شش اشتباه رایج در فرآیند جوشکاری با سیم توپودری و راهکارهای آن

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

به منظور جوشکاری فلزات از روش های مختلفی استفاده می شود که یکی از آنها جوشکاری قوس الکتریکی با سیم مصرفی توپودری است که باید مهارت لازم در زمان جوشکاری داشته باشید در غیر اینصورت امکان رخ دادن انواع عیوب جوش چون ذوب ناقص، نفوذ ناقص، نفوذ اضافی و گرده اضافی وجود دارد. فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی با سیم توپودری به دو صورت گاز محافظ و خود محافظ انجام می شود که باید جوشکار یک سری موارد هم چون زوایه صحیح، سرعت پیشروی جوشکاری، ولتاژ مناسب، قطبیت صحیح را در نظر بگیرد در غیر اینصورت امکان بروز انواع عیوب جوش وجود دارد. در این مقاله برآن شدیم که شش اشتباه رایج در فرآیند جوشکاری با سیم توپودری و راهکارهای آن را شرح دهیم تا برای شما مفید باشد.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

جوشکاری قوس الکتریکی با سیم توپودری

به روشی از جوش دادن فلزات با استفاده از سیم مصرفی توپودری گفته می شود که به دو گروه خود محافظ و گاز محافظ تقسیم شده است. کسانی که به جوشکاری توپودری خود محافظ مشغول هستند باید یک سری عوامل اساسی را هم چون زاویه صحیح، فاصله با قطعه کار، ولتاژ مناسب، قطبیت صحیح، سرعت پیشروی قابل قبول و سرعت تغذیه سیم را رعایت کنند. در ادامه مقاله به بررسی تمام عوامل موثر بر کیفیت جوش در فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی با سیم توپودری و اشتباهاتی که ممکن است رخ دهد می پردازیم.

۱-برش سیم جوش

به منظور بالا بردن نتایج مناسب جوشکاری با سیم توپودری پیش از شروع عملیات توصیه می شود که سیم جوش بریده شود.

۲-سرعت تغذیه سیم

سرعت تغذیه سیم جوش با خود جریان جوشکاری رابطه مستقیمی دارد که با افزایش سرعت تغذیه سیم عملا جریان جوشکاری افزایش و با کاهش سرعت تغذیه سیم جریان جوشکاری قوس الکتریکی کاهش خواهد یافت. یک جوشکار حرفه ای باید بتواند سرعت تغذیه را به صورت مناسب تنظیم کند چرا که کاهش بیش از حد سرعت تغذیه سیم باعث بروز عیوب جوش هم چون نفوذ ناقص و ذوب ناقص می شود و از آن طرف افزایش سرعت تغذیه سیم جوش امکان بروز یک سری عیوب جوشکاری چون گرده اضافی و نفوذ اضافی خواهد داد.

۳-سرعت پیشروی

در جوشکاری قوس الکتریکی با سیم توپودری باید سرعت جوشکاری به حالت تعادل برسد در غیر اینصورت سرعت پایین باعث می شود که جوشی عریض با سطح محدب ایجاد شود و در عین حال کل قسمت فوقانی گرده جوش را سرباره بگیرد. از آن سمت نیز با افزایش سرعت جوشکاری عملا شاهد ایجاد جوشی باریک هستیم که باعث انقطاع جوش می شود.

۴-فاصله تا قطعه کار

خیلی مهم است که در این روش جوشکاری حتما سر نازل تا قطعه کار به فاصله استانداردی قرار گیرد چرا که فاصله پایین تا قطعه کار باعث عدم پوشش حوضچه مذاب و بالا بودن فاصله باعث تغذیه نامناسب سیم جوش می شود.

۵-قطبیت جوشکاری

یکی دیگر از اشتباهات رایج در جوشکاری با سیم توپودری قطبیت نادرست است که باعث پاشش جوشکاری و رسوب جوش با اندازه ناصحیح شود. قبل از شروع جوشکاری باید از تنظیم دستگاه جوش و تنظیم صحیح قطبیت آن مطمئن شوید. اگر جریان جوشکاری مستقیم با الکترود منفی است حتما باید سیم جوش به قطب منفی و قطعه کار به قطب مثبت وصل شود و اگر جریان جوشکاری مستقیم با الکترود مثبت باشد باید سیم جوش به قطب مثبت و قطعه کار به قطب منفی دستگاه جوش متصل گردد.

۶-زاویه جوشکاری

این فرآیند جوشکاری هم چون روش های دیگر جوشکاری الکترود دستی و زیرپودری امکان بروز سرباره دارد از این رو باید با رعایت زاویه جوشکاری باعث کنترل سرباره شوید. زاویه جوشکاری در حالت تخت از اتصالات سر به سر با زاویه شیب ۹۰ درجه است و اگر جوشکاری اتصالات سپری روی هم باشد باید زاویه جوشکاری را ۴۵ درجه در نظر بگیرید. البته در این بین فراموش نکنید که زاویه پیشروی باید ۵ تا ۱۰ درجه عمود بر جهت حرکت زاویه جوشکاری باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *