فیش جوشکاری چیست؟

📖 زمان مطالعه : ۳ دقیقه ⏲️

قطعا پورت USB روی کیس کامپیوتر، گوشی یا تلویزیون دیده اید که محلی برای اتصال فلش، شارژر و  حتی موس و کیبورد است در واقع برای شغل جوشکاری نیز این حالت وجود دارد که به آن فیش جوشکاری می گویند. در واقع برای جوش دادن فلزات نیاز به گرمای زیاد است که درز اتصال ذوب شود و با استفاده از مواد پرکننده یعنی سیم جوش یا الکترود جوشکاری پر شود. بنابراین باید با دستگاه جوش و جریان الکتریسیته بتوان گرمای لازم را در جوشکاری فراهم کرد از این رو باید یک فیش مادگی روی دستگاه جوش قرار گیرد که بتوان فیش نر کابل جوشکاری و  انبر جوشکاری را به آن متصل کرد. انواع فیش جوشکاری شامل دو نوع نرگی و مادگی است که دارای دو قسمت هادی و عایق بندی هستند که در این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.

فیش جوشکاری چیست؟

به وسیله ای که برای ارتباط بین کابل جوشکاری با دستگاه جوش از آن استفاده می شود فیش جوشکاری می گویند. یکی از فیش های جوشکاری به نام فیش مادگی است که روی دستگاه جوش قرار دارد و دیگری فیش نرگی است که به کابل جوشکاری و انبر جوشکاری متصل می شود تا جریان الکترییسیته هنگام روشن شدن دستگاه جوش ایجاد شود و بتوان با گرمای لازم باعث اتصال بین دو فلز شد.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

انواع فیش دستگاه جوش

کابل جوشکاری با استفاده از یک وسیله باید به دستگاه جوش متصل شود تا جریان الکتریسیته لازم برای ایجاد دما در جوشکاری فراهم شود. از این رو از دو فیش نرگی و مادگی برای اتصال بین کابل جوشکاری و دستگاه جوش استفاده می شود. در واقع فیش جوش نر دارای یک الی چند پین است که یک سری کابل جوشکاری قرار دارد و در آن سمت فیش مادگی دارای حفره ای است که روی دستگاه جوش قرار دارد تا فیش نرگی داخل آن قرار گیرد. به فیش های نر پلاگ و به فیش های ماده نیز در شغل جوشکاری سوکت می گویند.

بسته به نوع پروژه کاری باید از کابل جوشکاری با طول متفاوت استفاده کرد از این رو لازم است که یک رابط بین کابل جوشکاری و دستگاه جوش باشد تا بتوان آنها را از هم جدا کرد از این رو بهترین وسیله فیش جوشکاری است. با استفاه از این فیش های اتصال به راحتی می توان کابل جوشکاری را به دستگاه جوش متصل یا جدا کرد.

مواد بکار رفته در ساخت فیش دستگاه جوش

این وسیله الکتریکی دارای دو قسمت هادی و قسمت عایق بندی شده است که در قسمت هادی آن از جنس آلیاژ مس است و همچنین در کنار فلز پایه هادی از فلزات بی اثر چون طلا، نیکل و قطع استفاده می شود تا باعث رسانایی و دوام بیشتر فیش جوشکاری شود و در عین حال باید رویه فیش از جنس روکش پلاستیکی نسوز باشد تا در برابر حرارت بالا تحمل داشته باشد و نسوزد.

متد اتصال فیش جوشکاری

فیش جوشکاری را حتی به عنوان آداپتور دستگاه جوش می شناسند که به دو صورت دائمی و جدا شدنی اتصال فیش جوشکاری وجود دارد. به قسمتی از کابل جوش که به آن فیش نری وصل شده است قسمت دائمی و به قسمت فیش از کابل که فیش مادگی به آن متصل است نیز قسمت جدا شدنی می گویند که شما به راحتی پس از عملیات جوشکاری می توانید کابل را از دستگاه جوش جدا کنید.

به منظور برقراری جریان الکتریکی بین دستگاه جوش و کابل جوشکاری باید دو فیش جوشکاری یعنی نرگی به مادگی به صورت محکم متصل شود تا در زمان جوشکاری از هم باز نشوند.

سایز و اندازه فیش دستگاه جوش متفاوت و با توجه به سایز آنها باید از کابل مخصوص آنها استفاده شود و به راحتی به شما این امکان می دهد که به راحتی بتوانید کابل جوشکاری را از دستگاه جوش جدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *