تاریخچه ساخت و اختراع یخچال و زمان ورود آن به ایران | آی بک امداد

تاریخچه ساخت و اختراع یخچال

   

📖 زمان مطالعه : ۶ دقیقه ⏲️

اگر نگاهی به دور و اطراف خود بیندازید نبود هر کدام از لوازم خانگی می توانست زندگی هر کسی را مختل کند به خصوص این مورد به شدت در مورد یخچال صدق می کند. یخچال وسیله ای برای نگهداری مواد غذایی، دارو و سایر مواد فاسد شدنی است که در انواع مختلف یخچال فریزر، دوقلو، ساید بای ساید، صنعتی برای رستوران، مغازه، فروشگاه وجود دارد. قطعا با بروز انواع مشکلات و ایرادات یخچال اعم از ساده ترین آن یعنی روشن نشدن یخچال، نشتی گاز، سر و صدای زیاد یخچال، اتومات نکردن و…سریعا با تعمیرکار تماس خواهید گرفت اما سوالی که شاید همه ما در ذهن داریم به تاریخچه ساخت یخچال و همچنین نام مخترع و زمان ورود اولین یخچال به داخل ایران بر می گردد که با خواندن این مقالات جواب سوالات خود را خواهید گرفت.

تعمیر یخچال در منزل راحتی کار شما با آی بک امداد

خرابی یخچال به دلایل مختلف ممکن است رخ دهد که شاید با خرابی قطعات آن شامل ترمودیسک، ترموفیوز، کندانسور، کمپرسور ( موتور )، کندانسور، اواپراتور و.. همراه شود و یا اینکه با نشانه ها و علائمی همچون سر و صدای زیاد یخچال، نشتی آب زیر یخچال، خالی شدن گاز یخچال، بوی بد داخل یخچال، یخ زدن لوله های پشت یخچال و… همراه شود که در این مواقع باید سریعا با تعمیرکار و متخصص تعمیر یخچال تماس بگیرید.

به مانند گذشته دیگر نیازی به حمل و نقل یخچال و بردن پیش تعمیرکار نیست بلکه با گرفتن شماره تماس آی بک امداد، استعلام قیمت و هزینه تعمیر یخچال و دادن آدرس سریعا تعمیرکار در محل و منزل شما در تهران حاضر خواهد شد و جلوی دیدگان شما کار تعمیر و تعویض قطعات و رفع مشکلات آن انجام خواهد شد.

آی بک امداد
آماده سرویس و پشتیبانی سریع خدمات و تعمیرات سیار در محل و منزل شماست . هر گونه تعمیرات یخچال و تعمیرات ماشین لباسشویی و ظرفشویی و تعمیرات تلویزیون ، تعمیرات کولر های آبی و گازی ، و لوازم خانگی برقی و تعمیرات لوازم برقی و تاسیساتی منزل ، و خدمات لوله کشی و سایر خدمات و تعمیرات برقی و مکانیکی منزل و محل کار خود را به ” آی بک امداد ” بسپارید . به منظور تماس و ارتباط با کارشناسان و تعمیرکاران و ارائه راهنمایی و مشاوره و اعزام‌ تعمیرکار فوری ، با شماره تماس فوری ☎️   ۰۹۱۲۰۲۸۳۴۲۲ و سایر شماره های درج شده در وبسایت تماس حاصل نمایید .

تاریخچه ساخت اولین یخچال

در گذشته انسان برای اینکه از مواد غذایی نگهداری کند و به مدت زمان طولانی بتواند از آنها استفاده کند از چشمه ها، چاه ها یا غارهای زیر زمینی استفاده می کردد که بعدا روی به ساخت آب انبار، یخدان آوردن و در ادامه با ساخت یخچال های نفتی، گازی و در حال حاضر یخچال های برقی خیالشان از بابت سرما داخل محفظه یخچال و قرار دادن مواد غذایی داخل آن و عدم خرابی و فاسد شدن آنها راحت شد.

البته دقت داشته باشید که با وجود اینکه یخچال با گاز یا مایع مبرد توسط کمپرسور داخل محفظه یخچال را سرد و خنک نمی کند و می توانید مواد غذایی خام داخل آن بگذارید اما مدت زمان ماندگاری مواد غذایی خام و پخته با هم فرق دارد و و با گذشت مدت زمان ماندگاری آن ماده غذایی خراب و فاسد می شود و قابلیت استفاده مجدد از آن را ندارید که به عنوان مثال مدت زمان ماندگاری گوشت گوسفند ۵ ماه می باشد و بعد از آن نباید مصرف شود.

کمک ابن سینا در اختراع یخچال

نحوه ایجاد سرما داخل محفظه یخچال به این صورت است که با فرستادن گاز یا مبرد توسط کمپرسور به داخل لوله های پشت یخچال ( اواپراتور ) گرمای داخل محفظه گرفته و به سرما تبدیل می شود از این رو گاز مبرد خیلی مهم است که اولین بار در قرن یازدهم میلادی مبرد توسط ابن سینا اختراع و همین کمک شایانی در ساخت یخچال کرده است.

مخترع یخچال کیست؟

اولین یخچال مصنوعی به سال ۱۷۴۸ میلادی می رسد که توسط مخترع آمریکایی به نام اولیور ایوانس ساخته شد و آنرا پدر یخچال و مخترع یخچال بخار فشرده می نامند و در ادامه اولین بار سال ۱۸۳۴ میلادی فردی به نام ژاکوب پرکینز توانست در طرح اولیه ایوانس تغییراتی ایجاد کند و اقدام به ساخت اولین یخچال جهان کند و البته در این بین نیز جان گوری مخترع آمریکایی را سازنده اولین یخچال مکانیکی می نامند که در سال ۱۸۴۱ میلادی بر پایه طرح ایوانس این کار انجام شوده است.

 تاریخچه یخچال‌های تجاری

اگر نگاهی به یخچال های مغازه، رستوران، کبابی ها، فروشگاهها بیندازید متوجه خواهید شد که با نوع یخچال فریزر و خانگی فرق دارد که اگر بخواهیم به تاریخچه ساخت یخچال های تجاری بپردازیم باید بدانید که این نوع یخچال ها ۴۰ سال زودتر از انواع یخچال های خانگی وارد بازار شده است که از گازهای آمونیوم (R-17) یا سولفورید اکسید (R-764) برای موتور یخچال صنعتی استفاده شده است که گازی بسیار خطرناک است و برای گاز یخچال خانگی خیلی خطرناک می باشد.

یخچال های تجاری به نام دیگر صنعتی شناخته می شود که در انواع صندوقی و ایستاده موجود است و دارای شیشه می باشند که برای نگهداری از انواع نوشیدنی، لبنیات از آنها استفاده می شود که به صورت یخچال ویترینی مشهور هستند و به راحتی قابلیت باز و بستن درب یخچال وجود دارد.

در صورت خرابی یخچال های صنعتی مغازه، رستوران، فروشگاه در تهران کافیه با شماره تعمیرات آی بک امداد تماس بگیرید تا سریعا در محل حاضر و نسبت به رفع مشکل و عیب یابی یخچال اقدام کنند.

تاریخچه یخچال‌های خانگی و مسکونی

اولین بار یخچال فریزر توسط دبلیوولف و در سال ۱۹۱۳ ساخته شد که در سال ۱۹۱۴ مهندس ناتانیل بی ایده ساخت یخچال های الکتریکی را داد. ساخت یخچال های خانگی با کمپرسور در قسمت زیرین آن در سال ۱۹۱۶ توسط آلفرد ملوس ساخته شد.

اگر بخواهیم به صورت دقیق از زمان ورود یخچال هیا برقی در بازار بگوییم به سال ۱۹۲۳ بر می گردد که ۸۰ درصد یخچال های بازار را نوع برقی تشکیل داد.

تاریخچه اولین یخچال فریزر در جهان

در سال ۱۹۲۷ اولین یخچال به نام برند جنرال الکتریک ساخته و وارد بازار شد که البته به خاطر استفاده از سولفورید اکسید مشکلات بینانیی به همراه داشت از این رو در دهه ۱۹۵۰تا۱۹۶۰ در زمینه ساخت یخچال عملکرد چشمگیری به عمل آمد که در حفظ محیط زیست انجام شد.

زمان ورود اولین یخچال در ایران

تاریخچه ساخت اولین یخچال عمومی حدود ۱۷۰۰ سال پیش از میلاد پادشاهی ایرانی می رسد که متشکل از یک استخر، دیواری بلند بود که باعث جلوگیری از گرم شدن آب یخ زده داخل استخر می شد.

اما اگر بخواهیم به صورت دقیق زمان ورود اولین یخچال جهان به داخل ایران را بنویسیم به سال ۱۳۳۹ بر می گردد. و در ادامه کارخانه ساخت یخچال در ایران در بیابان های شرق تهران که همان خیابان پیروزی است سال ۱۳۴۳ انجام شد که به راه اندازی کارخانه فیلور شروع شد.

فیلور نحستین کارخانه تولید یخچال در ایران

اولین کارخانه ای که در ایران شروع به ساخت و تولید یخچال کرد به کارخانه فیلور که خود آن مشتکل از دو کارخانه فیلکوی آمریکا و هوور انگلیس ساخته شد.

اجزاء و قطعات اصلی یخچال

یخچال جزو مهمترین وسایل و لوازم خانگی به شمار می آید که متشکل از اجزاء و قطعات مختلف اصل که شامل کمپرسور، کندانسور، اواپراتور، گاز، ترمودیسک، ترموفیوز، ترمودیسک، موتور فن، المنتدر می باشد که هر کدام وظایفی بر عهده دارند و البته داخل آن برد یخچال وجود دارد.

کمپرسور

کمپرسور یا موتور یخچال خود شامل دو بخش الکتریکی و مکانیکی است که امروزه در انواع موتور یخچال اینورتری یا خطی وجود دارد.

اواپراتور

به منظور خنک کردن و ایجاد سرما داخل محفظه یخچال باید گاز مبرد توسط اواپراتور به سمت کندانسور برود که این کار توسط اوپراتور انجام می شود و گاز را وارد محفظه و گرما را می گیرد و سپس گاز را به صورت مایع می کند و وارد درایر یا همان خشک کند می کند و در ادامه نیز وارد اواپراتور یخچال می شد.

کندانسور

کندانسور (به انگلیسی: Condenser) یکی از قطعات مهم یخچال برای خنک کردن یخچال می باشد که با ورود گاز فریون فشروده از سمت کمپرسور و خنک کردن کندانسور و تبدیل آن به مایع شروع می شود.

ترموستات

به منظور جلوگیری از خرابی موتور یخچال باید هر چند دقیقه یکبار اتومات شود یعنی چند دقیقه روشن و سپس چند دقیقه خاموش شود. که برای اینکه دمای داخل یخچال به صورت استاندارد و متعادل شود قطعه ای به نام ترموستات این کار انجام می دهد که در صورت گرم شدن داخل یخچال فرمان روشن شدن یخچال را به برد بده تا آن هم فرمان را به رله استارت و در ادامه کمپرسور یخچال روشن شود.

گاز یا ماده مبرد

گاز یخچال در ابتدا از نوع آمونیکا بود که به آن گاز مبرد می گویند و به خاطر عوارض و خطراتی که برای بدن داشت که شامل خفگی، انفجار و … بود امروزه از گازهای یخچال نوع فریون ۱۲ با ترکیب CCl2F2 استفاده می‌شود که کاملا بی بو می باشد و علاوه بر عدم خوردگی فلزات، غیر قابل اشتعال می باشد.

معرفی انواع یخچال فریزر بر اساس طراحی و کاربری

همانطور که اشاره کردیم در بازار انواع یخچال های صنعتی و خانگی وجود دارد که برندهای ایرانی و خارجی شامل برند دونار، امرسان، اسنوا، دیپوینت، هیمالیا، الکترواستیل، سامسونگ، ال جی، دوو، بکو و… است که در انواع مختلف زیر وجود دارند.

  • یخچال فریزر، فریز پایین یا Bottom freezer
  • یخچال فریزر دوقلو
  • یخچال فریزر ساید بای ساید Side by side
  • یخچال فریزر در فرانسوی یا فرنچ دور French door
  • یخچال فریزر، فریز بالا یا Top freezer
  • بخچال فریزرهای آزمایشگاهی (برای نگهداری دارو، کشت گیاهان خاص، انجام تست‌های کالیبراسیون و همچنین ارزیابی کیفیت محصولات)

1 دیدگاه برای “تاریخچه ساخت و اختراع یخچال و زمان ورود آن به ایران | آی بک امداد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *