دستگاه بتن کن چیست؟

📖 زمان مطالعه : ۵ دقیقه ⏲️

بازسازی ساختمان به تغییراتی از ساختمان گفته می شود که با تغییرات نقشه ساختمان همراه است و در این بین ممکن است با تخریب دیوار یا سقف همراه باشد. به منظور کارهای تخریب یا بازسازی ساختمان باید از بهترین وسایل و ابزار کار استفاده کرد که مهمترین آنها دستگاه بتن کن است. دستگاه بتن کن به مانند دریل کار می کند با این تفاوت که توان بالایی دارد و میزان ضربه دهی آن خیلی بالاست. این وسیله و ابزار به سه حالت دورانی، چکشی با دورانی و چکشی وجود دارد که برحسب میزان کنده کاری باید در هنگام خرید دستگاه بتن کن توجه کنید که کدام حالت باشد و همچنین به فاکتورهای دیگر دستگاه یعنی توان، انرژی ضربه، منبع انرژی، باتری، ولتاژ، سه نظام و…. توجه کنید تا بهترین خرید را به همراه داشته باشید.

حالت کاری بتن کن

بتن کن وسیله ای است که به مانند دریل با ایجاد نیروی چکش کار می کند و به سه حالت مختلف در بازار موجود است.

  1. حالت دورانی: در این حالت دستگاه بتن کن تقریبا مانند دریل معمولی کار می کند و مکانیزم چکشی آن غیر فعال است.
  2. حالت چکشی همراه با دوران: حرکتی دورانی از دستگاه را به همراه مکانیزم چکشی وجود دارد و به منظور ایجاد سوراخ های بزرگ از آن استفاده می شود.
  3. حالت چکشی: مکانیزم چکشی فعال و حرکت دورانی دستگاه بتن کن غیر فعال است و شما با گذاشتن قلم های مختلف از دستگاه بتن کن برای کارهای تخریبی سبک استفاده کنید.

بیشتر استفاده از دستگاه بتن کن به دو حالت دورانی و چکشی همراه با دوران است مگر اینکه شما بخواهید از دستگاه برای کارهای سنگین تخریبی استفاده کنید که در این حالت چکشی بدون دوران است.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

راهنمای خرید بتن کن

با توجه به نوع پروژه کاری شما و میزان سبک و سنگین بدون تخریب ساختمان باید به خرید بهترین بتن کن روی بیاورید. در این بین خیلی مهم است که به یک سری موارد و نکات فنی در هنگام خرید این دستگاه توجه کنید تا بهترین انتخاب را به همراه داشته باشید.

۱-حالت کاری دستگاه

همانطور که اشاره کردیم این دستگاههای بتن کن در سه حالت در بازار موجود هستند که کارایی هر کدام از حالت های دستگاه متفاوت است. چنانچه نیاز به دستگاه بتن کن برای تخریب دارید بهتر است بتن کن با حالت چکشی بدون دوران بخرید در غیر این دو صورت دو حالت ابتدایی خوب است.

۲-توان

این وسیله برقی همچون سایر وسایل دارای توان مصرفی است که یا برحسب وات یا آمپر کار می کند و هر چقدر توان آن بیشتر باشد قدرت دستگاه بتن کن بیشتر است.

۳-انرژی ضربه

انرژی ضربه دستگاه بتن کن مهمترین فاکتور به هنگام خرید است که بر حسب واحد ژول است و هر چقدر انرژی ضربه دستگاه بتن کن بیشتر باشد به معنای افزایش شدت دستگاه بتن کن است و کارایی بیشتری که از خود نشان می دهد.

دقت داشته باشید که دستگاه بتن کن با ۳ ژول انرژی ضربه تنها برای کارهای کوچک و سبک مناسب است و اگر کارهای تخریبی و سنگین دارید باید بتن کن با انرژی ۵ ژول و حتی بیشتر انتخاب کنید.

نکات فنی جهت خرید بتن کن

۱-منبع انرژی

این ابزارها به دو حالت برقی یا شارژی موجود است که با خرید بتن کن شارژی شما می توانید به راحتی آنرا حمل کنید چرا که اندازه آن نسبت به دستگاه های بتن کن برقی کوچکتر است.

۲-باتری

در صورتی که بتن کن شارژی می خواهید حتما به نوع باتری، ولتاژ و آمپر ساعت آن توجه کنید.

۳-ولتاژ

افزایش ولتاژ باتری دستگاه بتن کن و همچنین افزایش ظرفیت باتری نشان از قدرت بیشتر دستگاه است.

۴-آمپر ساعت

آمپر ساعت معیاری برای تشخیص عمر باتری دستگاه بتن کن است که بیشتر بودن آن نشان از افزایش طول عمر باتری و تخلیه شدن دیر هنگام باتری است.

۵-نوع باتری

باتری دستگاه بتن کن در سه نوع نیکل-کادمیوم، لیتیوم-یون و نیکل-فلز هیبرید در بازار موجود است.

  • باتری های نیکل-کادمیوم دارای وزن بالایی است و مدت زمان شارژ آن ها زیاد است البته با این تفاوت که جزو مدل های قدیمی است و کم کم از رده خارج می شوند.
  • باتری های لیتیوم یونی کاملا سبک وزن هستند و سرعت شارژدهی آنها بالاست و با توجه به زیاد بودن مزایا آن ساخت آنها روز به روز زیاد تر می شود البته این باتری قیمت بالایی دارد.
  • باتری های هیبرید وزن زیادی دارد و در عین حال به خاطر معایب بیشتر خیلی کم از آنها استفاده می شود.

۶-سه نظام

این دستگاه های بتن کن به سه نظام های اتوماتیک به نام SDS PLUS و SDS MAX مجهز هستند که هر کدام از آنها مزایای خود را به همراه دارند.

۷-ضربه در دقیقه (BPM)

یکی دیگر از مشخصه های  اصلی به هنگام خرید دستگاه بتن کن ضربات چکشی است که برحسب ضربه بر دقیقه است.

۸-دور بر دقیقه (RPM)

برای نشان دادن میزان دفعات چرخشی موتور در هر دقیقه از واحد RPM استفاده می شود که افزایش دور چرخش نشان از قدرت بیشتر دستگاه است.

۹-اکسسوری ها: مته و قلم

به منظور کار کردن با دستگاه بتن کن نیاز به داشتن مته ها، قلم های مختلفی دارید.

۱۰-ایمنی و راحتی

بغیر از تمام موارد بالا خیلی مهم است که دستگاه ایمنی و راحتی را داشته باشد.

  • قابلیت توقف خودکار: با این قابلیت در زمان گیر کردن مته به جایی دستگاه متوقف می شود و بغیر از ایمنی دستگاه مانع از داغ کردن موتور بتن کن می شود.
  • قابلیت تنظیم عمق: باعث افزایش دقت کار دستگاه می شود.
  • قابلیت تنظیم سرعت
  • سیستم ضد لرزش: وجود این ویژگی در دستگاه باعث می شود که کاربری که از دستگاه بتن کن استفاده می کند کمتر خسته شود.
  • مجهز بودن به چراغ LED: در صورت مجهز بودن دستگاه بتن کن به این قابلیت به راحتی امکان کار کردن در مناطق تاریک، گوشه های تنگ و دور از دسترس را دارید.
  • سر و صدای دستگاه: با توجه به سنگین وزن بودن این ابزار و افزایش میزان لرزش دستگاه خیلی مهم است که هنگام خرید دستگاه بتن کن، بی سر و صداترین و سبک ترین مدل آنرا انتخاب کنید.

انتخاب بتن کن بر اساس کاربرد

به غیر از موارد فوق و مشخصات فنی باید در هنگام خرید دستگاه بتن کن برحسب کارکرد آنرا انتخاب کنید.

کاربرد خانگی و گاه به گاه

در صورتی که به دنبال دستگاهی با ظرفیت کم، انرژی ۳ ژول و سرعت دورانی ۸۰۰ و توان ۹۰۰ وات هستید از این مدل دستگاه های بتن کن بخرید. این مدل از دستگاه ها به منظور برداشتن کاشی و البته تراز کردن آجر گزینه مناسبی هستند و بتن ها را تا عمق ۲۶ میلیمتر، فولاد را تا عمق ۱۳ میلیمتر، چوب را تا عمق ۴۰ میلیمتر به راحتی سوراخ می کنند.

کاربرد مداوم

استفاده از دستگاه بتن کن برای کار تخریب ساختمان سبک نیاز به دستگاهی با کاربرد مداوم است که به راحتی بتن را تا عمق ۲۶ میلیمتر سوراخ می کند و مشخصات فنی آن شامل ۴ الی ۶ ژول انرژی ضربه، ۴۳۰۰ ضربه بر دقیقه، ۹۰۰ دور در دقیقه و توان ۱۵۰۰ وات است.

این مدل بتن کن به غیر از اینکه دارای حالت خاموش خودکار است یک دسته ضد ارتعاش دارد و به راحتی بتن را با عمق ۳۲ میلیمتر، فولاد را تا عمق ۱۳ میلیمتر، چوب را تا عمق ۴۰ میلیمتر سوراخ می کند.

کاربرد طولانی‌مدت و حرفه‌ای

اگر شغل شما در زمینه ساخت و ساز و تخریب ساختمان است و هر روز باید با دستگاه بتن کن کار کنید بهتر است از دریلی با دو حالت چکشی و دریل کاری استفاده کنید خیلی مهم است که نوع حرفه ای این دستگاه را انتخاب کنید که توان آن ۱۲۰۰ وات، ۸ الی ۱۰ ژول انرژی ضربه دارد و به سیستم ضد لرزش و سرعت متغییر مجهز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *