روش های ضخامت سنجی مواد در جوشکاری

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

بغیر از اینکه یک بازرس جوش می تواند با استفاده از انواع روش های غیر مخرب  و مخرب به شناسایی عیوب جوش در زمان جوشکاری و پس از آن بپردازد به راحتی قابلیت ضخامت سنجی مواد با برخی از روش های غیرمخرب وجود دارد. جریان گردابی یا ادی کارنت، فراصوتی یا التراسونیک، میکرومتر و … جزو روش هایی غیرمخرب هستند که به راحتی قابلیت سنجش ضخامت مواد در آنها وجود دارد. در این مقاله به شرح تمام روش های غیرمخرب جوشکاری که در توانایی ضخامت سنجی مواد وجود دارد خواهیم پرداخت.

آشنایی با انواع روش های ضخامت سنجی مواد در جوشکاری

یک سری از روش های غیرمخرب جوشکاری وجود دارد که بغیر از آنکه می توانید با انجام آنها انواع ترک و عیب جوش را پیدا کنید به راحتی قابلیت سنجش ضخامت مواد را دارد که به شرح آنها خواهیم پرداخت.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

جریان گردابی (Eddy Current)

جریان گردابی به نام دیگر ادی کارنت جزو روش هایی غیر مخرب است که به راحتی می توانید ضخامت پوشش های غیرهادی روی پایه های فلزات غیر آهنی را اندازه گیری کنید. در این روش بر روی سطح پراب یک میدان مغناطیسی ایجاد می شود. در این روش تمامی نتایج اندازه گیری و آنالیز دقیق اطلاعات و خروجی ها به چاپگر و کامپیوتر وصل می شوند و در این بین این آزمون به یک سری عوامل به مانند صافی سطح، انحنا، ضخامت پایه، نوع فلز پایه و همچنین فاصله تا لبه قطعه حساس است.

التراسونیک (Ultrasonic)

در صورتی که به دنبال اندازه گیری ضخامت مواد هستید می توانید از روش فراصوتی یا التراسونیک استفاده کنید که یک روش غیر مخرب است که بدون تخریب پوشش استفاده می شود. باید نحوه کار کردن با دستگاه را بدانید چرا که یک پالس در سراسر پوشش فلز می فرستند و پالس فرستاده شد به پایه ترنس دیوسر منعکس می گردد و سپس به یک سیگنال الکتریکی با فرکانس بالا تبدیل می شود. در این روش میزان ضخامت پوشش مواد با رابطه زیر به دست خواهد  آمد.

d = vt/2

d : فاصله سطح تا قسمت جدایش | ضخامت پوشش

v : سرعت امواج صوت در ماده

T : زمانی که این مسافت طی شده است.

میکرومتر (Micrometer)

برخلاف سایر روش های غیرمخرب شما با روش میکرومتر به راحتی قادر به اندازه گیری ضخامت هر نوع پوششی روی هر پایه ای هستید. البته در این روش حتما باید به سطح پایه بدون پوشش دسترسی داشته باشید و در عین حال یکی از معایب آن این است که نمی توانید پوشش های با ضخامت کم را اندازه گیری کنید.

تست های مخرب (Destructive Tests)

یکی از روش های غیرمخرب که شما می توانید با استفاده از آن به اندازه گیری ضخامت مواد بپردازید این است که قسمتی از آنرا برش دهید و سپس ضخامت پوشش را با استفاده از روش میکروسکوپی اندازه گیری کنید. با وجود اینکه اغلب فکر می کنند که این تکنیک خیلی راحت انجام می شود اما جزو روش هایی که امکان اندازه گیری غلط در آن وجود دارد و شما باید مهارت کافی داشته باشید تا بتوانید به نتایج دقیقی برسید.

گراویمتریک (Gravimetric)

در این روش کاربردی شما باید ابتدا قسمت مورد نظر را قبل و بعد از ایجاد پوشش وزن کنید و نسبت به اندازه گیری جرم پوشش و منطقه پوشش اقدام کنید تا بتوانید ضخامت پوشش را به صورت دقیق اندازه بگیرید و البته در این روش باید از رابطه زیر استفاده کنید تا به صورت دقیق نتایج را بدست آورید.

T = 10m/Ad

T : ضخامت بر حسب میکرومتر

m : جرم توده بر حسب میلی گرم

A : منطقه تست بر حسب سانتی متر مربع

d : چگالی بر حسب گرم بر سنتی متر مکعب

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *