آشنایی با اجزای تشکیل دهنده چرخ خیاطی و رفع مشکلات آن | آی بک امداد

اجزای چرخ خیاطی
📖 زمان مطالعه : ۴ دقیقه ⏲️

مهمترین وسیله در بین خیاطان چرخ خیاطی است که در سه مدل دستی، الکترومکانیکی و کامپیوتری موجود است که احتمال خرابی آن و بروز انواع مشکلات در آن از جمله گره خوردن نخ، جمع شدن نخ، ندوختن، حرکت نکردن پارچه و… وجود دارد که برای رفع آنها باید ابتدا اجزای تشکیل دهنده چرخ خیاطی را بلد باشید که شامل سوزن، ماسوره، پایه دوخت، توپی یا توپک و قطعات نخ کشی است که در این مقاله به شما معرفی خواهیم کرد.

آی بک امداد
آماده سرویس و پشتیبانی سریع خدمات و تعمیرات سیار در محل و منزل شماست . هر گونه تعمیرات یخچال و تعمیرات ماشین لباسشویی و ظرفشویی و تعمیرات تلویزیون ، تعمیرات کولر های آبی و گازی ، و لوازم خانگی برقی و تعمیرات لوازم برقی و تاسیساتی منزل ، و خدمات لوله کشی و سایر خدمات و تعمیرات برقی و مکانیکی منزل و محل کار خود را به ” آی بک امداد ” بسپارید . به منظور تماس و ارتباط با کارشناسان و تعمیرکاران و ارائه راهنمایی و مشاوره و اعزام‌ تعمیرکار فوری ، با شماره تماس فوری ☎️   ۰۹۱۲۰۲۸۳۴۲۲ و سایر شماره های درج شده در وبسایت تماس حاصل نمایید .

اجزای تشکیل دهنده چرخ خیاطی

اگر خیاط هستید یا اینکه برای کارهای روزمره از چرخ خیاطی استفاده می کنید باید بدانید که احتمال خرابی و بروز انواع مشکلات در چرخ خیاطی از جمله گره خوردن، ندوختن، پاره شدن نخ و… وجود دارد که برای رفع این مشکلات ابتدا باید اجزا و قطعات تشکیل دهنده چرخ خیاطی را بلد باشید که هر کدام از قطعات از آنها وظایفی دارند.

  • سوزن چرخ خیاطی
  • توپی یا توپک که یک قطعه گرد می باشد و در جلوی چرخ قرار دارد.
  • قطعات نخ کشی
  • پایه دوخت
  • ماسوره و ماکور که در زیر صفحه دوخت این دو قطعه وجوددارد و برای دوخت در دستگاه بکار برده می شود.

انواع مشکلات متداول چرخ خیاطی و رفع آنها

با توجه به اینکه چرخ خیاطی مهمترین دستگاه در بین خیاطها می باشد و در بین قشر مردم استفاده می شود از این رو آشنایی با انواع مشکلات و ایرادات چرخ خیاطی و نحوه رفع آنها مهم است که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت.

۱. گره خوردن نخ

در صورتی که زمان استفاده از چرخ خیاطی با مشکل گره خوردن نخ مواجه می شوید باید نسبت به رفع آن اقدام کنید در غیر این صورت منجر به چروک پارچه، پاره شدن نخ و توقف دوخت می شود که عواملی چون کشش زیاد نخ و وجود نخ زیاد روی قرقره یا عدم کارکرد درست پدال دوخت باعث بروز این مشکل می شود که باید نسبت به رفع مشکل گیر کردن پدال چرخ خیاطی اقدام کنید.

۲. چرخ خیاطی نمی‌دوزد

اگر زمان کار کردن با چرخ خیاطی متوجه شدید که با وجود فشار دادن پدال و حرکت سوزن اما نمی دوزد این به مشکل در مسیر نخ کشی، نخ بودن سوزن، ضخیم بودن پارچه و کشش نخ بالایی بر می گردد که باید بررسی و عیب یابی شود.

۳. حرکت نکردن پارچه روی صفحه دوخت دستگاه

در زمان بروز این مشکل باید نسبت به بررسی موارد زیر اقدام کنید تا مشکل برطرف شود.

  • نسبت به تمیز کردن و روغن کاری دستگاه اقدام کنید.
  • در صورت قطع شدن پدال دستگاه باید سیم های آنرا بررسی و عیب یابی کنید.
  • مطمئن شوید که پدال پا درست کار می کند و هیچ گونه شکستگی و لقی ندارد.

۴. جمع شدن نخ زیر پارچه

این مشکل در چرخ خیاطی ممکن است به دلیل بکار بردن سوزن نامناسب باشد که با توجه به ضخامت پارچه باید از سوزن مناسب استفاده کنید و در مرحله دوم نسبت به بررسی نخ اقدام کنید که اگر نخ بی کیفیت باشد منجر به جمع شدن و گره خوردن آن می شود که باید بررسی و عیب یابی شود.

۵. پاره شدن نخ پایین

مهمترین دلیل برای بروز این مشکل به خاطر کشش زیاد نخ پایین است و به منظور رفع این مشکل باید نسبت به خارج کردن ماکو، بررسی کشش نخ، عدم اطمینان از گیر نکردن نخ ماسوره در میان درز ماکو و در عین حال تمیز کردن ماکو و روغن کاری آن اقدام کنید.

۶. شکستن سوزن چرخ خیاطی

این مشکل در چرخ خیاطی را جدی بگیرید که بیشتر به خاطر کارکرد زیاد و فرسودگی سوزن، عدم انتخاب درست سوزن با توجه به نوع پارچه که به نوعی سوزن نازک قادر به سوراخ کردن پارچه نیست و به همین  دلیل کج یا می شکند عوامل دیگر چون کشش زیاد نخ، قرار نگرفتن سوزن در داخل نگهدارنده باید بررسی شود.

نتیجه گیری

یکی از مهمترین وسایل خیاطان چرخ خیاطی نام دارد که البته برای کارهای روزمره در اکثر خانه ها وجود دارد که در صورت بروز هر گونه مشکل چون عدم دوخت، شکستن سوزن، حرکت نکردن پارچه، پاره شدن نخ پایین و جمع شدن نخ زیر پارچه باید نسبت به رفع و تعمیر چرخ خیاطی اقدام کنید که برای اینکار خیلی مهم است که اجزای تشکیل دهنده چرخ خیاطی را بدانید که شامل سوزن، ماسوره و ماکو، پایه دوخت، قطعات نخ کشی، توپی یا توپک می باشد که در این مقاله به آنها اشاره شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *