انواع آهن آلات ساختمانی و کاربرد آنها

انواع آهن آلات ساختمانی و کاربرد آنها
📖 زمان مطالعه : ۵ دقیقه ⏲️

در صنعت ساخت و ساز ساختمان از انواع محصولات فولادی از جمله تیرآهن، میلگرد، رابیتس، ناودانی، قوطی آهن، نبشی و.. استفاده می شود که آنها را انواع آهن آلات ساختمان می نامند که هر کدام از آنها کاربرد منحصر بفردی دارند و تقریبا جایگزینی برای آنها وجود ندارد. در گذشته از تیر چوبی بعنوان تیر ساختمان استفاده می شد که در ادامه تیرآهن جایگزین آنها شد که البته این تنها یکی از انواع آهن آلات ساختمانی است و انواع میلگرد، ناودانی، نبشی، رابیتس گالوانیزه و… وجود دارد که در ساخت و ساز ساختمان استفاده می شود.

جوشکاری آهن آلات ساختمانی

همانطور که اشاره شد انواع آهن آلات ساختمانی وجود دارد که به دو دسته پروفیل ساختمان و فولاد ساختمانی تقسیم می شوند که هر کدام از آنها استفاده ها و ویژگی های منحصر به فردی دارند و البته نوع و روش جوشکاری آنها متفاوت است. اما در زمان جوشکاری آهن یک جوشکار علاوه بر رعایت نکات ایمنی و داشتن تجربه و مهارت کافی باید از بهترین وسایل و تجهیزات جوشکاری استفاده کند تا باعث بالا بردن کیفیت جوش و کاهش عیوب جوش شود.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

 

شماره تماس اورین الکتریک

انواع آهن آلات ساختمانی

یکی از اولین آهن آلاتی که در ساختمان استفاده می شود از نوع تیر آهن است که در گذشته این تیر ساختمانی از نوع تیر چوبی بود که در ادامه با تولید تیرهای فولادی با نام تیر آهن جایگزین آن در صنعت ساختمان سازی شد.

بغیر از تیر آهن که به صورت مقطع I انگلیسی وجود دارد انواع آهن آلات دیگر ساختمانی چون میلگرد، رابیتس های گالوانیزه، ناودانی و نبشی و… وجود دارد که به آنها اشاره خواهیم کرد.

خرید و انتخاب بهترین دستگاه جوش اینورتر برای جوشکاری بهترین فلزات

در زمان جوشکاری برای ساختمان باید بر حسب نوع آهن آلاتی که در ساختمان سازی می خواهید استفاده کنید و با توجه به نوع فلز و روش جوشکاری از بهترین دستگاه جوشکاری و الکترود جوش برای اینکار استفاده شود.

پروفیل های ساختمانی

پروفیل های ساختمان جزو دسته ای از آهن آلات می باشند که دارای شکل سطح مقطع با طول ثابت هستند که کلمه پروفیل از profile یا شکل ظاهری آنها بکار برده شده است که به دو دسته عمده زیر تقسیم می شوند.

  • پروفیل های ساختمانی باز : این دسته از پروفیل ها به صورت هندسی باز می باشند که آنها را پروفیل های با می نامند و شامل انواع نبشی، ناودانی، تیرآهن، پروفیل زد، سی پرلین و… می باشند.
  • پروفیل های ساختمانی بسته: جزو دسته پروفیل هایی با شکل هندسی بسته چون مربع، دایره یا مستطیل هستند که شامل انواع پروفیل ساختمانی، لوله داربستی، ستونی ساختمان و همچنین لوله مبلی می باشند.

فولادهای ساختمانی

یکی دیگر از محصولات فولادی کاربرد زیادی دارند اما در عین حال به مانند پروفیل ها شکل سطح مقطع مشخصی ندارند از نوع فولادهای ساختمانی می باشند. این دسته از فولادهای ساختمانی به صورت ورق هستند که به عنوان مثال شامل ورق های سیاه، ورق گالوانیزه یا ورق های روغنی، ورق های رنگی می باشند.

انواع پروفیل آهنی

در ادامه مقاله با توجه به شناختی که از مفهوم کلی آهن آلات ساختمانی به دست آوردید به بررسی انواع پروفیل ها خواهیم پرداخت که این دسته بندی بدون در نظر گرفتن نوع باز و بسته پروفیل می باشد.

میلگرد آجدار

میلگرد آجدار Deformed steel rebar جزو محصولات فولادی هستند که در ساخت فوندانسیون از آنها استفاده می شود و در انواع مختلف میلگرد زیگزاگ، خاموت، عصایی، رکابی، سنجاقی تولید می شوند که با استفاده از آنها باعث تقویت بتن ساختمان می شوند.

وظیفه اصلی میلگرد آجدار مقاومت بتن در برابر نیروهای کششی و برشی است که بهترین نوع میلگرد در ساختمان سازی از نوع میلگرد ذوبی است که در کارخانه تولید میلگرد ذوب آهن اصفهان تولید می شود.

تیرآهن

تیرآهن ساختمان در نام های مختلف IPE، I-Beam و INP شناخته می شود که از آن بعنوان اسکلت اصلی ساختمان استفاده می شود که بسته به درجه های متفاوت از نظر کیفیت متفاوت هستند و در عین حال بهترین تیر آهن را نوع تیرآهن ذوبی می دانند که از کارخانه ذوب آهن اصفهان تولید شده است.

ناودانی

از جمله پر کاربردترین نوع پروفیل باز در ساختمان را ناودانی یا U-Channel می دانند که در زمانی که برای تقویت یا ساپورت سازه ای به آن احتیاج باشد از آن استفاده می شود و یکی از بهترین برندهای ناودانی را ناودانی شکفته در مشهد می نامند که البته بغیر از آن انواع ناودانی آریان فولاد، ناودانی فولاد ناب تبریز نیز وجود دارد و حتی ناودانی وارداتی در بازار آهن آلات وجود دارد.

نبشی

نبشی آهن یا نبشی فولادی را با  به لاتین Steel angle bar  می نامند که جزو دسته پروفیل های باز می باشد که به مانند ناودانی در کاربردهای ثانویه ساختمان سازی از آنها استفاده می شود. از جمله کاربردهای نبشی در قاب سازی، تقویت اسکلت، نبشی کشی و یا وال پست می باشد که بهترین برند آن از نوع نبشی شکفته مشهد و سپس نبشی ناب تبریز می باشد.

قوطی آهن

قوطی آهن یا همان قوطی و پروفیل آهنی کاربردهای زیادی در صنعت ساختمان سازی دارد که با توجه به کاربرد آن در ابعاد و ضخامت های مختلف موجود است.

ستونی ساختمانی

ستونی ساختمانی به مانند قوطی آهن می باشد با این تفاوت که ابعاد و ضخامت بیشتری دارد و بیشترین استفاده از آنها در اسکلت فلزی ساختمان است.

لوله داربستی

لوله داربستی برای کار در ارتفاع بنا، نقاش ساختمان، سیمان کار و سنگ کار استفاده می شود.

محصولات فولادی ساختمانی

بغیر از موارد بالا یک سری محصولات فولادی ساختمان نیز وجود دارد.

ورق های فولادی

ورق های فولادی را با نام های ورق سیاه یا ورق نورد گرم و حتی ورق روغنی، گالوانیزه و ورق روغنی می شناسند که هر کدام از آنها در ساختمان سازی کاربردهای متفاوتی دارند.

میلگرد

انواع میلگرد آجدار، ساده و کلاف در صنعت ساختمان سازی با کاربردهای متفاوت وجود دارد که بهبود مقاومت کششی بتن از جمله کارهای استفاده از میلگرد در صنعت ساختمان سازی است.

لوله گاز رسانی

یکی از انواع آهن آلات که در جوشکاری ساختمان از آنها استفاده می شود شامل لوله های گاز رسانی، تاسیسات می باشد که از جنس محصولات فولادی هستند. در این بین بغیر از جوشکاری لوله انتقال گاز، نفت و آب در قطور بالا باید از پوشش داخلی و نوارهای دولایه و سه لایه دنسو آلمان برای عایق بندی آنها استفاده شود.

لوله گالوانیزه تست آب

این دسته از لوله ها در تاسیسات و آبرسانی استفاده می شود.

سیم مفتول

بیشترین استفاده ای که از سیم مفتول یا Steel wire rod  در صنعت ساختمان سازی بکار می برند برای بخش آرماتور بندی و تولید فونداسیون ساختمان می باشد.

رابیتس گالوانیزه

برای انجام و اجرا کردن انواع پلاستر و قطعات پیش ساخته گچی و دکوراسیون ساختمانی از انواع رابیتس گالوانیزه استفاده می شود که باید جوشکاری آن به درستی انجام شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *