لیست ابزار و تجهیزات ضروری جوشکاری همراه با تصویر

📖 زمان مطالعه : ۶ دقیقه ⏲️

به جوش زدن فلزات با اعمال گرما و حرارت با استفاده از دستگاه جوشکاری را فرآیند جوشکاری می گویند. بغیر از تخصص و مهارت بالای جوشکار برای جوش زدن فلزات و کاهش عیوب جوش در این استفاده از بهترین تجهیزات جوشکاری به مانند دستگاه جوش و الکترود مناسب خیلی مهم است. البته همه ما مهترین وسیله جوشکاری را دستگاه جوش، الکترود و سیم جوش می دانیم اما در این بین وسایلی چون آچار، دستکش، برس سیمی، چکش، تورچ یا مشعل، انبر جوشکاری و.. جزو تجهیزات مهم جوشکاری هستند که در این مقاله لیست ابزار و تجهیزات ضروری جوشکاری همراه با تصویر و  عکس آنها و کاربرد هر وسیله خواهیم نوشت.

پیشگیری از خطرات جوشکاری با وسایل جوشکاری

خطرات شغل جوشکاری زیاد است که مهمترین آنها خطر جوشکاری برای چشم و صورت است از این رو استفاده از عینک و کلاه ماسک جوشکاری و پوشیدن لباس مخصوص خیلی مهم است که در این بین لباس جوشکاری آرگون قرمز رنگ است که دلایل خاص خود را دارد.

کاهش عیوب جوش و بالا بردن کیفیت جوش با بهترین تجهیزات جوشکاری

هر چقدر که مهارت یک جوشکار بالا باشد مسلما اگر بهترین دستگاه جوشکاری و تجهیزات ضروری را نداشته باشد نمی تواند  کیفیت جوش بالایی را تضمین کند بنابراین خرید دستگاه جوشکاری و بکارگیری الکترود و سیم جوش مناسب شرط لازم برای بالا بردن کیفیت جوش و کاهش عیوب جوش می باشد.

 لیست ابزار و تجهیزات ضروری جوشکاری به همراه عکس

در شغل جوشکاری استفاده از بهترین وسایل و تجهیزات خیلی مهم است و هر گونه سهل انگاری و رعایت نکردن نکات ایمنی و دستوالعمل های حفاظتی باعث بروز آتش سوزی، به خطر افتادن سلامت جوشکار و بروز عیوب جوش می شود. در اینجا شما را با انواع ابزار و تجهیزات ضروری جوشکاری به غیر از الکترود و دستگاه جوش آشنا می کنیم که دانستن آن توسط جوشکاران مبتدی خیلی ضروری است و هر کدام از آنها کاربرد خاص خود را دارند که به آن اشاره خواهیم کرد.

  • آچار
  • چکش
  • انبر جوشکاری
  • اسکنه
  • انبر قطعه گیر
  • سیلندر گاز جوشکاری
  • برس سیمی
  • گیره جوشکای
  • آسیاب زاویه ای
  • فندک جرقه ای
  • تمیز کننده نازل جوشکاری
  • پانچ جوشکاری
  • ابزار مقایس فلز
  • نوار متر
  • مخزن گاز
  • شیر تنظیم کننده گاز
  • شلنگ
  • عینک جوشکاری
  • کلاه ایمنی
  • دستکش مخصوص
  • سندان
  • پیشبند مخصوص جوشکاری
  • تورچ یا مشعل جوشکاری

آچار

از این وسیله برای سفت کردن یا شل کردن هر نوع بستی یا مهره گیره جوش استفاده می شود.

چکش

وسیله ای کاربردی در جوشکاری که از آن برای براده برداری، حذف سرباره های جوشکاری و هر گونه کثیفی روی فلز جوش استفاده می شود.

انبر جوشکاری

از انبر جوشکاری برای حذف پاشش جوش و در عین حال بریدن سیم جوش استفاده می شود.

اسکنه

یکی از نکات مهم در حین جوشکاری از بین بردن سرباره، کثیفی روی فلز پس از جوشکاری فلزات است که از اسکنه استفاده می شود.

انبر قطعه گیر

با استفاده از انبر قطعه گیر به راحتی جوشکاران می توانند قطعه کوچک فلزی داغ را بلند کنند و آنرا نگه دارند.

سیلندر گاز جوشکاری

وسیله ای که برای باز و بستن سوپاپ مخز گاز در زمان جوشکاری با گاز مورد نیاز است.

برس سیمی

برای اینکه سطح جوش فلزات را قبل و بعد از جوشکاری پاک کنید باید از برس سیمی یا چکش از جنس فولاد ضد زنگ استفاده کنید.

گیره جوشکای

برای اینکه دو قسمت از فلز را به صورت محکم نگه دارید باید از گیره های جوشکاری استفاده کنید.

آسیاب زاویه ای

وسیله ای مهم در جوشکاری برای اینکه بتوانید عملیات جوشکاری را کاملا بی نقص به پایان برسانید. از این وسیله برای صاف و صیقلی کردن سطح فلز قبل از شروع جوشکاری استفاده می شود.

فندک جرقه ای

روشن کردن گاز داخل تورچ با استفاده از این وسیله انجام می شود.

تمیز کننده نازل جوشکاری

به منظور تمیز کردن و پاک کردن نازل و سیم جوش از تمیز کننده نازل جوشکاری استفاده می شود.

پانچ جوشکاری

وسیله ای است که با آن می توان روی فلز را سوراخ کرده و در کل وسیله ای برای علامت گذاری در جوشکاری به شمار می آید.

ابزار مقایس فلز

مهمترین ابزار جوشکاری را ابزار مقیاس فلز می دانند که یکی جوشکار با استفاده از آن می تواند تنظیمات جوشکاری را تنظیم کند و در واقع ضخامت فلز را بفهمد. برای تنظیم دستگاه جوشکاری دانستن ضخامت فلز، آمپر مناسب جوشکاری و الکترود مناسب خیلی مهم است.

نوار متر

وسیله ای که ب آن قطعه کارهای طولانی و بزرگ و ضخیم را اندازه گیری می کنند.

مخزن گاز

سیلندرهای گاز جوشکاری را که از ورق های فولادی ضخیم با فشار گاز بالا ساخت شده اند را مخز گاز  جوشکاری می نامند که در این بین برای جوشکاری  تیگ از گاز آرگون و برای جوشکاری میگ از گاز CO2 استفاده می کنند.

سیلندر اکسیژن

سیلندر اکسیژن محل نگهداری اکسیژن است که توانایی حفظ فشار گاز با ۲۲۰۰ پوند بر اینچ مربع را دارد.

مخزن گاز استیلن

یکی دیگر از مهمترین و کاربردی ترین گازهای جوشکاری گاز استیلن است که به دلیل حرارت شعله بالا آنرا در جوشکاری آهن و فولاد به کار می برند. دقت داشته باشید که تنظیم بودن رگولاتور مخزن گاز استیلن خیلی مهم است و اینکه نکات ایمنی جوشکاری را در هنگام گاز استیلن رعایت کنید و به هیچ وجه کپسول های استیلن را به حالت خوابیده نگه ندارید و قائم باشند.

شیر تنظیم کننده گاز

برای کنترل فشار گاز جوشکاری باید از شیر تنظیم کننده استفاده کنید. در واقع در زمان جوشکاری و برشکاری با سوخت اکسیژن خیلی مهم است که نسبت به تنظیم گاز اکسیژن اقدام کنید.

شلنگ جوشکاری

شما می توانید با شلنگ جوشکاری گاز را از رگولاتور به سمت مشعل جوش برسانید که جنس آن از نوع پلاستیک با کیفیت است  و معمولا آنرا با لوله آبی  یا سیاه برای گاز اکسیژن و لوله قرمز برای گاز استیلن می شناسند.

عینک جوشکاری

برق گرفتگی چشم در جوشکاری از خطرات این شغل است که به خاطر خیره  شدن به نورها و اشعه های مادون قرمز و ماورای بنفش است که برای مراقبت از چشم  یک جوشکار باید از عینک جوشکاری استفاده کند.

کلاه ایمنی جوشکاری

مهمترین وسیله جوشکاری کلاه ماسک است که با استفاده از آن چشم و پوست شما در برابر جرقه های جوشکاری و سوختگی سر و صورت در امان خواهد بود.

دستکش مخصوص

شوک الکتریکی، گرمای شدید جزو خطرات شغل جوشکاری است که به منظور محافظت از دست در برابر گرما، شوک و اشعه های ماورا بنفش و مادون قرمز باید از دستکش جوشکاری استفاده کنید.

سندان

یک فلز قوی با سطح صاف است که از آن برای چکش زدن فلز جوش استفاده می شود و وسیله ای کاربردی در صنعت جوشکاری و آهنگری به شمار می آید.

پیشبند مخصوص جوشکاری

برای حفظ سلامت  جوشکار پوشیدن لباس مخصوص جوشکاری و پیشبند ضد حریق خیلی مهم است.

مشعل یا تورچ جوشکاری

وسیله ای مهم در جوشکاری تورچ یا مشعل جوش نام دارد که از آن برای ایجاد مهره جوش استفاده می شود و وسیله ای است که با مخلوط شدن گازهای جوشکاری، شعله داغ ایجاد می شود تا بتوان نسبت به بریدن قطعات فلزی اقدام کرد.

مشعل جوشکاری شعله ای را با حرارت ۲۷۵۰ الی ۳۳۰۰ درجه سانتی گراد برای ذوب فلزات ایجاد می کند که در دو نوع فشار پایین و فشار بالا وجود دارد.

  • مشعل فشار پایین
  • مشعل فشار بالا

دقت داشته باشید که در مشعل جوشکاری فشار پایین، گاز استیلن وارد محفظه و سپس با جریان اکسیژن فشار بالا مخلوط می شد در صورتی که در مشعل فشار بالا هر دوگاز تحت فشار باهمدیگر مخلوط می شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *