آشنایی با الکترود جوشکاری ۷۰۱۸ و کاربرد آن

آشنایی با الکترود جوشکاری 7018 و کاربرد آن
📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

به منظور جوش دادن انواع فلزات و غیر فلزات از انواع روش های جوشکاری استفاده می شود که روش  جوشکاری بسته به نوع فلز و غیر فلز متفاوت است و در این بین جوشکار با توجه به روش جوشکاری انتخاب شده باید از دستگاه جوش مناسب آن روش، الکترود جوشکاری استفاده کند تا بهترین کیفیت جوش را ارائه دهد. یکی از انواع الکترودهای جوشکاری به نام الکترود ۷۰۱۸  نام دارد که جزو پرکاربرد ترین الکترودهای قلیایی و کم هیدروژن به شمار می آید که برای جوشکاری فولادهای کربنی، بی کربن، کم آلیاژ و مستحکم استفاده می شود که ویژگی هایی از قبیل قوس ملایم با نفوذ متوسط، پاشش جوش کم، سرباره یا گل جوش ضخیم و ترد دارد که باعث استفاده زیاد آن در روش های مختلف جوشکاری شده است که در ادامه این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.

الکترود جوشکاری

یکی از مهمترین وسایل و تجهیزات جوشکاری، الکترود جوش نام دارد که شامل قطعه فلز جوش با روکش است که تفاوت اصلی آن با سیم جوش در همین روکش و پوشش می باشد. قبل از جوشکاری علاوه بر تنظیم دستگاه جوش، باید بر حسب نوع فلز و ضخامت آن باید بهترین الکترود جوشکاری را انتخاب کرد که یکی از آنها الکترود جوشکاری ۷۰۱۸ می باشد.

الکترود جوش ۷۰۱۸

این الکترود جوشکاری از نوع الکترودهای قلیایی و کم هیدروژن به شمار می آید که به منظور جوشکاری انواع فولادهای کربنی، پر کربن، کم آلیاژ و همچنین فولادهای با استحکام بالا و قطعات ضخیم مورد استفاده قرار می گیرد. از این الکترود جوش برای جوشکاری انواع قطعات ضخیم در جوشکاری لوله ها، مخازن، قطعات تحت فشار استفاده می شود.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

 

شماره تماس اورین الکتریک

ترکیب الکترود جوشکاری ۷۰۱۸

ماده اصلی که در ساخت روکش این الکترود مورد استفاده قرار می گیرد از نوع کربنات کلسیم و فلورید کلسیم می باشد که به این ترکیبات همچنین ۲۵ الی ۴۵ درصد پودر آهن نیز اضافه می شود. بغیر از مواد اصلی یک سری مواد دیگیر چون دی اکسید تیتانیوم یا روتیل، سیلیکات های معدنی، منگنز و چسب سیلیکاتی نیز وجود دارد. ترکیبات شیمیایی مورد استفاده در الکترود بر حسب درصد وزنی به صورت زیر است.

  • کربن: ۰.۱۵
  • منگنز: ۱
  • سیلیسیم: ۰.۷۸
  • نیکل: ۰.۳
  • کروم: ۰.۲
  • مولیبدن: ۰.۳
  • وانادیم: ۰.۰۸
  • وانادیم: ۰.۰۸

کاربرد و ویژگی های الکترود ۷۰۱۸

  • این الکترود از نوع الکترودهای قلیایی و کم هیدروژن پتاسیم و پودر آهن دارد می باشد که میزان پودر آهن در ترکیبات روکش این الکترود به ۲۵ الی ۴۰ درصد وزنی می رسد و همین باعث ضخیم تر شدن روکش، افزایش ظرفیت انتقال جریان و بالا رفتن نرخ رسوب فلز جوش می شود.
  • فلز جوشی که در الکترود E7018 استفاده شده است دارای حداقل استحکام کششی ksi 70 یا MPa 490 می باشد و در عین حال قوس ملایم با نفوذ متوسط و پاشش کم دارد. و در زمان جوشکاری با الکترود باعث ضخیم و ترد شدن سرباره یا گل جوش می شود که همین باعث می شود بعد از جوشکاری تمیز کردن آن را راحت کند.
  • در زمان جوشکاری با قوس کوتاه به منظور بالا رفتن کیفیت جوش و همچنین کاهش تخلخل از این الکترود استفاده می شود که به دلیل خواصی که دارد باعث افزایش کیفیت جوش می شود و قابلیت جوش دادن در وضعیت های تخت و افقی در جوش های گوشه را دارد.
  • مقاومت بالای قطعات جوشکاری شده با این الکترود در برابر ترک های سرد و گرم

نحوه نگهداری و انبار الکترود جوشکاری ۷۰۱۸

این الکترود از نوع الکترودهای کم هیدروژن می باشد از این رو باعث به دور از هر گونه رطوبت نگهداری شود تا باعث عدم جذب رطوبت شود. میزان رطوبت برای این الکترودها باید ۰.۶ درصد وزن الکترودها باشد و باید در بسته بندی های مقاوم به نفوذ رطوبت نگهداری شود.

قبل از اینکه شروع به جوشکاری با الکترود کنید باید به مدت یک الی ۲ ساعت آنرا در دمای ۲۶۰ الی ۴۲۵ درجه سانتیگراد در داخل خشک کن الکترود، آون یا کوره قرار دهید تا فرآیند بازپخت انجام شود و در ادامه تا لحظه ای که مصرف الکترود انجام شود آنرا از کوره بیرون بیاورید.

 

1 دیدگاه برای “آشنایی با الکترود جوشکاری ۷۰۱۸ و کاربرد آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *