته به روغن خودداری کنید.

ذرات ریزی که در زمان جوشکاری وارد ریه جوشکار می شوند حاوی باریم، بریلیوم، کادمیوم، کلسیم، کروم، مس، فلوئور، آهن، سرب، منیزیم، سیلیس، نیکل و روی. همچنین گازهای فسفین، منوکسیدکربن، اکسیدهای نیتروژن و ازن هستند که همین سلامت جوشکار را به خطر می اندازد از این رو برای کاهش این خطرات باید تهویه مناسب برای جوشکار وجود داشته باشد.

۸. اگر قطعاتی که می خواهید شامل تیرآهن هستند و سنگین و بزرگ هستند از کار طولانی مدت صرف بپرهیزید و در زمان جوشکاری به جای خم کردن کمر و پشت خود، یک یا دو زانوی خود را روی زمین بگذارید تا پشت شما در زمان جوشکاری صاف باشد.

اول ایمنی، دوم کار

به منظور حفظ سلامت خود یک جوشکار پیش از شروع جوشکاری باید نکات ایمنی را رعایت کنید، لباس مخصوص بپوشد و در عین حال برای کاهش مشکلات تنفسی حتما تهویه مناسب ایجاد کند.

رعایت نکات مهم در زمان جوشکاری

  • تهویه عمومی: یکی از خطرات شغل جوشکاری مربوط به مشکلات تنفسی است که به خاطر گازها و دودهای جوشکاری ایجاد می شود از این رو باید در محیط های بسته حتما دستگاه تهویه مناسب یا مکش کس وجود داشته باشد.
  • مکش موضعی:‌ در صورتی که تهویه عمومی برای جوشکار مناسب نباشد باید از مکش موضعی استفاده کنید.
  • حفاظت از سیستم تنفسی: استفاده از ماسک فیلتر دار به شما کمک می کند که دچار مشکلات تنفسی نشوید.
  • توجه به شرایط کاری:‌ از جوشکاری در هوای سرد خودداری کنید و اگر قصد جوشکاری در هوای آزاد دارید حتما از جهت وزش باد مطلع باشید تا موقعیت خود را براساس آن تنظیم کنید و دچار مشکل نشوید.
  • استفاده از گاز محافظ مناسب:‌ با بکارگیری گازهای مناسب جوشکاری باعث کاهش مشکلات تنفسی خواهید شد و اینکه باعث جوش خوردن عالی فلزات در جوشکاری آرگون می شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *