مراحل جوشکاری پلاستیک چگونه است؟

📖 زمان مطالعه : ۷ دقیقه ⏲️

پلاستیک یکی از مواد پرکاربردی می باشد که به علت مقاومت، شکل پذیری و استحکام مناسب در ساخت بسیاری از صنایع به کار می رود. در جوشکاری پلاستیک قطعات پلاستیکی را با دستگاه های مختلف جوشکاری بهم متصل می کنند این دستگاه ها عبارتند از: هات پلیت، جوش چرخشی، های فرکانس و… پلاستیک ها به طور کلی به دو گروه تقسیم می شوند ترموست و ترموپلاستیک. آن نوعی از پلاستیک ها که قابلیت جوشکاری دارند ترموپلاستیک ها می باشند.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

استفاده از ابزار داغ برای جوشکاری پلاستیک

در جوشکاری پلاستیک با استفاده از ابزاری به نام متالیکی داغ دو قسمت پلاستیک را به هم متصل می کنند. از این روش برای اتصال لوله ها استفاده می شود در زمان جوشکاری لوله ها از بشقاب های داغ استفاده می شود زیرا لوله ها دارای سطوح صافی هستند اما برای جوشکار سطوحی که دارای منحنی پیچیده هستند از ابزارات دیگری استفاده می شود.

یکی دیگر از روش های جوشکاری پلاستیک، استفاده از روش گاز داغ می باشد در این روش میله ی استفاده شده برای جوشکاری و شیار ایجاد شده تحت جریان گاز داغ قرار می گیرند نکته ی مهم در این فرآیند این است که میله و شیار به طور همزمان داغ شوند این گاز داغ سبب می شود که میله و شیار نرم شوند. سپس میله را داخل شیار قرار می دهند تا به هم متصل شوند. مجددا میله و شیار تحت هوای گرم قرار می گیرند سطح مقطع میله معمولا دایره، مثلث و مربع است.

نکات مهم در هنگام جوشکاری پلاستیک

برای انجام مراحل جوشکاری باید محیط کار عاری از هرگونه گرد و خاکی باشد. قبل از شروع کار باید نکات ایمنی را رعایت کنید. کسانی که نیازی به وجود آنها نیست باید خارج از محیط کار باشند. چنانچه در محیط بسته کار می کنید یکی از پنجره ها را باز کنید یا اگر در محل سیستم تهویه است، تهویه را روشن کنید. حتما باید در زمان کار از ماسک استفاده کنید حتما از عینک های مخصوص کار جوشکاری پلاستیک استفاده کنید.

استفاده از دستکش های مقاوم در برابر گرما که جنس آنها از چرم است لازم و ضروری است. باید از لباس مخصوص کار و کفش ایمنی استفاده کنید. از آنجایی که دستگاه های جوشکاری پلاستیک به هنگام کار اشعه های نامناسب و خطرناک ایجاد نمی کنند می توانید به جای استفاده از ماسک صورت که به طور کامل صورت را پوشش می دهد از عینک مخصوص استفاده کنید.

 

مراحل تمیز کردن پلاستیک

قبل از شروع جوشکاری کلیه ی قطعات پلاستیکی را با آب گرم و صابون یا مایع ظرفشویی به طور کامل شستشو دهید سعی کنید بر روی پلاستیک هیچ کثیفی وجود نداشته باشد زیرا وجود گرد و خاک و کثیفی بر روی پلاستیک سبب می شود که جوشکاری پلاستیک در سطح ضعیفی انجام شود. پس از پایان شستشو قطعات پلاستیک را با یک پارچه تمیز خشک کنید.

به هنگام جوشکاری پلاستیک باید از میله ی مخصوص آن نوع پلاستیک استفاده کنید به عنوان مثال برای پلاستیکی از جنس پلی اتیلن باید از میله ی پلی اتیلن استفاده کنید. در صورتی که نمی دانید پلاستیک از چه نوعی است کافی است از کیت تست میله استفاده کنید. میله را حرارت دهید سپس به وسیله ی انبردست بر روی سطح پلاستیک قرار دهید اگر میله روی سطح پلاستیک چسبید نشان دهنده ی این است که میله ی جوش با پلاستیک سازگار است در غیر این صورت باید تست را با یک کیت تست میله از نوع دیگر تکرار کرد تا اتصال بین میله و پلاستیک ایجاد شود. چنانچه پلاستیک رنگ شده باشد باید رنگ را به وسیله ی سمباده از بین برد.

نحوه ی اتصال دو قطعه با استفاده از جوشکاری پلاستیک

در مرحله اول جوشکاری پلاستیک باید قطعات پلاستیک را حتی المقدور به هم متصل کنید برای این که در زمان جوشکاری قطعات پلاستیک از جای خود تکان نخورند بهتر است که قطعات را به وسیله ی چسب به میز وصل کنید مراقب باشید محلی که قرار است جوشکاری شود را پوشش ندهید. در جوشکاری پلاستیک هر نوع پلاستیکی برای اتصال نیاز به یک درجه حرارت خاص دارد. به طور کلی درجه حرارت لازم برای اتصال قطعات پلاستیکی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درجه است.

چنانچه درجه حرارت تفنگ از ۳۰۰ درجه سانتیگراد بیشتر باشد پلاستیک ذوب می شود و چنان چه کمتر از ۲۰۰ درجه سانتی گراد باشد بین قطعات پلاستیک اتصال ایجاد نمی شود. یکی از کارهای که باعث می شود قطعات پلاستیک از یکدیگر جدا نشوند این است که دو قطعه را به وسیله دستگاه مخصوص کمی ذوب کنید و داخل هم فرو ببرید. برای بریدن انتهای میله ی جوشکاری می توانید از انبر قیچی یا کاتر استفاده کنید نوک تیز کردن انتهای میله سبب می شود یک جوشکاری صاف و بی نقص داشته باشید.

اتصال کامل قطعات پلاستیک

برخی از انواع تفنگ جوشکاری دارای نازل سرعت می باشد. وظیفه ی نازل سرعت این است که میله جوش را در فرآیند جوشکاری در محل اتصال ثابت نگه دارند. هرگز زمانی که نازل داغ است به آن دست نزنید یا نهایتا با استفاده از انبردست آن را بردارید. جوشکاری پلاستیک را باید از قسمت ابتدایی شکاف بین دو قطعه آغاز کرد. تفنگ جوشکاری که برای جوشکاری پلاستیک استفاده می شود باید با یک زاویه ۴۵ درجه بر روی سطوح تنظیم کنید و نوک نازل بر روی سطح قرار گیرد محلی که قرار است اتصال ایجاد شود را به خوبی گرما دهید تا ذوب شود در حالی که شعله را بر روی سطوح از بالا به پایین حرکت می دهید میله را داخل کار فشار دهید.

برای این که یک جوشکاری مناسب داشته باشید باید کار جوشکاری را به طور پیوسته و یکنواخت انجام دهید. اگر پلاستیک دچار سوختگی شد سعی کنید مشعل را با سرعت بیشتری حرکت دهید. بعد از پایان کار جوشکاری اجازه دهید پلاستیک در دمای اتاق خنک شود پلاستیک باید کاملا به حالت جامد برگردد تا شما بتوانید قسمت هایی از کار که بر اثر جوشکاری ناصاف شده است را با سمباده صاف کنید.

بررسی جوش اصطکاکی

از جوشکاری اصطکاکی برای اتصالات قطعات فلز و ترموپلاستیک استفاده می شود. روش اتصال قطعات از طریق همجوشی قطعات صورت می گیرد. مجموعه عواملی که سبب اتصال قطعات از طریق روش جوش اصطکاکی می باشد عبارتند از: فشار، گرمای به وجود آمده بر اثر اصطکاک

اصطکاک در این روش بر اثر تماس سطوح متحرک با سطوح ثابت ایجاد می شود.

مزایای جوش اصطکاکی عبارتند از: قطعات به هنگام جوشکاری ذوب نمی شود و ایرادات جوشکاری ایجاد نمی شود. در این روش از جوشکاری قطعات مختلف را با کیفیت بالا به هم متصل می کنند. امکان جوشکاری قطعات توخالی نیز وجود دارد. هزینه ی جوشکاری اصطکاکی بسیار پایین است. سازگار با محیط زیست است. در هنگام جوشکاری نیاز به دانش بالایی نیست و جوشکاری با سرعت بالا انجام می شود می توان تعداد قطعات زیادی را با این روش جوشکاری کرد.

معایب جوش اصطکاکی عبارتند از: جوشکاری فقط برای اشکالی که خط تقارن دارند انجام می شود. قطعاتی که دارای ابعاد و اندازه بزرگ هستند را نمی تواند جوش بزند

جوش پلاستیک با التراسونیک جوش با حلال

جوشکاری پلاستیک با التراسونیک بسیار نزدیک به روش جوشکاری اصطکاکی است با این تفاوت که در این روش مالش سطوح با فرکانس ۱۳۰ تا ۱۵۰ برابر می باشد. مزایای جوش التراسونیک عبارتند از: قطعات با سرعت بالایی به هم جوش زده می شوند. اتصال قطعات در این روش بسیار با کیفیت می باشد. محل اتصال کاملا صاف ،مناسب و قوی می باشد. این روش جوش التراسونیک را می شود تکرار کرد.

روش جوشکاری پلاستیک با حلال به این صورت است که محل اتصال دو قطعه را نرم می کنند. به این صورت که قطعات پلیمری به وسیله حلال بهم متصل می شوند و با گذشت زمان با تبخیر حلال محل اتصال قطعات محکم می شود در صنعت هواپیمایی، کشتی، خودرو و… از روش جوشکاری با حلال استفاده می شود.

استفاده از لیزر برای جوشکاری

در روش جوشکاری با لیزر دو قطعه را به وسیله فشار به یکدیگر متصل می کنند سپس در راستای خط اتصال با پرتویی از لیزر دو قطعه را به هم متصل می کنند. در جوشکاری با لیزر برای اتصال دو قطعه یکی از قطعات، لیزر را از خود عبور می دهد و قطعه ی دیگر پرتو لیزر را جذب می کند و به این ترتیب اتصال بین دو قطعه ایجاد می شود مواد پلاستیکی که با استفاده از لیزر قابلیت اتصال را دارند عبارتند از: پلی پروپیلن، پلی کربنات، اکریلیک، نایلون و…

جوشکاری با لیزر مزایایی دارد که به این شرح است

قطعات جوشکاری شده اتصالی بسیار تمیز و مناسب دارند

هیچ گونه بخاری بر روی سطوح جوشکاری شده ایجاد نمی شود

قطعات جوشکاری با لیزر توانایی و قدرت اجرا در پروژه های بزرگ را دارند

قطعات با اشکال هندسی گوناگون را با لیزر می توان جوش زد

از جوشکاری با لیزر در امور قطعات موبایل، قطعات کلید دزدگیر ماشین و… استفاده می شود.

استفاده از مادون قرمز برای اتصال قطعات پلاستیک

در این روش قطعات پلاستیکی با تابش مادون قرمز به یکدیگر متصل می شوند و روش کار مانند اتصال قطعات با صفحات داغ می باشد و سطوح پلاستیکی با هیچ جسم خارجی تماس پیدا نمی کنند مزیت روش مادون قرمز نسبت به روش صفحات داغ این است که قطعات پلاستیکی ذوب نمی شوند. انواع پلاستیکی که به روش مادون قرمز به یکدیگر اتصال پیدا می کنند عبارتند از پلی استایرن، پلی پروپیلن، پلی اتیلن و…

در این روش به هنگام جوشکاری تابش پیوسته و مستقیم می باشد

نیازی به ذوب قطعات برای اتصال نمی باشد.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *