برای دوخت یک لباس علاوه بر داشتن الگوریتم باید شناخت کافی داشته باشید و در طی فرایند پیچیده و دوخت دوز پارچه ها سرهم این کار انجام می شود از این رو هنگام کار کردن با چرخ خیاطی باید به موقع روغن و تمیز کاری دستگاه انجام شود و در صورت بروز انواع مشکلات چون گیر کردن سوزن چرخ خیاطی، سفت شدن توپی چرخ خیاطی، سوختن لامپ، کار نکردن چرخ خیاطی و… باید سریعا نسبت به تعمیر آن اقدام کنید که در این بین درجا زدن چرخ خیاطی یکی از مشکلات رایج است که با قفل شدن سوزن روی پارچه همراه است که به دلیل عدم تنظیم کشش نخ، نصب نبودن ماکو، برعکس چرخاندن توپی و درست نبودن نخ کشی انجام می شود که برای رفع مشکل باید اقدام کنید و اگر در تهران هستید و نیاز به تعمیرکار دارید کافیه شماره آی بک امداد را بگیرید تا تعمیرکار در محل و آدرس شما حاضر و کار تعمیرات چرخ خیاطی را انجام دهد.
درجا زدن چرخ خیاطی چیست؟
یکی از مشکلات در هنگام کار کردن با چرخ خیاطی درجا زدن سوزن است و به این معنا که سوزن روی پارچه قفل می شود و کار نمی کند و همین منجر به اختلال در دوخت و دوز پارچه می شود و پارچه به حرکت در نمی آید از این رو چرخ خیاطی قفل می شود که به آن درجا زدن چرخ خیاطی می گویند که دلایل زیادی برای بروز این مشکل وجود دارد.
- درست نبودن نخ کشی
- عدم تنظیم درست کشش نخ
- برعکس چرخاندن توپی چرخ
- نصب نادرست ماکو چرخ خیاطی
- به موقع روغن کاری و تمیز کاری چرخ خیاطی انجام نشده
💡حتما بخوانید: علت پاره شدن نخ در چرخ خیاطی
” آی بک امداد ”
آماده سرویس و پشتیبانی سریع خدمات و تعمیرات سیار در محل و منزل شماست . هر گونه تعمیرات یخچال و تعمیرات ماشین لباسشویی و ظرفشویی و تعمیرات تلویزیون ، تعمیرات کولر های آبی و گازی ، و لوازم خانگی برقی و تعمیرات لوازم برقی و تاسیساتی منزل ، و خدمات لوله کشی و سایر خدمات و تعمیرات برقی و مکانیکی منزل و محل کار خود را به ” آی بک امداد ” بسپارید . به منظور تماس و ارتباط با کارشناسان و تعمیرکاران و ارائه راهنمایی و مشاوره و اعزام تعمیرکار فوری ، با شماره تماس فوری ☎️ ۰۹۱۲۰۲۸۳۴۲۲ و سایر شماره های درج شده در وبسایت تماس حاصل نمایید .
چرا چرخ خیاطی قفل می شود؟
یکی از مشکلات و ایراداتی که در چرخ خیاطی وجود دارد زمانی است که قفل می کند و سوزن روی پارچه درجا می زند که این مشکل درجا زدن چرخ خیاطی به دلایل زیر رخ می دهد که بررسی و عیب یابی هر کدام از آنها انجام شود و اگر قادر به رفع مشکل نیستید با تعمیرکار و تکنسین حرفه ای تماس بگیرید.
- درست نبودن نخ کشی
- عدم تنظیم درست کشش نخ
- برعکس چرخاندن توپی چرخ
- نصب نادرست ماکو چرخ خیاطی
- عدم روغن کاری و تمیز کاری به موقع چرخ خیاطی
درست نبودن نخ کشی چرخ خیاطی
برای اینکه دوخت دوز به درستی انجام شود باید نخ کشی درست باشد در غیر این صورت باعث گره خوردن یا منحرف شدن از مسیر و قفل کردن چرخ خیاطی می شود.
عدم تنظیم کشش نخ در چرخ خیاطی
یکی دیگر از مواردی که زمان کار کردن با چرخ خیاطی باید در نظر بگیرید تنظیم درست کشش نخ است که باید درجه آن بین عدد ۳ تا ۵ تنظیم گردد و با گذاشتن روی درجه عدد بیشتر یعنی کشش بیشتر است که در این بین شل یا سفت بودن زیاد نخ منجر به اختلال در دوخت می گردد که خیلی مهم است که علاوه بر نوع نخ و سوزن حتما کشش نخ تنظیم گردد در غیر اینصورت چرخ خیاطی درجا می زند.
برعکس چرخاندن توپی چرخ
یکی از نکاتی که در حین کار کردن با چرخ خیاطی باید در نظر بگیرید این است که توپی برعکس نچرخانید چونکه منجر به جمع شدن نخ در کمپلت و قفل کردن چرخ خیاطی می شود و در عین حال اگر به زور توپی چرخانده شود حتی منجر به آسیب دیدگی سایر قطعات و اجزای چرخ خیاطی می شود.
💡حتما بخوانید: علت سفت شدن توپی چرخ خیاطی
درست نصب نکردن ماکو چرخ خیاطی
یکی از قطعات اصلی چرخ خیاطی ماکو نام دارد که کار تنظیم کشش نخ با این قطعه انجام می شود بنابراین در صورت نصب اشتباه ماکو منجر به خرابی دستگاه و درجا زدن چرخ خیاطی می شود که برای تنظیم درست ماکو باید ماسوره داخل آن و نخ از شیار و پشت فنر ماکو رد گردد که با شنیدن صدای تیک به این معناست که نخ و ماسوره به درستی داخل ماکو قرار گرفته است و مشکلی ندارد و در ادامه نیز با عبور نخ از شیار باید آنرا بکشید تا ماسور در جهت عقربه های ساعت بچرخد و ماکو باید در جای خود قرار گیرد و در صورت چرخیدن ماسوره در خلاف عقربه های ساعت به معنای اشتباه جا افتادن ماکو است که باید مجددا آنرا تنظیم کنید.
عدم روغن کاری و تمیز کاری به موقع چرخ خیاطی
برای جلوگیری از بروز انواع مشکلات در چرخ خیاطی باید به موقع روغن کاری و تمیز کاری دستگاه انجام شود چونکه به مرور زمان و استفاده از چرخ خیاطی پرزهای حاصل از برش و دوخت پارچه داخل چرخ جمع و باعث گیر کردن چرخ می شوند که باید به موقع زیر صفحه دوخت، محفظه ماکو و اطراف آنرا تمیز کنید در غیر اینصورت عدم تمیز کاری و روغن کاری چرخ خیاطی منجر به قفل کردن چرخ خیاطی می گردد.
نتیجه گیری
یکی از مشکلات و ایرادات چرخ خیاطی زمانی است که قفل و درجا می زند که درجا زدن چرخ خیاطی به معنای گیر کردن سوزن داخل پارچه و حرکت نکردن آن است که این مشکل به دلایل مختلف چون عدم نخ کششی درست، عدم تنظیم کشش نخ، درست نصب نکردن ماکو در جای خود، برعکس چرخاندن توپی و عدم روغن کاری و تمیز کاری به موقع چرخ خیاطی رخ می دهد.