۵ تکنیک مهم در جوشکاری عمودی

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

به منظور جوش دادن انواع فلزات باید به روش های مختلفی روی بیاورید که البته بسته به نحوه جوشکاری نیز سختی و مشکلات آن متفاوت خواهد بود. یکی از سخت ترین روش های جوشکاری به شکل جوشکاری عمودی است که به دو حالت سر بالا و سر پایین دو فلز به هم جوش داده می شوند. به اتصال دو فلز به حالت عمودی جوشکاری عمودی می گویند که بسته به نوع ضخامت فلز از دو نوع سر بالا و سر پایین برای جوش دادن آنها استفاده می شود. در واقع برای جوشکاری فلزات ضخیم باید از جوشکاری سربالا استفاده کنید و با دقت اینکار انجام دهید اما برای جوشکاری فلزات نازک باید از روش سر پایین استفاده کنیدو دقت داشته باشید در هر دو حالت بتوانید زوایه الکترود با سطح فلز را ۴۵ درجه یا کمتر در نظر بگیرید. همانطور که گفتیم سخت ترین نوع جوشکاری را جوشکاری عمودی می نامند و جوشکار باید از مهارت بالایی بر خوردار باشد که در این مقاله نیز ۵ تکنیک مهم در جوشکاری عمودی را شرح خواهیم داد.

جوشکاری سرپایین و سربالا

به حالتی از جوش دادن دو فلز به صورت عمودی را جوشکاری عمودی می گویند که یا حرکت الکترود از بالا به پایین است یا اینکه از پایین به بالا باید فرآیند جوشکاری انجام شود. به فرآیند جوش دادن فلزات از پایین به بالا جوشکاری سر بالا و به فرآیند جوش دادن دو فلز از بالا به پایین جوشکاری سر پایین می گویند. در هر دو نوع روش جوشکاری عمودی باید زاویه بین الکترود  و سطح فلز ۴۵ درجه و کمتر باشد اما بسته به نوع ضخامت فلز باید از یکی از دو روش جوشکاری عمودی را استفاده کنید. جوش دادن فلزات با ضخامت بالا را جوشکاری سر بالا و جوش دادن فلزات نازک را به روش جوشکاری سرپایین باید انجام دهید.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

جوشکاری عمودی سربالا بهتر است یا سرپایین ؟

همانطور که در متن مقاله به آن اشاره کردیم به نوع و ضخامت فلزی که قرار است جوش دهید شما باید  از یکی از دو روش جوشکاری سر بالا یا سر پایین استفاده کنید. یعنی برای فلزات ضخیم از جوشکاری سر بالا و برای فلزات نازک از جوشکاری سر پایین استفاده کنید در غیر اینصورت امکان سوختگی فلز وجود دارد. در جوشکاری سربالا بهتر است از چند خال جوش استفاده کنید و حتما زاویه بین تورچ و فلز را ۹۰ یا ۴۵ درجه در نظر بگیرید.

نکاتی که هنگام جوشکاری عمودی باید به یاد داشته باشید

  1. به منظور جوشکاری عمودی سر بالا شما باید تجربه و مهارت بالایی داشته باشید چرا که آنرا دشوارترین موقعیت جوشکاری می نامند.
  2. باید زاویه بین الکترود و تورچ ۴۵ درجه و کمتر باشد.
  3. با توجه به جاذبه در جوشکاری عمودی سر بالا باید با دقت جوش دادن انجام دهید در صورتی که سرعت جوشکاری سر پایین بیشتر از نوع سر بالا است.
  4. دقت داشته باشید که در جوشکاری آرگون روش عمودی سر بالا حتما فاصله بین الکترود، فیلر و فلز را خیلی کم در نظر بگیرید چرا که عجله در کار باعث سوختگی در یک نقطه خاص می شود.
  5. به هیچ وجه برای جوش دادن فلزات ضخیم از روش جوشکاری سر پایین استفاده نکنید.

انواع اتصال رایج در جوشکاری عمودی

۱-اتصال سپری یا اتصال تی شکل (Tee Joint)

این نوع اتصال فلز بیشتر برای آویزها، نشیمن های طاقچه ای انجام می شود از این رو باید به آرامی تورچ را با حرکتی موج دار حرت دهید. یکی از نکات مهم در این نوع اتصال این است که حتما بدون وقفه تورچ جوشکاری را تکان دهید چرا که یک لحظه مکث شما باعث خراب شدن کار می شود. در انتهای کار برای جوش فلزات تی شکل باید از پاس جوش استفاده کنید.

۲-اتصال پوششی یا لب روی هم (Lap Joint)

یکی از روش های معمول بین فلزات به شکل اتصال پوشش یا لب روی هم است و از فواید این زمان کم برای اتصال آنها است. در واقع هدایت و حرکت تورچ جوشکاری در این فلزات نیز به صورت روش اتصال تی شکل است و حتما باید انتهای جوش چند پاس جوش  بزنید.

۳-اتصال لب به لب (Butt Joint)

اتصال لب به لب Butt Joint را بعنوان رایج ترین نوع اتصال جوش می دادند که البته با وجد راحتی اتصال فلزات اما ظاهر خوشایندی ندارند.

جمع بندی

هر کدام از دو روش جوشکاری سر بالا و سر پایین کاربرد خاص خود را با توجه به نوع فلز و ضخامت آنها به همراه دارند اما قطعا سختی کار جوشکاری عمودی سر بالا بیشتر از نوع سر پایین است و باید دقت زیادی به خرج دهید تا بهترین کیفیت جوش را به همراه داشته باشد.

 

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *