با انواع الکترود تنگستن جوش آرگون آشنا شوید

📖 زمان مطالعه : ۴ دقیقه ⏲️

در جوشکاری آرگون علاوه بر اینکه باید جوشکار مهارت کافی داشته باشد تا جوش فلزات به خوبی انجام شود باید بهترین دستگاه جوشکاری و همچنین الکترود مناسب را انتخاب کند. برای جوشکاری آرکون تنها از الکترود تنگستن استفاده می شود که در به نام ها مختلف تنگستن نارنجی، تنگستن سبز، تنگستن خاکستری و… وجود دارد که هر کدام از آنها مختص جوش دادن فلزات متفاوتی هستند و ویژگی های متفاوتی دارند. تنگستن نوعی از فلز سخت با مقاومت حرارتی بالا است که  باعث می شود جوش مستحکم و با کیفیت ایجاد شود. در صورتی که قصد جوشکاری آرگون دارید با توجه به نوع فلز باید انواع الکترود تنگستن را بشناسید و بهترین نوع آنرا انتخاب کنید تا کار شما با کیفیت جوش بالایی همراه باشد.

جوشکاری آرگون چیست؟

برای جوش دادن دو فلز نیاز به گرمای زیادی است که در روش جوشکاری الکترود دستی علاوه بر ایجاد گرما باید الکترود در فضالی پر شود تا پس از سرد شدن جوش دادن فلزات با کیفیت بالا انجام شود. دقت داشته باشید که در روش جوشکاری آرگون گرما ایجاد می شود اما الکترود مصرف نمی شود و تنها باید نوک الکترود با فاصله معین از فلز قرار گیرد و زاویه تورچ مناسب باشد در غیر اینصورت باعث سوراخ شدن فلز می شود. یکی از دلایلی که گفتیم در جوشکاری آرگون باید از الکترود تنگستن استفاده کنید این است که باید دمای بالایی را الکترود تحمل کند و با توجه به اینکه الکترود تنگستن قابلیت تحمل دمای ۳۴۰۰ درجه سانتیگراد دارد از این رو گزینه مناسب است.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

شماره تماس اورین الکتریک

 

تنگستن چیست؟

یکی از فلزات کاملا سخت با مقاومت حرارتی بالا فلز تنگستن است که از آن بعنوان الکترود مناسب در جوشکاری آرگون استفاده می کنند. در واقع تنگستن فلزی است که می تواند حتی دمای ۳۴۱۰ درجه سانتی گراد را تحمل کند.

معرفی انواع الکترود تنگستن

انواع الکترود تنگستن در بازار موجود است که به شرح زیر است و هر کدام از آنها ویژگی های مختص به خود دارند و با توجه به ویژگی های آن قابلیت جوش دادن برخی از فلزات دارند.

  • تنگستن طلایی
  • تنگستن سبز
  • تنگستن قرمز
  • تنگستن نارنجی
  • تنگستن آبی

۱-الکترود تنگستن طلایی

الکترودهای تنگستن طلایی به نام تنگستن لانتانیته شناخته می شوند که خیلی کم از آنها برای جریان های AC استفاده می شود. در این نوع تنگستن ۹۷.۸٪ تنگستن و بین ۱.۳ تا ۱.۷٪ لانتانوم وجود دارد و بهترین گزینه برای قوس الکتریکی است که در آن میزان سوخت کمی استفاده می شود و بهترین الکترود برای جوش زدن فلزاتی چون تیتانیوم، مس، نیکل، استیل است.

۲-الکترود تنگستن نارنجی

الکترودهای تنگستن نارنجی یا تنگستن سیریت شده (طبقه بندی AWS EWCe-2) شامل حداقل ۹۷.۳۰ درصد تنگستن و ۱.۸۰ تا ۲.۲۰ درصد سریم است. این نوع الکترود تنگستن برای جریانات کم جوشکاری DC خوب است و به منظور جوش دادن لوله، ورق فلز نازک و همچنین قطعات کوچک و ظریف استفاده می شود. در واقع بهترین نوع الکترود تنگستن برای جوش دادن فلزات فولاد کربن، فولاد ضد زنگ، آلیاژهای نیکل و تیتانیوم به شمار می آید.

شما می توانید حتی از الکترود تنگستن نارنجی برای جوش دادن فلزاتی مانند تیتانیوم، آلومینیوم و منیزیم استفاده کنید.

۳-الکترود تنگستن قرمز

الکترودهای تنگستن قرمز Thoriated براساس  (طبقه بندی AWS EWTh-2) شامل حداقل ۹۷.۳۰ درصد تنگستن و ۱.۷۰ تا ۲.۲۰ درصد توریم هستند و بعنوان متداول ترین نوع الکترود مصرفی می باشند. در واقع این نوع الکترود تنگستن عمر بالایی دارند و به راحتی قابل استفاده هستند از این رو نسبت به سایر الکترودهای تنگستن بیشتر استفاده می شوند و همچنین ظرفیت حمل جریان بالاتر را دارند.

با توجه به اینکه این نوع الکترود کمتر از دمای ذوب کار می کند همین باعث می شود که کمتر داخل گودال جوش سرازیر شود و به همین جهت آلودگی جوش کمتری به وجود آید. از این نوع الکترود تنگستن برای فرآیندهای جوش DC و برای فلزات کربن، استیل، نیکل، تیتانیوم، مس استفاده می شود.

۴-الکترود تنگستن سبز

الکترودهای تنگستن خالص (طبقه بندی AWS EWP) با مقدار ۹۹.۵۰ درصد تنگستن می باشد که بیشترین میزان مصرف الکترود را به همراه دارد. از این الکترود بیشتر برای جوشکاری موج سینوسی AC بر روی فلزات آلومینیوم و منیزیم استفاده می شود و در جوشکاری های DC کاربردی ندارد.

۵-الکترود تنگستن خاکستری

الکترودهای تنگستن خاکی کمیاب (طبقه بندی AWS EWG) مقدار افزودنی نامشخصی از اکسیدهای زمین کمیاب را دارد از این رو تولید کنندگان مجبور هستند هر ماده افزودنی و درصد آنرا را روی بسته بندی مشخص کنند.

از این نوع الکترود تنگستن بیشتر برای جریان های DC با شروع قوس الکتریکی و با آمپر پایین استفاده می شود و بیشتر برای فلزات فولاد، استیل، نیکل، تیتانیوم، آلومینیوم و منیزیم مناسب است.

۶-الکترود تنگستن آبی

الکترودهای آبی لانتانیته برای  هر دو نوع جریان جوشکاری AC و DC استفاده می شود و یک الکترود محبوب عمومی است که برای جوشکاری آلیاژهای آلومینیوم، منیزیم، نیکل، مس، تیتانیوم و فولادهای کم آلیاژ و فولادهای غیر خورنده استفاده می شود.

 

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *