چگونه جوشکاری کنیم که الکترود نچسبد

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

با وجود اهمیت شغل جوشکاری در صنایع مختلف ساخت و ساز، خطوط لوله انتقال نفت و گاز، تعمیر کشتی و اسکله و به خصوص صنعت خودرو سازی خیلی مهم است که یک جوشکار با داشتن مهارت بالا بتواند فلزات یا غیر فلزات را به هم جوش دهد. بسته به نوع فلز از روش های مختلف جوشکاری استفاده می شود که در قوس الکتریکی یا جوشکاری برق باید علاوه بر ذوب فلزات پایه محل را با مواد پر کننده به نام الکترود جوش پر کنید. اما در این بین ممکن است برخی اوقات الکترود به سطح کار فلز بچسبد که دلایل مختلفی باعث می شود این اتفاق رخ دهد از این رو در این مقاله یک سری نکات توضیح داده می شود تا بدون چسبیدن الکترود به سطح فلز کار خود را انجام دهید.

دلایل چسبیدن الکترود به قطعه کار

در حین جوشکاری علاوه بر داشتن مهارت و تخصص لازم باید بتوانید وسایل و تجهیزات  جوشکاری با کیفیت را خریداری کنید تا بتوانید به بهترین نحو فلزات را به هم جوش دهید. از مهمترین دلایل چسبیدن الکترود به فلز در حین جوشکاری می توان به موارد زیر اشاره کرد.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

  1. عدم انتخاب صحیح آمپر جوش
  2. انتخاب نامناسب الکترود جوش
  3. درست جوش ندادن فلزات
  4. مناسب نبود زاویه جوشکاری
  5. بکار گیری الکترود بی کیفیت در حین جوشکاری

انتخاب صحیح آمپر جوش

به منظور جوشکاری فلزات باید با توجه به ضخامت قطعه کار الکترود مناسب با قطر جوش بیشتر را انتخاب کنید و با توجه به این دو فاکتور اقدام به تنظیم آمپر جوشکاری کنید.

بکار گیری الکترود مناسب در جوشکاری

همانطور که گفتیم نوع و سایز الکترود جوش بسته به نوع فلز و ضخامت آن دارد. به عنوان مثال برای جوشکاری چدن شما باید از الکترود چدن استفاده کنید در صورتی که برای جوشکاری استیل باید از الکترود استیل استفاده کنید. پس از انتخاب مناسب الکترود جوش نوع به انتخاب صحیح قطر الکترود است.

با استفاده از جدول زیر می توانید قطر الکترود مناسب برای جوشکاری را انتخاب کنید.

حدود شدت جریان یا امپر قطر الکترود ضخامت قطعه
۴۰-۶۰ ۱.۶ ۱.۶
۵۰-۸۰ ۲.۵ ۲.۵
۹۰-۱۳۰ ۳.۲ ۴
۱۲۰-۱۷۰ ۴ ۶
۱۸۰-۲۷۵ ۵ ۸
۳۰۰-۴۰۰ ۶ ۲۵

 

مدل های مختلف جوشکاری

تا اینجای کار شما با تنظیم آمپر جوشکاری و بکاری گیری الکترود مناسب می توانید مانع از چسبیدن الکترود بر سطح فلز شوید  و در ادامه شما را با مدل های مختلف جوشکاری آشنا می کنیم.

۱-جوشکاری حالت تخت :

در این روش جوشکاری عملا قطعه کار روی یک سطح تخت قرار می گیرد و جوشکار به خوبی می تواند روی کار تسلط کافی داشته باشد و به صورت افقی و از بالا به قطعه کار دقت کند تا جوش فلزات را انجام دهد.

۲-جوشکاری حالت قائم:

در این روش عملا به صورت عمود دو قطعه فلز به هم جوش داده می شوند که خط جوش از بالا به پایین یا برعکس از پایین به بالا است.

۳-جوشکاری حالت بالا سر و سقفی:

جوشکاری به صورت افقی رخ می دهد و عملا عملیات جوشکاری در زیر قطعه انجام می شود.

بکار بردن زاویه مناسب الکترود جوش

به منظور جوشکاری درست فلزات برای اینکه الکترود نچسبد باید به درستی با زوایه مناسب الکترود جوش شروع به جوش دادن فلزات کنید که بهترین حال ۴۵ درجه است.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *