جوشکاری پروفیل سبک

📖 زمان مطالعه : ۴ دقیقه ⏲️

پروفیل مبلی یا پروفیل سبک جزو فلزاتی هستند که در ساخت انواع مبلمان، تزییات منزل، نرده راه پله و… مورد استفاده قرار می گیرند. پروفیل سبک از ورق سرد با ضخامت ۰.۷ الی ۱.۵ میلیمتر ساخته شده است که برای اتصال دو قطعه فلز پروفیل سبک به همدیگر از انواع روش های جوشکاری برق هم چون میگ، تیگ، استیک و ARC استفاده می شود. در واقع تمام قطعات فلزی و غیر فلزی با استفاده از فرآیند جوشکاری یعنی حرارت و گرما دادن به یکدیگر متصل می شوند اما در این بین خیلی مهم است که جوشکار با مهارت و تخصص بالا این کار انجام دهد و در این راه بهترین و مهمترین تجهیزات جوشکاری را به همراه داشته باشد در غیر این صورت شاهد سوراخ شدن فلز در حین جوش، پدیدار شدن انواع ترک و عیب جوش هستیم.

اهمیت شغل جوشکاری در صنایع مختلف

از جوشکاری به عنوان روشی برای اتصال فلزات آهنی و غیر آهنی استفاده می شود که تقریبا در تمامی صنایع جهان نقش دارد. از ساخت اسلکت فلزی ساختمان، صنعت خودرو سازی، خطوط انتقال انرژی چون نفت و گاز تا کشتیرانی و حتی هوافضا شغل جوشکاری نقش دارد. با توجه به پیشرفت صنعت جوشکاری در صد سال اخیر امروزه مشاغل مرتبط با جوشکاری زیاد هستند که درآمد و پایه حقوق بالایی در بین کشورهای مختلف جون چون آمریکا، کانادا، آلمان، اتریش دارند. حتی شما می توانید با استفاده از شغل جوشکاری به فکر مهاجرت کاری به یکی از کشورهای خارجی باشید.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

تاریخچه جوش

اولین بار جوش زدن فلزات مربوط به اتصال قطعات فلزی می باشد که آنها را در اشکال مختلف چون کاسه درست می کردند و به صورت جدی اولین بار در قرن هیجدهم میلادی دانشمندان رومی توانسند از قطب مثبت و منفی یک باتری بزرگ و اتصال به دو قطعه کربن اتصال بین آنها را درست کنند که به این ترتیب ایده جوشکاری فلزات به روش قوس الکتریکی درست شد و بعدا دانشمند سوئدی به نام اسکار جلبرگ توانست جوشکاری با استفاده از الکترود فلزی پوشش دار را اختراع کند.

انواع جوشکاری و کاربرد آن

به منظور جوش دادن انواع قطعات فلزی از انواع روش های جوشکاری چون میگ، تیگ، استیک و جوشکاری ARC استفاده می شود که هر کدام از آنها مزایا و معایب خود را به همراه دارند.

  • جوشکاری با الکترود دستی پوشش دار (SMAW)
  • جوشکاری قوسی با گاز محافظ (GMAW/MIG)
  • جوشکاری تیک (TIG WELDING)
  • جوشکاری با قوس الکتریکی (Arc Welding)
  • جوشکاری با الکترود دستی پوشش دار (SMAW)

جوشکاری با الکترود دستی پوشش دار (SMAW)

روش جوشکاری که در آن برای ایجاد جوش بین دو قطعه فز باید حتما از  الکترود پوشش دار استفاده شود. در این روش قدرت و مقاومت بالایی شاهد خواهید بود و رایج ترین روش جوشکاری به شمار می آید.

جوشکاری قوسی با گاز محافظ (GMAW/MIG)

جوشکاری قوسی با استفاده از گازهای جوشکاری باعث می شود که عملا جوش  را در برابر هوای محیط محافظت دههد که در این بین جوشکاری میگ به وسیله یک ولتاژ ثابت و منبع انرژی ثابت انجام می شود. یکی از بهترین روش های جوشکاری برای اتصال ورق های باریک فلزی چون پروفیل سبک و لوله همین جوشکاری MIG است.

جوشکاری تیگ (TIG WELDING)

الکترود تنگستن جزو الکترودهای مصرفی در روش جوشکاری تیگ است که البته تنها از آن بعنوان وسیله ای برای گرم کردن و ذوب شدن فلزات استفاده می شود و خود الکترود مصرف نمی شود. یکی از بهترین گازهای مصرفی جوشکاری در روش تیگ گاز هلیوم و ارگون است.

جوشکاری با قوس الکتریکی (Arc Welding)

این روش جوشکاری به مانند جوشکاری میگ است با این تفاوت که در جوشکاری میگ عملا به یک منبع گاز خارجی نیاز است.

جوشکاری پروفیل سبک

همانطور که گفتیم از پروفیل سبک به نام پروفیل مبلی نام برده می شود و از این فلز در ساخت انواع مبلمان، تزیینات منزل، نرده پله ها، صنایع هوایی و حتی ساخت تابلو استفاده می شود. قیمت پروفیل سبک براساس قیمت ورق روغنی تعیین می شود و در ایران کارخانه های تولید کننده پروفیل سبک شامل جهان پروفیل پارس، نورد و پروفیل ساوه، کارخانه پروفیل سپنتا و.. است.

به منظور جوش دادن فلزات پروفیل سبک از انواع روش های جوشکاری با الکترود دستی پوشش دار، جوشکاری قوسی با گاز محافظ، جوشکاری تیگ، جوشکاری با قوس الکتریکی استفاده می شود.

تجهیزات مورد نیاز جوشکاری برق

برای انجام فرآیند جوشکاری برق علاوه بر پوشیدن لباس، عینک و کلاه ماسک جوشکاری باید یک سری وسایل و تجهیزات جوشکاری داشته باشید تا بتوانید بهترین و با کیفیت ترین اتصال بین فلزات را انجام دهید.

  • دستگاه جوشکاری : مهمترین وسیله جوشکاری است که امروزه بهترین دستگاه جوشکاری در بازار از تکنولوژی اینورتری استفاده می کند.
  • انبر جوش : از این وسیله برای نگهداری الکترود جوش و حرکت آن روی سطح فلز انجام می شود که اندازه الکترود جوشکاری بین ۵۰ تا ۵۰۰ آمپر است.
  • کابل جوش: برای انتقال جریان برق از دستگاه جوش به قطعه کار نیاز به کابل جوشکاری است که در این بین بهترین جنس کابل جوشکاری شامل کابل هایی از نوع مس یا آلومینیوم است و البته کابل های نسوز که گران ترین هستند و با کیفیت ترین نوع کابل جوشکاری به شمار می آیند.
  • فیش دستگاه جوش: قطعه ای که بین دستگاه جوش و نگهدارنده الکترود جوشکاری را بهم وصل می کند.
  • چکش: وسیله ای که باید بعد از جوشکاری با استفاده از آن جوش اضافه را از محل پاک کرد.
  • برس سیم، چرخ سیم برق: وسیله مهم برای تمیز کردن سطح نهایی قطعه کار است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *