معرفی کامل سیم جوش CO2، کاربرد و نکات استفاده از آن در جوشکاری

سیم جوش co2
📖 زمان مطالعه : ۵ دقیقه ⏲️

برای جوش دادن فلزات و غیر فلزات انواع روش های جوشکاری وجود دارد که یکی از آنها جوشکاری با گازهای محافظ است که در بین آنها گاز دی اکسید کربن CO2 نسبت به گاز آرگون ده برابر ارازن تر می باشد و همین باعث کاهش هزینه جوشکاری می باشد. از سیم جوش CO2 در جوشکاری مگ MAG استفاده می شود که در آن به صورت قوس الکتریکی با گاز محافظ این فرآیند انجام می شود و سرعت جوشکاری در آن زیاد است به این دلیل که نیازی به تعویض الکترود نیست.

جوشکاری CO2 چیست؟

یکی از انواع روش های جوشکاری با استفاده از گاز محافظ می باشد که در آن جوشکاری با استفاده از گاز دی اکسید کربن و سیم جوش انجام می شود. از جوشکاری CO2 با نام جوشکاری مگ Mag شناخته می شود که به دلیل استفاده از گاز دی اکسید کربن و سیم جوش علاوه بر ارزان بودن هزینه جوشکاری باعث بالا رفت سرعت جوشکاری می شود و در صنایع مختلف از این روش جوشکاری استفاده می شود.

جوشکاری CO2 روشی عالی برای صنایع تولید فلز است که در این بین برای جوشکاری صفحات نازک و نیمه نازک فولادی و همچنین جوشکاری بدنه خودرو یک روش خوب محسوب می شود.

دستمزد و حقوق جوشکاری CO2

با توجه به پرکاربرد بودن روش جوشکاری CO2 در صنایع مختلف تولید فلز و صنعت خودرو سازی مسلما استخدام جوشکار مسلط با روش جوشکاری مگ خیلی زیاد است که البته حقوق و دستمزد بسته به کشوری دارید که در آن مشغول به کار هستید.

بهترین کشورها برای جوشکاری در جهان شامل آمریکا، کانادا، اتریش، هلند، استرالیا، نروژ و حتی کشورهای خاورمیانه حوضه خلیج فارس است که در انواع مشاغل جوشکاری با دستمزد بالا استخدام می کنند و حتی قادر به مهاجرت کاری به این کشورها هستید در صورتی که حقوق جوشکاری در ایران نسبت به میانگین استاندارد جهانی خیلی پایین است.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۱۲۶۰۱۴۲ و سایر شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

 

شماره تماس اورین الکتریک

 

سیم جوش CO2

در نگاه اولیه از دید عامیانه مردم شاید تفاوتی بین الکترود و سیم جوش مشاهده نشود در صورتی که تفاوت هایی بین این دو ابزار جوشکاری وجود دارد که حتی بسته به نوع و روش جوشکاری استفاده از آنها متفاوت می باشد. از سیم جوش برای جوشکاری مگ استفاده می شود که در آن فرآیند جوشکاری با قوس الکتریکی و با گاز محافظ انجام می شود که بیشترین استفاده از این روش برای جوشکاری گوشه های فولادی است.

بهترین سیم جوش های CO2

تفاوت سیم جوش و الکترود جوشکاری

سیم جوش و الکترود دو تا از وسایل مهم و ضروری در جوشکاری هستند که هر کدام از آنها کاربرد متفاوت دارند. مهمترین تفاوت بین سیم جوش با الکترود در این است که سیم جوش از مفتولی فلزی تشکیل شده است که به دو نوع آهنی و غیر آهنی و بدون روکش وجود دارد در صورتی که الکترود جوشکاری متشکل از فلزی است که روی آن روکش وجود دارد. علاوه بر این انواع الکترود و سیم جوش وجود دارد که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند.

  1. سیم جوش های CO2
  2. سیم جوش های میگ مگ
  3. سیم جوش های توپودری
  4. سیم جوش های زیر پودری
  5. سیم جوش های تیگ

عملکرد سیم جوش CO2

همانطور که اشاره شد انواع روش های جوشکاری وجود دارد که یکی از آنها جوشکاری با گاز محافظ CO2 است که در آن بغیز از گاز محافظ دی اکسید کربن از سیم جوش استفاده می شود تا در طول فرآیند جوشکاری سیم جوش به مونواکسید کربن و اکسیژن تبدیل شود و در ادامه کار و بعد از سرد شدن مجددا CO2 ایجاد گردد.

از جوشکاری با سیم جوش CO2 بیشتر برای فولادهای کربنی ساده و کربن-منگنزی استافده می شود که در این بین با وجود اینکه میزان قدرت اکسیداسیونی CO2 مناسب است اما همین باعث می شود که از این سیم جوش برای عناصر اکسیده شده قوی چون آلومینیوم، مس، منگنز و حتی نیکل استفاده نشود.

 کاربرد سیم جوش CO2

از سیم جوش CO2 برای جوشکاری در صنایع مختلف چون جوشکاری فلزات فولادی ساختمانی، مخزن سازی و حتی کشتی سازی استفاده می شود.

حالات مختلف جوشکاری با سیم جوش CO2

حالت های مختلفی با جوشکاری مگ و با استفاده از سیم جوش انجام می شود که شامل موارد زیر می باشد.

  • جوشکاری در حالت تخت یا (PA) / ( 1f)یا flat
  • جوشکاری در حالت افقی یا (PB) / (2f)یا horizontal
  • جوشکاری در حالت سربالا یا (PF9) / (3f)یا vertical
  • جوشکاری در حالت سرازیر یا (PG)
  • جوشکاری در حالت سقفی یا (PD) / (4f) یا overhead

نحوه جوشکاری با سیم جوش و دستگاه سیم جوش CO2

به  منظور جوشکاری CO2 علاوه بر داشتن مهارت و تجربه کافی، رعایت نکات ایمنی باید بهترین لوازم و تجهیزات جوشکاری از جمله دستگاه جوش CO2 و سیم جوش CO2 را داشته باشید که با انجام مراحل زیر جوشکاری را انجام دهید.

  • با قرار دادن سیم جوش داخل دستگاه جوش این مفتول ها به داخل موتور متحرک به نام وایرفیلد می شوند.
  • در ادامه کار این مفتول از قسمت شلنگ عبور می کند و به تفنگ جوشکار می رسد تا با قوس الکتریکی و ذوب آن باعث جوش خوردن قطعه فلزی شود.
  • یک جوشکار با فشار دادن به دکمه تفنگ جوشکاری که تورچ جوشکاری نامیده می شود به صورت همزمان باید سیم جوش CO2 با گاز کربن دی‌اکسید و یا ترکیب آن با آرگون، شروع به پخش شدن در فضایی که قوس الکتریکی شود.

نکات جوشکاری با سیم جوش CO2

  • از قرار دادن و انبار کرد سیم جوش داخل تانک های حاوی کروزون خودداری کنید چون خطرناک هستند.
  • در زمان جوشکاری باید از وصل بودن برق مطمئن شوید.
  • از قرار گرفتن سیم جوش در معرض مواد آتش زا خودداری و مواظب باشید.

مزایا و معایب این سیم جوش

سیم جوش CO2 یکسری مزایا و معایب دارد که به آنها اشاره خواهیم کرد.

  • از سیم جوش CO2 در صنایع مختلف و به روش جوشکاری اتوماتیک و نیمه اتوماتیک استفاده می شود که نسبت به سایر سیم جوش ها آلودگی جوشکاری کمتری دارد.
  • افزایش سرعت جوشکاری با سیم جوش
  • با وجود این سیم جوش یک جوشکار دید بهتری روی حوضچه مذاب دارد که باعث کم شدن سرباره جوش می شود.
  • در جوشکاری با الکترود دستی نیاز به عوض کردن الکترود است در صورتی که با سیم جوش CO2 این کار انجام نمی شود و همین باعث ساده تر شدن و سریعتر شدن جوشکاری م شود.
  • با توجه به ارزان بودن گاز دی اکسید کربن نسبت به سایر گازهای جوشکاری این روش جوشکاری کم هزینه است و برای جوشکاری فولاد روشی کاملا ارزان قیمت به شمار می آید.
  • با وجود گاز CO2 در جوشکاری با سیم جوش باعث جلوگیری از نفوذ ناقص میشود.
  • به منظور کاهش پاشش جوش در زمان جوشکاری با سیم جوش از گاز دی اکسید کردن با ترکیب گاز آرگون استفاده می شود.
  • گاز CO2 جزو گازهای محافظتی در جوشکاری است که باعث جلوگیری از برخی از عیوب جوش چون سوختگی کنار جوش می شود.
  • گاز مونواکسید کربن با گاز ازن در زمان جوشکاری سمی هستند از این رو در زمان جوشکاری CO2 باید تهویه مناسب در محیط وجود داشته باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *